Billie Eilish: Το φαινόμενο της pop μουσικής

Αποκλείεται να μην εχεις ακούσει το “Bad Guy” της Billie Eilish και να μην έχεις μαγευτεί από την βελούδινη, μελαγχολική φωνή της.

Advertisement

Η προσωπική της ιστορία μοιάζει σαν να είναι βγαλμένη από κάποιο παραμύθι καθώς έγινε διάσημη μέσα σε μια νύχτα ανεβάζοντας ένα ερασιτεχνικό βίντεο στο youtube. Όπου τραγουδούσε παρέα με τον αδελφό της και μια κιθάρα συνοδεία. Την επόμενη μέρα είχε 2 εκατομμύρια views.

Γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου του 2001 στο Λος Άντζελες και περίπου πριν 10 χρόνια έγραφε τραγούδια μέσα στο παιδικό της δωμάτιο παρέα με τον μεγαλύτερο αδελφό της, Φινέα. Σήμερα στα 18 της χρόνια συναγωνίζεται στο spotify την Lady Gaga και την Madonna.

Advertisement

Είναι η πρώτη γυναίκα και συνάμα η νεότερη καλλιτέχνης, που έχει κερδίσει 4 βραβεία στα Grammy σε τέσσερις από τις μεγάλες κατηγορίες, αυτές του άλμπουμ της χρονιάς, της ηχογράφησης της χρονιάς, του τραγουδιού της χρονιάς και του καλύτερου νέου καλλιτέχνη.

Οι γονείς της, Maggie Baird και Patrick O Connell είναι ηθοποιοί και αποτελούν την κινητήριο δύναμη και πηγή έμπνευσης της Billie Eilish για να ασχοληθεί με την μουσική. Δεν την έστειλαν ποτέ στο σχολείο και την άφηναν να ασχολείται όλη μέρα με την μουσική, που τόσο αγαπάει.

Advertisement

Η Billie Eilish θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες influencers της εποχής της. Η θλιμμένη και καταθλιπτική εικόνα της, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης ώστε το είδος μουσικής της να θεωρηθεί πρωτοπόρο και να χαρακτηριστεί ως melancholy pop.

Φοράει πάντα φαρδιά ρούχα καθώς νιώθει κόμπλεξ για το σώμα της και πάσχει από σύνδρομο Τουρέτ. Έχει εφηβικό κόλλημα με τον Justin Bieber, και όταν επανεκτέλεσαν το κομμάτι της Bad guy, ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά της έγινε πραγματικότητα.

Η Billie Eilish ήρθε για να μείνει. Η βασίλισσα της melancholy pop είναι εδώ!

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement