Δήμητρα Σιγάλα: Η ηθοποιός που είναι και εγκληματολόγος!

Η Δήμητρα Σιγάλα σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης στο τμήμα θεάτρου της σχολής καλών τεχνών. Παράλληλα σπούδασε μπαλέτο, jazz και πήρε πτυχίο από το ελληνικό ωδείο στο έντεχνο τραγούδι και στο musical.

Advertisement

Έπαιξε σε θεατρικές παραστάσεις όπως «Ο πατέρας» με τον Γιώργο Κιμούλη και την Φιλαρέτη Κομνηνού, στην Επίδαυρο τις «Βάχκες» στον χορό και την «Μήδεια» με την Λυδία Κονιόρδου και τον Νίκο Ψαρρά, «Το Σπασμένο Γυαλί» του Άρθουρ Μίλλερ με τον Γιάννη Βούρο και την Παναγιώτα Βλαντή, «Ο Δον Ζουάν του Σόχο» με τον Κωσταντίνο Μαρκουλάκη, «Chicago» με την Μαρινέλα στο θέατρο Παλλάς και άλλα, ενώ στην τηλεόραση μερικές από τις δουλειές της είναι: «Ύστερα ήρθαν οι μέλισσες» του Κώστα Κουτσομύτη, «Κόκκινο ποτάμι» του Μανούσου Μανουσάκη, «Εθνική Ελλάδος» και «Παρά 5» του Γιώργου Καπουτζίδη, «Η πρόκληση», «Θα βρεις τον Δάσκαλο σου», «Κρατάς μυστικό» και άλλα.

Ο χορός και το τραγούδι είναι οι μεγάλες της αγάπες. Είχε ονειρευτεί μία πορεία στο musical αλλά αν κοιτάξει κανείς το βιογραφικό της δεν τα πήγε καθόλου άσχημα. Φέτος την απολαμβάνουμε στην σειρά του Alpha «Αγγελική» να υποδύεται την Σοφία.

Advertisement

Τι κοινά έχει η Σοφία με την Δήμητρα;

«Είμαστε και οι δύο πολύ συναισθηματικές και δοτικές με τους ανθρώπους που αγαπάμε. Επίσης πολύ παραδοσιακές. Δεν το βάζουμε κάτω. Η Σοφία είναι το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Θέλω να πω ότι πολλές γυναίκες μου στέλνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μηνύματα συμπαράστασης, υποστήριξης και αγάπης γιατί έχουν νιώσει έστω και μία φορά στην ζωή τους σαν Σοφίες, έχουν βιώσει δηλαδή κακοποιητικές συμπεριφορές από άνδρες χειριστικούς και αυταρχικούς όπως είναι ο Παύλος.»

Advertisement

Τι είναι αυτό που δεν σου αρέσει στην Σοφία;

«Η Σοφία είναι πιο ανεκτική σε σχέση με εμένα. Εγώ βάζω τα όρια μου. Είμαι πολύ πιο απόλυτη.»

Πως πήρες τον ρόλο στην «Αγγελική;»

«Μετά τον ρόλο της Σίσσυς πέρσι στο «Κρατάς Μυστικό» περίμενα και ήλπιζα ότι θα συνέχιζα με κάτι κωμικό. Κάποιοι φίλοι του χώρου όπως ο Γιώργος Καπουτζίδης και ο σκηνοθέτης ο Αντώνης Αγγελόπουλος πιστεύουν, ότι μου πάει το κωμικό στοιχείο γιατί έχω έναν ιδιαίτερο τρόπο που αντιλαμβάνομαι τα πράγματα με ένα ιδιαίτερο χιούμορ. Συζήτησα να κάνω κάτι κωμικό φέτος αλλά δεν πραγματοποιήθηκε. Ήρθε λοιπόν η εταιρία παραγωγής που έκανε πέρσι το «κρατάς μυστικό», η Greenpixel και μου είπαν τόσο απλά ότι με έχουν σκεφτεί για τον ρόλο της Σοφίας. Όταν έμαθα τους συντελεστές και τους υπόλοιπους συναδέλφους είπα αμέσως το ναι γιατί ήξερα ότι είναι όλοι εξαιρετικοί συνεργάτες που ενδιαφέρονται να δημιουργούν τις καλύτερες συνθήκες στα γυρίσματα.»

Εσύ πιστεύεις ότι είσαι κωμική η δραματική ηθοποιός;

«Η αλήθεια είναι ότι έχω μπερδευτεί αρκετά με εμένα. Σαν φυσιογνωμία και εμφάνιση νομίζω θα με έβαζες ότι είμαι δραματική, ωστόσο μετά από αυτές τις κωμικές σειρές που έχω συμμετάσχει είδα ότι μου αρέσει να τσαλακώνομαι που είναι απαραίτητο στην κωμωδία οπότε ναι, θα μπορούσα άνετα να με δω και ως κωμική. (Θα προτιμούσα ρομαντική κομεντί).»

Θα μας δώσεις κάποια spoiler για την Σοφία; Θα παραμείνει με τον Παύλο ή θα ξεκινήσει σχέση με τον Αντρέα, το αφεντικό της;

«Στα επεισόδια της εβδομάδας που πέρασαν, είδαμε ξεκάθαρα πως η Σοφία δεν μπορεί πλέον να δικαιολογήσει και να ανεχτεί καμιά συμπεριφορά του Παύλου. Πατάει γερά στα πόδια της, παίρνει την ζωή στα χέρια της. Θέλει να τον βγάλει από την ζωή της, είναι πλέον το τέλος της σχέσης της με τον Παύλο.»

Θα κρατήσει η Σοφία το παιδί;

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα κάνει τα πάντα για να το κρατήσει, γιατί αγαπάει πολύ τα παιδιά. Δεν θα σκεφτόταν ποτέ να το ρίξει και ας είναι του Παύλου γιατί είναι ένα πολύ ηθικό πλάσμα για να κάνει κάτι τέτοιο. Δεν θα το επέτρεπε η συνείδηση της.»

Η Σοφία θα μάθει ότι ο Παύλος την απατούσε και την απατάει με την Τζένη;

«Την εβδομάδα που έρχεται θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια»

Ποιο είναι το τέλος που θα ήθελες ιδανικά να έχει η δική σου ιστορία στην Αγγελική;

«Δεν έχουμε πάρει σενάρια. Είμαστε πολύ μακριά ακόμη από το τέλος για να ξέρω. Για την ηρωίδα μου θεωρώ ότι είναι μονόδρομος. Είναι τόσο τραγικά και έντονα τα γεγονότα που ζει από δω και πέρα που επιζητεί την προσωπική της ηρεμία, την ευτυχία των παιδιών της και της ίδιας και έναν καλό σύντροφο που να την καταλαβαίνει και να την αγαπάει πραγματικά.»

Ας πάμε στο παρελθόν. Είχες αρχίσει εδώ στην Ελλάδα να χτίζεις μια καριέρα, να έχεις τις δουλειές σου στο θέατρο και στην τηλεόραση και ξαφνικά παίρνεις την απόφαση να φύγεις να πας στο εξωτερικό να σπουδάσεις εγκληματολογία. Πως σου δημιουργήθηκε αυτή η ανάγκη; Δεν φοβήθηκες πως γυρνώντας ίσως να μην έβρισκες θέση πια στον χώρο;

«Το είχα σίγουρο ότι δεν θα ξανά ασχοληθώ με τον χώρο. Ήταν τότε που υπήρχε η άνθιση των τούρκικων σίριαλ, οι ελληνικές σειρές ήταν ελάχιστες και αυτές κακοπληρωνόντουσαν. Ένιωσα τρομερή απογοήτευση, ότι δεν θα μπορώ να επιβιώνω μόνο από αυτή την δουλειά και έτσι αποφάσισα να φύγω να πάω να σπουδάσω στο εξωτερικό, κάτι που γνώριζα από τους γονείς μου που είναι δικαστικοί γραφολόγοι. Ξεκίνησα να το δοκιμάζω, είδα ότι μου άρεσε και όταν επέστρεψα και ξεκίνησαν πάλι οι δουλειές στην τηλεόραση και στο θέατρο, το έκανα παράλληλα και ακόμη το κάνω.»

Ακόμη δηλαδή και τώρα εργάζεσαι ως εγκληματολόγος;

«Βεβαίως! Ειδικεύομαι στην δικαστική γραφολογία, πιστοποιώ έγγραφα, την πλαστότητα ή την εγκυρότητά τους, όπως επιταγές, διαθήκες, τιμολόγια, συμβόλαια.»

Πες μου κάτι που δεν ξέρουμε για σένα.

«Θα μπορούσα να ζήσω την υπόλοιπη ζωή μου ταξιδεύοντας. Χωρίς να κάνω τίποτα άλλο. Μου αρέσουν και με εμπνέουν οι ανατολικοί λαοί. Μου αρέσει να γνωρίζω καινούργιες κουλτούρες, καινούργιους πολιτισμούς, καινούργιες εμπειρίες. Αυτό είναι ένα μεγάλο μου όνειρο.»

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement