Ηθοποιός σημαίνει φως!

Μπουλούκια μια αναπνοή στην αγάπη στη θετική ενεργεία στο καλό θέατρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το θέατρο των φτωχών λέγανε αλλά αυτοί οι άνθρωποι σε καταλαβαίνανε και αντιλαμβανόντουσαν την αξία του θεάτρου.

Τα μπουλούκια αναβιώσανε την περίοδο των δεκαετιών του ’50 – ’60.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αργότερα στο θέατρο, οι επιθεωρήσεις σατιρίζανε τα πάντα με καυστικά λόγια για την πολιτική.

Τότε οι επιτυχίες των τραγουδιών βγαίνανε από τις επιθεωρήσεις. Ο Γιώργος Μουζάκης πάντα, η σχεδόν πάντα, κυρίαρχος της επιθεώρησης. Ο Ρουχωτάς με τον Οικονομίδη ψάχνανε ταλέντα.

Σε μια επιθεώρηση που βρισκόταν σε περιοδεία, αρρώστησε μια ηθοποιός και έγινε αντικατάσταση. Βάλανε τελικά την Κική Παπαδοπούλου μια υπέροχη φωνή. Η Κική λοιπόν ήτανε η Μαρινέλλα.

Οι επιθεωρήσεις και οι περιοδείες τότε έδιναν και έπαιρναν με τα Καλουτάκια, την Ρένα Ντόρ, την Σπεράντζα Βρανά (ο μεγάλος έρωτας του Βουτσά…) και άλλους.

Μεγάλοι χορευτές όπως ο Γιάννης Φλερύ, Ο Καστρινός με την Ζώκα παρτενέρ (την σύζυγο του Γιώργου Φούντα) αυτά και τόσα άλλα που αν τα γράψω θα τα λέμε σε 10 σελίδες.

Μετά ήρθε ο Γιάννης Δαλιανίδης. Μαριχουάνα στοπ!

Τότε, αν δεν τέλειωνες την δραματική σχολή δεν έπαιζες με τίποτα στο θέατρο.  θυμάμαι ότι κάναμε στη σχολή με την Ζωίτσα (Λάσκαρη) το «Μιάς πεντάρας νιάτα» για να μπορέσει να πάρει το θεατρικό δίπλωμα. Όταν έγινε ελεύθερο το επάγγελμα έγινε ο χαμός! Όλοι δηλώνανε ηθοποιοί.

Ευτυχώς σήμερα έχουν αποφασίσει πολλά παιδιά να πηγαίνουν στην σχολή χωρίς να τους το ζητήσει κανείς. Το θεωρούν δεδομένο. Έχουμε υπέροχες παραστάσεις και η λέξη ηθοποιός έχει ουσία! Μέσα σε όλο αυτό θέλω να σας πω για τον Θανάση Βέγγο που ήτανε πολύ σχολαστικός με την καθαριότητα.

Όταν γυρίζαμε την ταινία «Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση», σταμάτησε το γύρισμα για να μου καθαρίσει τα παπούτσια. Η καταπληκτική Γεωργία Βασιλειάδου όταν πήγε μία μέρα στην «Φίνος Φίλμ», στολισμένη, βαμμένη, της έκανε παρατήρηση ο Φίνος λέγοντας «Πήγαινε βγάλε όλα αυτά που φοράς και γίνε πάλι η Γεωργία».

Ποιος θα ξεχάσει την Γεωργία, τον Αυλωνίτη, τον Φωτόπουλο, τον Ρίζο, τον Κωνσταντάρα, τον Βουτσά, την Βλαχοπούλου, τον Χατζηχρήστο, όταν η τηλεόραση παίζει ταινίες τους, που περιμένουμε πώς και πώς να τις δούμε ξανά και ξανά. και τώρα έχουμε υπέροχες παραστάσεις, που δεν πρέπει να χάνουμε, με καταπληκτικούς ηθοποιούς.

Αυτά για τώρα…

Φιλιά Εύη

«Τα Θεατρικά μπουλούκια είναι το γνήσιο θέατρο από το μεσαίωνα μέχρι το 2015, η θεατρική τέχνη είναι συνυφασμένη με τα ταξίδια και τώρα πάλι φτάνουμε στις ίδιες καταστάσεις, αλλά με καινούργιο επαγγελματισμό και ξέροντας τι ζητάει ο κόσμος το μπουλούκι αποτελεί ένα κομμάτι της πολιτισμικής διαδρομής»

«Στήνουμε θέατρα και τα χαλνούμε όπου σταθούμε κι όπου βρεθούμε στήνουμε θέατρα και σκηνικά, όμως η μοίρα μας πάντα νικά.» Γ. Σεφέρης…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθήστε το Daisy.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα μας τα νέα!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ