Έξαψη – Γιώργος Μπανταδάκης: «O Θάνος είναι ο φύλακας άγγελος της Βίκυς…»

Ο ρόλος του Θάνου, η καταλυτική προστασία του στη Βίκυ αλλά και η συνεισφορά του στο να ανακαλύψει όσους θέλησαν να τη δολοφονήσουν. Ο Γιώργος Μπανταδάκης εξηγεί στο περιοδικό 7ΜΕΡΕΣTV και τον Γιάννη Βίτσα γιατί η «Έξαψη» από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες προβολής της έχει αγαπηθεί τόσο από το κοινό.

Advertisement

Μίλησε μου για το Θάνο…

Ο Θάνος είναι ένας πολύ καλά δουλεμένος χαρακτήρας, ένας ρόλος με εξέλιξη και αυτό οφείλεται στο ξεχωριστό σενάριο της Τίνας Καμπίτση. Γράφει ρόλους με αρχή, μέση και τέλος. Σκιαγραφεί χαρακτήρες από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο ρόλο. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτή τη δουλειά. Ο Θάνος είναι πολύ συνεπής και σωστός. Δε θέλει να αφήνει εκκρεμότητες. Είναι ουσιαστικά ένας καλός χαρακτήρες με αυξημένο το αίσθημα του καθήκοντος, αλλά ταυτόχρονα δυναμικός, όταν η συνθήκες το απαιτούν. Έχει ηθικά στοιχεία.

Advertisement

Προστατεύει τη Βίκυ Βούλγαρη από τις πιθανές δολοφονικές απόπειρες που φοβάται πώς μπορεί να δεχθεί στο νοσοκομείο. Είναι καθημερινά έξω από το δωμάτιο της με πολιτικά ρούχα παρατηρώντας την οποιοδήποτε κίνηση.

Ουσιαστικά τον έχουν βάλει να φροντίζει και να προσέχει τη Βίκυ Βούλγαρη. Ζητήθηκε να υπάρχει προστασία από την αδελφή της αφού έγιναν δολοφονικές απόπειρες εναντίον της. Είναι εκεί για να ελέγχει την κάθε κίνηση. Είναι ο φύλακας άγγελος της. Τη φροντίζει αρκετά. Της διαβάζει βιβλία, όπως και η αδελφή της επειδή πιστεύει ότι ακούει. Υπάρχουν αρκετά τρυφερές σκηνές. Είναι ένας αστυνομικός ο οποίος δείχνει και τις πιο συναισθηματικές πτυχές του. Ουσιαστικά παίζει ένα σημαντικό ρόλο στην υπόθεση.

Advertisement

Όταν επανέλθει εκείνη θα του ζητήσει ουσιαστικά να της αποκαλύψει όλα όσα έχουν συμβεί, αναφορικά με την απόπειρα δολοφονίας της.

Η Βίκυ θα προσπαθήσει να συλλέξει πληροφορίες. Ο άνθρωπος που θα τρέξει ανάμεσα σε άλλους είναι και ο Θάνος. Ήταν εκεί δίπλα της. Έχουν αναπτύξει μία σχέση εμπιστοσύνης. Πιστεύει ότι μέσω αυτού θα μπορέσει να μάθει τι έχει γίνει το διάστημα που ήταν σε κώμα.

Η σειρά έχει κάνει τεράστια ανατροπή όχι μόνο σεναριακά αλλά και στα νούμερα τηλεθέασης. Σε χαροποιεί ότι καταφέρατε τόσο δυναμικά να δώσετε το στίγμα αυτού του προγράμματος;

Είναι πολύ σημαντικό μία σειρά που ξεκινά ουσιαστικά στα μέσα της σαιζόν να καταφέρει να ξεχωρίσει. Δεν είναι εύκολο πράγμα. Ξεκινά πάνω από όλα από την ισχυρή ιστορία της Τίνας Καμπίτση. Κάθε επεισόδιο έχει τρομερές εξελίξεις. Δεν υπάρχει τίποτα στατικό. Μετρά επίσης δυνατή η σκηνοθεσία του Βασίλη Τσελεμέγκου, που είναι πολύ έμπειρος στη δουλειά, όπως και ότι ο Σταύρος Κοπελούζος έχει δημιουργήσει μία καθόλου φειδωλή παραγωγή.

Έρχομαι στις αποκαλύψεις περί κακοποίησης και εργασιακού εκφοβισμού πολλών συναδέλφων σου. ‘Έχεις βιώσει στο θέατρο ή στην τηλεόραση αντίστοιχα φαινόμενα;

Όχι. Δεν έχω βιώσει κάτι αντίστοιχο ποτέ. Τέτοια ακραία πράγματα δε μου έχουν συμβεί. Σίγουρα έχω αντιμετωπίσει δύσκολες συνθήκες, έχω έρθει σε αντιπαράθεση έστω και με ελάχιστους ανθρώπους γιατί γενικά δεν τσακώνομαι. Οφείλω να ομολογήσω ότι έχω αντιμετωπίσει μόνο μικροεντάσεις σε δουλειές και διαφωνίες. Δεν έχω νιώσει απειλή της σωματικής μου ακεραιότητας ή λεκτική βία ως προς το πρόσωπό μου. Οπότε δεν έχω προσωπική εμπειρία. Όμως αυτά που ακούμε είναι παραπάνω από θλιβερά. Εύχομαι αυτό που γίνεται τώρα να είναι ένα πολύ ωραίο ξεκαθάρισμα και να τεθούν τα πράγματα σε νέες βάσεις με νέα θεμέλια. Είναι αποτρόπαιο να ακούς ιστορίες εκφοβισμού και κακοποίησης σε συναδέλφους. Δεν έχω λόγια να το περιγράψω.

Έχεις δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση;

Όχι. Με έχουν φλερτάρει, αλλά αυτό θεωρώ ότι είναι μία εντελώς διαφορετική διαδικασία. Δε με έχει φέρει σε δύσκολη θέση ποτέ άνθρωπος του χώρου.

Περισσότερα στο 7ΜΕΡΕΣTV που κυκλοφορεί.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement