«Έξαψη» – Νικος Πουρσανίδης: Ο Κωστής θα έρθει σε κόντρα με όλους διεκδικώντας την Εβίτα

Η σχέση του Κωστή με την Εβίτα αλλά και η αναπόφευκτη σύγκρουση με τον αδελφό του. Ο Νίκος Πουρσανίδης μιλά στον Γιάννη Βίτσα και το περιοδικό 7 μέρες TV για όσα τον ιντριγκάρουν στον χαρακτήρα που υποδύεται στο νέο σήριαλ του Μεγάλου καναλιού, «Έξαψη», ενώ παράλληλα αναφέρεται στο διάστημα που έζησε στο Λονδίνο, στον ερχομό του γιου του στη ζωή αλλά και στην πρόσφατη συμμετοχή του σε Ιρανική σειρά αξιώσεων που όπως τονίζει έλαβε τεράστια αποδοχή.

Advertisement

Τι σε ιντριγκάρει στον ήρωα που υποδύεσαι;

Είναι ένας καλλιτέχνης με σκοτεινό παρελθόν. Όντας πια σε θέση να το αντιμετωπίσει επιστρέφει στην πόλη που μεγάλωσε το Ναύπλιο κάνοντας μία καινούργια αρχή. Ουσιαστικά με ιντριγκάρει ότι πρόκειται για έναν χαρακτήρα που νικά τους φόβους του.

Advertisement

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος προσωπικός φόβος σου που έχεις αντιμετωπίσει;

Πάρα πολλοί. Στα βιβλία μου οι ιστορίες που περιγράφω σχετίζονται με το πώς οφείλουμε να αμυνθούμε απέναντι στις φοβίες μας. Πέραν των θεμάτων υγείας νομίζω πώς ένας ακόμα φόβος μου είναι αυτός της έκφρασης. Το να μπορέσω δηλαδή να δημιουργήσω αυτά που θέλω να πω.

Advertisement

Ο Κωστής επιστρέφοντας στο Ναύπλιο προσεγγίζει ξανά τη γυναίκα που ερωτεύθηκε περισσότερο στη ζωή του την Εβίτα. Από την άλλη ο πατέρας της κάνει τα πάντα για να τους χωρίσει.

Ναι. Η Εβίτα αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι του παρελθόντος του. Ο Κωστής θα έρθει σε κόντρα με όλους διεκδικώντας την Εβίτα. Μπορεί να έχει ωριμάσει, να έχει αλλάξει αλλά επιστρέφει σε μία πόλη που είναι ανοιχτά τα κεφάλαια που άφησε φεύγοντας.

Συγκρούεται ουσιαστικά και με τον αδελφό του.

Έρχεται σε σύγκρουση έτσι και αλλιώς με τον αδελφό του. Δεν είχαν ποτέ καλή σχέση. Η σχέση τους ήταν παραδοσιακά πολύ άσχημη. Δεν τον βοήθησε την περίοδο που έκανε απεξάρτηση. Ουσιαστικά επιστρέφοντας στο Ναύπλιο ο Κωστής θέλει να ξεκαθαρίσει το παρελθόν του.

Θα καταφέρει να ανθήσει ο έρωτας τους έστω και με εμπόδια;

Είναι αναπόφευκτο να ξαναβρεθούν και να ξεκαθαρίσουν την σχέση τους. Θα λυτρωθούν.

Έζησες επί τέσσερα χρόνια στο Λονδίνο. Τι κρατάς από αυτή την εμπειρία ζωής;

Κρατάω ότι εκεί γεννήθηκε ο γιος μου. Είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι για εμένα. Με άλλαξε πάρα πολύ. Επέστρεψα από το Λονδίνο πολύ πιο δυνατός, ώριμος και σίγουρος σε σχέση με το τι θέλω. Ήταν όνειρο ζωής για εμένα να φύγω από την Ελλάδα και να προσπαθήσω να πετύχω στο εξωτερικό όσα επιθυμούσα. Έκανα μία σειρά σημαντικών πραγμάτων τα οποία τώρα καρποφορούν.

Συνεχίζεις να συμμετάσχεις σε παραγωγές του εξωτερικού. Πέρυσι έλαβες μέρος στην πιο ακριβό ιρανικό σήριαλ το «Σαλμάν Φαλσί» όπου υποδύθηκες ένα βυζαντινό στρατηγό.

Οι Ιρανοί γνωρίζουν πάρα πολλά πράγματα για την Ελλάδα και τον σύγχρονο πολιτισμό μας. Οφείλω να σου πω ότι άκουγαν Μαρία Φαραντούρη. Ο ένας εκ των σκηνοθετών μου ανέφερε «Δύο ανθρώπους ξέρω από την Ελλάδα. Τον Καζαντζάκη και τον Αγγελόπουλο. Επειδή έχω υπάρξει πρωταγωνιστής του Αγγελόπουλου στο «Λιβάδι που δακρύζει» με γνώριζαν όλοι. Μου τραγουδούσαν τη μουσική της ταινίας. Έρχονταν δημοσιογράφοι από την Τεχεράνη και με αναζητούσαν. Στο Ιράν ένιωσα τεράστια αποδοχή. Δε έχω αισθανθεί πουθενά άλλου αντίστοιχη. Με τον σκηνοθέτη δημιουργήσαμε μία πάρα πολύ καλή σχέση και με θέλει ξανά στην σειρά με διαφορετικό ρόλο.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement