Κώστας Βουτσάς: Ένας χρόνος από τον θάνατο του σπουδαίου Έλληνα κωμικού

Η καριέρα του Κώστα Βουτσά στο σινεμά ξεκίνησε το 1953 όταν έπαιξε ένα  μικρό ρόλο στην κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού έργου του Σπύρου Μελά «Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται».

Advertisement

Στη συνέχεια ασχολήθηκε με το θέατρο και το 1958 ξαναμπήκε στα κινηματογραφικά πλατώ για να υποδυθεί τον Σωτήρη έναν κάτοικο της Λεστινίτσας όπου κυριαρχούσε «Η κυρά μας η μαμή». Δύο χρόνια μετά ο Γιάννης Δαλιανίδης του έδωσε ένα πολύ κωμικό ρόλο στην ταινία «Ο σκληρός άνδρας» ενώ την ίδια χρονιά συμμετείχε και στην πρώτη έγχρωμη ταινία της Φίνος Φιλμ. Τίτλος της «Η Αλίκη στο ναυτικό» και πρωταγωνίστρια η Αλίκη Βουγιουκλάκη με την οποία θα παραμείνει φίλος μέχρι το τέλος της ζωής της το 1996. 

Το 1961 αναλαμβάνει επιτέλους τον πρώτο μεγάλο ρόλο του, και γίνετε ο Μπισπιρίγκος στο κοινωνικό δράμα «Κατήφορος» του Γιάννη Δαλιανίδη, του σκηνοθέτη με τον οποίο ο αξέχαστος ηθοποιός τα επόμενα χρόνια θα συνεργαστεί σε άλλες 15 ταινίες όπως:  «Νόμος 4000», «Μερικοί το προτιμούν κρύο», «Κάτι να καίει», «Κορίτσια για φίλημα», «Ραντεβού στον αέρα», «Νύχτα γάμου», «Οι θαλασσιές οι χάντρες», «Μια κυρία στα μπουζούκια», «Το ανθρωπάκι», «20 γυναίκες κι εγώ».

Advertisement

Εν τω μεταξύ είναι ίσως ο μόνος ηθοποιός που την ίδια χρονική περίοδο συνεργαζόταν τόσο με την Φίνος Φιλμ όσο και με την Καραγιάννης – Καρατζόπουλος γυρίζοντας χαρακτηριστικές ταινίες όπως πχ  «Το πιο λαμπρό μπουζούκι», «Αγάπησα μια πολυθρόνα», «Τον αράπη κι αν τον πλένεις», «Ένας τρελός τρελός αεροπειρατής».

Το 1973 με την τηλεόραση να έχει μπει σε εκατοντάδες σπίτια, πρωταγωνίστησε  στον «Ονειροπαρμένο» που ολοκληρώθηκε μετά από δύο χρόνια και 111 επεισόδια.

Advertisement

Συνολικά κατά την διάρκεια της καριέρας του έλαβε μέρος σε 26 τηλεοπτικές σειρές με τελευταία την συμμετοχή του το 2018 στην σατυρική εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου «Αλ τσαντίρι».

Είναι επίσης ο μοναδικός Έλληνας ηθοποιός με ακατάπαυστη παρουσία στην μεγάλη οθόνη που ξεπέρασε στα 60 χρόνια τις 86 ταινίες. Ξεκίνησε το 1953 και ολοκλήρωσε το 2014 με την κωμωδία του Θανάση Τσαλταμπάση «Πέμπτη και 12».

Στην προσωπική του ζωή παντρεύτηκε τέσσερις φορές.

Η πρώτη ήταν στα μέσα της δεκαετίας του ’60 με την Έρρικα Μπρόγιερ με την οποία απέκτησε την κόρη του Σάντρα. Η δεύτερη περίπου μια δεκαετία αργότερα με την Θεανώ Παπασπύρου που του χάρισε δύο υπέροχες κόρες την Νικολέτα και την Θεοδώρα η οποία έχει ακολουθήσει το επάγγελμα του.

Τρίτη του σύζυγος ήταν η Εύη Καραγιάννη μητέρα του Άνθιμου Ανανιάδη τον οποίο ο αγαπημένος ηθοποιός μεγάλωσε σαν αληθινό του γιό. Ακολούθησε άλλος ένας γάμος με την ηθοποιό Αλίκη Κατσαβού, ενώ ο ερχομός του μονάκριβου γιού του Φοίβου τον ανακήρυξε τον πρώτο Έλληνα ηθοποιό που έγινε πατέρας σε ηλικία 86 ετών.

Εώς το τέλος της ζωής του δεν εγκατέλειψε το θεατρικό σανίδι αφού μέχρι και 15 μέρες πριν τη εισαγωγή του στο νοσοκομείο  έπαιζε στην παράσταση «Σταχτοπούτα» στο Θέατρο Broadway.

Έφυγε στις 26 Φεβρουαρίου 2020 σε ηλικία 89 ετών αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό στον χώρο της υποκριτικής.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement