Mαρινέλλα: Γενέθλια σήμερα για τη σπουδαία κυρία του ελληνικού τραγουδιού – 5 μοναδικές κινηματογραφικές εμφανίσεις

Είναι αναμφίβολα η σημαντικότερη εκπρόσωπος του λαϊκού τραγουδιού και η πορεία της είναι εκτός από λαμπρή και αξιοζήλευτη. Τα γενέθλια της είναι σήμερα!

Advertisement

Η Mαρινέλλα γεννήθηκε στις 19 Μάϊου και όχι στις 20 του ίδιου μήνα όπως έχει γραφτεί στο διαδίκτυο. Η σπουδαία κυρία του ελληνικού τραγουδιού μας έχει χαρίσει ανεπανάληπτες στιγμές μέχρι σήμερα και όλοι μας έχουμε ταυτίσει την εκπληκτική φωνή της με τον «έρωτα».

Το ταξίδι στη μουσική θα ξεκινήσει το 1956. Μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει πολλά προσωπικά άλμπουμ, τα περισσότερα από τα οποία γνώρισαν εμπορική επιτυχία. Είναι διάσημη κυρίως στην Ελλάδα και την Κύπρο αλλά και με διεθνή καριέρα. Το 2016, η Μαρινέλλα συμπλήρωσε 60 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην ελληνική μουσική.

Advertisement

Η Μαρινέλλα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 19 Μαΐου. Οι γονείς της ζούσαν στην Κωνσταντινούπολη και είχαν ποντιακή καταγωγή. Το 1956, η Μαρινέλλα μπήκε στο Στρατιωτικό Θέατρο Θεσσαλονίκης ως τραγουδίστρια. Παράλληλα ξεκίνησε την καριέρα της στο κέντρο “Πανόραμα” της Νέας Ελβετίας Θεσσαλονίκης, πίσω από το γήπεδο του Άρη, όπου ο τραγουδοποιός Τόλης Χάρμας την βάφτισε καλλιτεχνικά «Μαρινέλλα». Το ντεμπούτο της στον ελληνικό κινηματογράφο θα γίνει το 1960. Μαζί με τον Στέλιο Καζαντζίδη, εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην κωμική ταινία του Ροβήρου Μανθούλη Η ΚΥΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ερμηνεύοντας μαζί τα τραγούδια «Για ‘μας ποτέ μη ξημερώσει» και «Ζιγκουάλα».

Εμείς με αφορμή τα γενέθλια της βρήκαμε 5 κορυφαίες κινηματογραφικές της εμφανίσεις που θα μείνουν στην ιστορία:

Advertisement

Το Daisy.gr της εύχεται χρόνια πολλά και καλά…

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement