Δημήτρης Φραγκιόγλου: Ο τηλεοπτικός Χλαπάτσας, η τηλεόραση και η επιστροφή της σειράς «Της Ελλάδος τα παιδιά»

Συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso και τον Ηλία Μαραβέγια παραχώρησε ο Δημήτρης Φραγκιόγλου. Ο τηλεοπτικός Χλαπάτσας από το θρυλικό σήριαλ του ΑΝΤ1 «Της Ελλάδος τα παιδιά» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην καριέρα του, στην τηλεόραση αλλά και στο ενδεχόμενο επιστροφής της σειράς που πρωταγωνίστησε με τον Γιάννη μπέζο.

Advertisement

Ο τηλεοπτικός ρόλος σας που έγινε αυτό που λέμε… hit ήταν του Χλαπάτσα, στης «Ελλάδος τα παιδιά». Τον ευχαριστηθήκατε;

Πολύ. Έκανα αυτόν τον χαρακτήρα με πολλή χαρά και ήταν πραγματικά διασκεδαστικό ότι ένας τόσο φρικτός στην πραγματικότητα ήρωας έγινε τόσο αγαπητός στο κοινό. Γενικά το γύρισμα στη σειρά αυτή ήταν πάντα σαν πανηγύρι, χωρίς βέβαια να ξεφεύγει από το επαγγελματικό όριο. Το κλίμα που υπήρχε ήταν όμορφο, διασκεδάζαμε αυτό που κάναμε.

Advertisement

Σας κούρασε το γεγονός ότι ο Χλαπάτσας σάς… ακολούθησε σε βάθος χρόνου στο μονοπάτι της υποκριτικής ;

Η αλήθεια είναι πως δημιούργησε αργότερα περιορισμούς στην αντίληψη που είχαν οι δημιουργοί για μένα αναφορικά με την τοποθέτησή μου σε κάποια δουλειά, ως επί το πλείστον στην τηλεόραση.

Advertisement

Δεν σας έχουμε δει σε δραματικούς ρόλους στην τηλεόραση. Θα σας ενδιέφερε μια τέτοια εμπειρία;

Φυσικά! Και θα με ενδιέφερε και θα με ιντρίγκαρε επίσης. Απλά δεν μου έχει γίνει ποτέ σχετική πρόταση, γιατί δεν μπορούν μάλλον να με δουν οι σκηνοθέτες ή οι σεναριογράφοι της τηλεόρασης σε δραματικό χαρακτήρα.

Κάποια στιγμή είχε πέσει στο τραπέζι η πρόταση να ξαναγίνει η σειρά με τους ίδιους ηθοποιούς. Σας είχε αρέσει η ιδέα;

Ποτέ δεν ήμουν θετικός στο να επιστρέψει τηλεοπτικά η σειρά «Της Ελλάδος τα παιδιά», ακόμη και την περίοδο που ήταν ακόμη εν ζωή δύο βασικοί συντελεστές του σίριαλ, ο πρώτος σεναριογράφος Δημήτρης Βενιζέλος και ο Κώστας Ευριπιώτης. Κάθε πράγμα στον καιρό του, αυτό πιστεύω!

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement