Αλέξανδρος Καλπακίδης: Οι ρόλοι του Προκόπη και του Παναγιώτη θα έχουν αρκετό ζουμί στην τρίτη σεζόν

Ο Αλέξανδρος Καλπακίδης ο καφετζής στις «Άγριες Μέλισσες» έδωσε συνέντευξη στο TV24 και την Κωνσταντίνα Γαρνέλη.

Advertisement

«Οι ρόλοι του Προκόπη και του Παναγιώτη θα έχουν αρκετό ζουμί στην τρίτη σεζόν»

Έχουμε να το λέμε. Ο Παναγιώτης, ο καφετζής των «Άγριων μελισσών» του ΑΝΤ1, είναι από τα καλύτερα παιδιά του Διαφανίου. Μην κοιτάτε που δεν έχει βρει ακόμη νύφη, αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Βέβαια στη νέα σεζόν μόνο εκεί δεν θα έχει το μυαλό του, αφού έρχονται τα πέτρινα χρόνια της χούντας. Ο Αλέξανδρος Καλπακίδης που τον υποδύεται με ιδιαίτερη μαεστρία, αποδεικνύοντας με αυτόν τον ρόλο στο ευρύ κοινό το μέγεθος του ταλέντου του, αποκαλύπτει όλα όσα θα συμβούν στα ολοκαίνουρια επεισόδια.

Advertisement

Ο κόσμος μέσα στην κατάσταση που βιώνει, βρίσκει μια χαρά σε αυτό που βλέπει. Πιστεύετε ότι η σειρά θα έχει την ίδια επιτυχία και την τρίτη σεζόν;

«Θέλω να το πιστεύω γιατί είναι μια δουλειά που γίνεται εκ βαθέων σε όλους τους τομείς και με μεγάλη αγάπη και συνέπεια. Οπότε θεωρώ ότι θα καταφέρουμε να κρατήσουμε το ενδιαφέρουν του κόσμου και την επόμενη χρονιά».

Advertisement

Φέτος θα κλείσουν όλες οι ιστορίες;

«Θα ολοκληρωθούν οι τρέχουσες και φαντάζομαι στο φινάλε θα μείνουν κάποιες άλλες ανοιχτές για τον τρίτο κύκλο, οπότε θα μπούμε στην εποχή της χούντας, όπου έχουν να γίνουν ωραία πράγματα, και εννοώ καλλιτεχνικά».

Στο νέο αυτό τοπίο που θα δημιουργηθεί, οι ρόλοι του Παναγιώτη που είναι βασιλόφρων, του ξαδέλφου του Προκόπη, που έχει δηλώσει κομμουνιστής, αλλά και του διοικητή Προύσαλη, θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

«Όπως μου είπε η Μελίνα Τσαμπάνη, όντως οι ρόλοι του Προκόπη και του Παναγιώτη θα έχουν αρκετό ζουμί λόγω της συγγενικής τους σχέσης, αλλά και των πολιτικών τους φρονημάτων. “Εσύ είσαι ο μαέστρος”, της απάντησα. Λογικά να το δεις, ο Παναγιώτης βασιλικός, ο Παναγιώτης αριστερός, ο Προύσαλης στη μέση όπως και ο Τόλλιας που είναι κοινοτάρχης, και τότε αυτές οι θέσεις συγκέντρωναν μια μικρή εξουσία, και ο παπάς που θα είναι στη μέση ή στην άκρη προσπαθώντας να κάνει τον πυροσβέστη, αποτελούν εκρηκτικό μείγμα και θα υπάρξουν τριγμοί. Κι αυτό έχει μεγάλο ενδιαφέρον υποκριτικά για μένα».

Οπότε το ενδιαφέρον του κοινού θα μετατοπιστεί όσον αφορά τους χαρακτήρες.

«Συμμετέχουμε σε μια πολύ καλοφτιαγμένη σειρά. Εγώ την περιγράφω σαν μια πανέμορφη παιδική χαρά όπου έχει υπέροχα παιχνίδια και καλά παιδιά που παίζουν όμορφα μεταξύ τους και είναι πολύ ωραίο να βρίσκεσαι εκεί και να είσαι μέρος αυτής της παρέας που τους έχεις κάνει φίλους. Είναι λίγο ρομαντικό όπως το περιγράφω, αλλά έτσι νιώθω. Όλοι μας έχουμε την ίδια αγωνία για τη δουλειά. Έχουμε μια κοινή ομάδα στα social media και κάθε βράδυ παρακολουθούμε τη σειρά και μιλάμε μεταφέροντας ο ένας τη γνώμη του στον άλλον, τα καλά ή κάποια ιδιαίτερα σημεία και όλο αυτό γίνεται για το καλύτερο. Παρατηρώ κάποιους συναδέλφους πώς ξεκίνησαν και πώς εξελίχθηκαν και τους χαίρομαι».

Τώρα νιώθετε μεγαλύτερο το βάρος της ευθύνης προς τους τηλεθεατές;

«Εννοείται γιατί μπορεί να πέσεις στην παγίδα και να πεις “το έχω και πάω παρακάτω”. Είναι μέγιστο λάθος να γίνει κάτι τέτοιο».

Με δεδομένο ότι η εποχή της χούντας είναι πρόσφατη ιστορία που ξυπνά μνήμες, αλλά και αντιπαλότητες, θεωρείτε ότι το θέμα είναι δύσκολα διαχειρίσιμο;

«Η Μελίνα Τσαμπάνη και ο Πέτρος Καλκόβαλης έχουν φοβερό μέτρο και φαντασία στη γραφή τους και πιστεύω ότι θα το χειριστούν με τέτοιο δεξιοτεχνικό τρόπο που θα μας εκπλήξουν ευχάριστα για άλλη μια φορά. Είμαι σίγουρος».

Πάντως στα επεισόδια που παρακολουθούμε τώρα, στο Διαφάνι… μυρίζει μπαρούτι.

«Ενώ πέρυσι διάβασα όλα τα σενάρια, φέτος μελετάω μόνο τις σκηνές μου και αυτό για λόγους υποκριτικής. Ο Παναγιώτης δεν ξέρει τι γίνεται στο σπίτι των Σεβαστών ή των Σταμίρηδων, οπότε ως χαρακτήρας αλλά και ως ηθοποιός βιώνω κι εγώ το στοιχείο της έκπληξης μπαίνοντας στη θέση του θεατή. Ακόμη και όταν με ρωτάει η γυναίκα μου τι θα γίνει παρακάτω, της απαντώ πως δεν ξέρω».

Συγκλονίζεστε ακόμη όταν διαβάζετε το σενάριο;

«Πολύ. Δεν έχει φύγει η αρχική έκπληξη. Στην αρχή της σειράς ξεκίνησα να διαβάζω τα πρώτα σενάρια και σε χρόνο μηδέν είχα τελειώσει όλα όσα είχα στα χέρια μου. Τότε βέβαια όλοι ήμασταν συγκρατημένοι για το πώς θα πάρει σάρκα και οστά μια καθημερινή σειρά εποχής, και ακολούθησε αυτό που ακολούθησε».

Τόσο καιρό παρέα με τον Παναγιώτη, τι έχετε εκτιμήσει στον χαρακτήρα του;

«Το συναίσθημα του δικαίου που έχει, γιατί κι εγώ το κουβαλάω ως Αλέξανδρος. Η κοινωνία μας είναι άδικη, οπότε μπαίνεις πολλές φορές σε ηθικό δίλημμα. Ο Παναγιώτης έχει μια ευθύτητα, αγαπάει τους ανθρώπους βαθιά, ακόμη και τον ξάδελφό του που είναι αριστερός ενώ εκείνος βασιλικός. Και για τη Βιολέτα έχει μεγάλη αγάπη. Παρότι φαίνεται ότι είναι “ανθρωπάκι”, δεν φοβάται να υποστηρίξει αυτό που πιστεύει και μπαίνει μπροστά. Δεν διστάζει».

Η αλήθεια είναι ότι και στην περίπτωση του Προκόπη και της Λέτας, παρά το τι πρόσταζε η ηθική τής εποχής, εκείνος προέτρεψε τον ξάδελφό του να προχωρήσει αυτή τη σχέση.

«Λειτούργησε με την αγάπη και το συναίσθημα και όχι με τη λογική. Είναι ένας προχωρημένος για την εποχή του άνθρωπος. Είναι μεγάλη ευτυχία να παίζω με τον αγαπημένο μου Γιώργο Ηλιόπουλο. Χαρήκαμε πολύ αυτή τη σκηνή».

Και στη Βιολέτα έχει σταθεί πολύ ο Παναγιώτης, όπως και το αντίθετο. Τι θα γίνει τώρα με τον Μιλτιάδη που θα τον ξανακλείσουν στο ψυχιατρείο;

«Πάλι ο Παναγιώτης της στέκεται αλλά δεν ξέρω πώς θα εξελιχθεί αυτή η ιστορία. Η Βιολέτα είναι μια πονεμένη γυναίκα που δεν έχει παιδιά, γι’ αυτό και αγάπησε τόσο τον Ευτύχη, κι έχει σταθεί βράχος στον άντρα της με προσωπικό κόστος. Ας ελπίσουμε ότι θα βρει τη χαρά».

Ευτυχώς που υπάρχει και το καφενείο και λέτε και κανένα αστείο.

«Τον τελευταίο καιρό κι εκεί στενόχωρα είναι».

Τουλάχιστον παντρέψατε τον Προύσαλη με τη Ρίζω. Για τον Παναγιώτη… θα βρέξει καμιά νύφη;

«Για φέτος δεν νομίζω να υπάρξει κάτι. Μάλλον δεν προλαβαίνουμε. Για την επόμενη σεζόν θα δείξει. Πόση λάντζα να κάνει κι αυτός; Κάτι θα γίνει».

Και όταν με το καλό ξανανοίξουν οι θεατρικοί χώροι θα ξαναδούμε «12 ενόρκους» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη;

«Το θέμα είναι πότε θα μας ανοίξουν. Εμείς όντως θα ξανανεβάσουμε την παράσταση για 7η χρονιά από τον Οκτώβριο στο θέατρο Άνεσις που είναι ένας μεγάλος χώρος προκειμένου ο κόσμος να νιώθει ασφάλεια. Το θέατρο είναι ένας χώρος πλήρως ελεγχόμενος. Το σίγουρο είναι ότι από πλευράς μας θα τηρήσουμε στο μέγιστο όλα τα μέτρα προστασίας ώστε το κοινό να έχει τη δυνατότητα να απολαύσει μια παράσταση χωρίς άγχος. Όσο για το έργο μας, η υπόθεση έχει ως εξής. Ένα αγόρι 16 χρόνων κατηγορείται για φόνο. Η τύχη του είναι στα χέρια 12 ενόρκων οι οποίοι θα αποφασίσουν αν είναι ένοχο. Σ’ αυτή την περίπτωση η θανατική ποινή είναι υποχρεωτική. Οι 12 άντρες, κλειδωμένοι σ’ ένα δωμάτιο, άλλοτε ταυτίζονται κι άλλοτε συγκρούονται. Πρέπει να αποφασίσουν ομόφωνα για τη ζωή ενός ανθρώπου, αντιμετωπίζοντας, ο καθένας από αυτούς, τη συνείδησή του αλλά και τις συνειδήσεις των υπολοίπων. Φέτος θα έχουμε και τρεις νέες αφίξεις ηθοποιών, τον Διαμαντή Καραναστάση, τον Μιχάλη Μαρκάτη και τον Βασίλη Φακανά».

Στο TV24 που κυκλοφορεί από την Κωνσταντίνα Γαρνέλη!

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement