Άγριες Μέλισσες – Γιώργος Ηλιόπουλος: «Ο Προκόπης θα είναι πάντα στο πλευρό των αδελφών Σταμίρη…»

«Ήμουν ερωτευμένος στα παιδικά μου χρόνια με τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου! Δεν της το είπα ποτέ. Ντράπηκα… Έχανα τα λόγια μου. Δεν ήξερα πώς να της το εξομολογηθώ. Την αγαπώ, την εκτιμώ και τη θαυμάζω πάρα πολύ…»

Advertisement

Ο Προκόπης έχει καταφέρει με ένα μαγικό τρόπο στο Διαφάνι σ αυτόν τον τόπο που συμβαίνουν τόσα δεινά να αποτελεί το παράδειγμα ενός θετικού φωτεινού ήρωα.

Ο ρόλος του Προκόπη που έχει αγαπήσει, η έμπρακτη στήριξη του ήρωα στις αδελφές Σταμίρη, η σχέση του με τη Λέτα αλλά και η ευτυχισμένη προσωπική του ζωή, η σύντροφος του που έχει μεταμορφώσει τις ημέρες του, ο δάσκαλος του Κώστας Καζάκος που αισθάνεται πια ως οικογένεια αλλά και ο παιδικός του έρωτας με την αγαπημένη Μίρκα Παπακωνσταντίνου. Ο Γιώργος Ηλιόπουλος μιλά για όλα στο 7ΜΕΡΕΣTV και τον Γιάννη Βίτσα.

Advertisement

Έχει πάντα καλή πρόθεση ακόμα και όταν γύρω του καταρρέουν τα πάντα. Επειδή είναι αθώος και έχει θετικό πρόσημο για όλα οι αντιδράσεις τους πολλές φορές είναι κωμικές γιατί βρίσκεται σε λάθος τόνο σε σχέση με τα όσα συμβαίνουν γύρω του.

Είναι φανερά υπέρ της Ελένης και δίπλα της σε όλες τις δοκιμασίες της.

Advertisement

Ο Προκόπης λόγω ιδεολογίας και ψυχοσύνθεσης είναι πάντοτε με το πλευρό των αδύναμων. Η Ελένη που είναι ο υπέρτατος αγωνιστής στην σειρά είναι το αγαπημένο πρόσωπο του Προκόπη. Θα είναι πάντα στο πλευρό των αδελφών Σταμίρη. Από την άλλη μεριά αυτό που φέρει ο Βόσκαρης ως χαρακτήρας και ως προσωπικότητα είναι εντελώς κόντρα στην ψυχοσύνθεση του Προκόπη. Είναι ένα πολύ σκοτεινός χαρακτήρας, ένα πρόσωπο το οποίο ασκεί βία. Ο Προκόπης ως άνθρωπος αριστερών πεποιθήσεων εκείνης της εποχής είναι ενάντιος του.

‘Ένας εκ των πρωταγωνιστών της σειράς ο Γιώργος Γεροντιδάκης υπήρξε μαθητής σου στον Ίασμο. Πώς αισθάνεσαι βλέποντας τον πια με ένα τόσο ενεργό ρόλο στις Άγριες μέλισσες;

Ο Γιώργος είναι ένα εξαιρετικό θαυμάσιο παιδί. Τον έχω καμαρώσει σε πολλές θεατρικές δουλειές του. Του αξίζουν όλα όσα του έχουν έρθει γιατί δουλεύει σκληρά και ασταμάτητα από την πρώτη στιγμή. Από παιδί ήξερε ότι θέλει να γίνει ηθοποιός. Ήταν αφοσιωμένος σ’ αυτό. Του έχω τεράστια αγάπη και μεγάλο σεβασμό. Στην σειρά θεωρώ πώς κάνει ερμηνεία. Δεν παίζει απλά.

Από την άλλη ο ηθοποιός που ουσιαστικά εσύ οφείλεις πράγματα είναι ο Κώστας Καζάκος.

Είναι ο δάσκαλος μου, ο λόγος που μιλάμε αυτή την στιγμή, ο ήρωας μου. Τον αγαπώ βαθιά γιατί είναι σπουδαίος άνθρωπος, καλλιτέχνης, άνδρας και πατέρας.

Τι σε δίδαξε;

Ότι αυτή η δουλειά είναι μία συνεχής πάλη με τον εαυτό σου. Κάθε ημέρα καταλαβαίνεις πόσα λίγα πράγματα ξέρεις, πόσο πίσω έχεις μείνει και πόσο πρέπει να τρέξεις. Είναι μία μάχη που έχει αποφασίσει ο κάθε καλλιτέχνης ότι θα τον συνοδεύει σε όλη του τη ζωή. Σε κάθε παράσταση είναι σα να ξεκινάς από την αρχή. Το δρόμο γι’ αυτόν τον αγώνα, αυτήν την ανάγκη να γίνεσαι καθημερινά καλύτερος τον δείχνει ο δάσκαλος σου. Χρωστώ στον Κώστα Καζάκο, ότι νιώθω πώς βρίσκομαι σ’ αυτό το χώρο όχι τυχαία. Έχω οικογένεια. Τον αισθάνομαι πάντα δίπλα μου! Με έχει σώσει από πολλά λάθη μόνο από την σκέψη του αν θα άρεσε στο δάσκαλο μου ότι δημιουργώ. Αισθάνομαι ότι ανά πάσα στιγμή αν κάπου βρω τα δύσκολα έχω κάπου να αποτανθώ. Γι αυτό και ίδιος θεωρώ ότι το πιο σημαντικός μου ρόλος είναι αυτός του δασκάλου.

Είναι αλήθεια ότι ήσουν ερωτευμένος με τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου στα εφηβικά σου χρόνια;

Ναι είναι αλήθεια. Ήμουν ερωτευμένος στα παιδικά μου χρόνια μαζί της.

Της το εξομολογήθηκες;

Όχι! Δεν της το είπα ποτέ. Ντράπηκα… Έχανα τα λόγια μου. Δεν ήξερα πώς να της το εξομολογηθώ. Την αγαπώ, την εκτιμώ και τη θαυμάζω πάρα πολύ.

Έρχομαι και στην σχέση σου με την σύντροφό σου. Διανύεις μια πολύ όμορφη προσωπική περίοδο. Υπάρχει στην άκρη του μυαλού σας ο γάμος;

Βεβαίως! Θέλουμε να παντρευτούμε και θα είχε το είχαμε κάνει πράξη αν δεν έρχονταν η πανδημία να ανατρέψει τη ζωή μας. Έχουμε και οι δύο μεγάλες οικογένειες… Είναι πολλοί οι συγγενείς μας και θεωρούμε πώς το πρέπον είναι να τους καλέσουμε όλους. Οι συνθήκες δεν είναι ευοίωνες τη δεδομένη στιγμή για μία ανοιχτή τελετή. Η σύντροφός μου είναι συνειδητά ο άνθρωπος μου. Είμαστε οχτώ χρόνια μαζί. Εργάζεται επίσης ως ηθοποιός και θεατρολόγος. Την αγαπώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Με κρατά στη γη. Είναι σπουδαίο πράγμα να βρεις τον σύντροφό σου. Θεωρώ ότι είναι η μεγαλύτερη ευχή που μπορείς να δώσεις σε έναν άνθρωπο.

Περισσότερα στο 7ΜΕΡΕΣΤV που κυκλοφορεί:

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement