Έξαψη – Σοφία Μανωλάκου: «Η οικογένεια Αξιώτη θέλει το χρόνο της για να αποδεχτεί τη Βίκυ»

Η Σοφία Μανωλάκου είναι μια ηθοποιός που με αργά και σταθερά βήματα κατακτά τους στόχους της στο χώρο της υποκριτικής κρατώντας χαμηλό προφίλ και παραμένοντας προσηλωμένη σε αυτό που κάνει. Τη φετινή τηλεοπτική σεζόν πρωταγωνιστεί στην ερωτική αστυνομική σειρά «Έξαψη» του MEGA υποδυόμενη τη Βίκυ, μια γυναίκα μπλεγμένη σε μια μυστηριώδη υπόθεση για δυνατούς λύτες.

Advertisement

Ποιες ήταν οι πρώτες σκέψεις σας για την ηρωίδα σας όταν πρωτοδιαβάσατε το σενάριο;

«Αρχικά ξεκίνησα να το διαβάζω ως ηθοποιός για να δω τι εξέλιξη θα έχει σε σχέση με το ρόλο μου κι έφτασα μέσα σε λίγες ώρες να έχω ολοκληρώσει 16 επεισόδια από την αγωνία μου να δω τι θα γίνει παρακάτω. Με συνεπήρε και μπήκα στη θέση του τηλεθεατή. Με γοήτευσε το μυστήριο που έχει η Βίκυ και το γεγονός ότι είναι ο μόνος ρόλος που δεν αποκαλύφθηκε από την αρχή. Δηλαδή ποια είναι στην πραγματικότητα και τι θέλει από τη ζωή του Τζώρτζη. Υποκριτικά ήταν πρόκληση για μένα γιατί έπαιζα σε λεπτές γραμμές και ο κόσμος έπρεπε να καταλάβει κάποια στοιχεία για την ηρωίδα αλλά όχι όλα. Έπρεπε να καλύψω την ταυτότητά της». 

Advertisement

Μας συστηθήκατε σε… κόμμα. Σας δυσκόλεψαν αυτές οι σκηνές; Να κάθεστε ακίνητη, διασωληνωμένη και από πάνω σας να γίνεται γύρισμα;

«Η δουλειά μας, ό,τι ρόλο και να υποδυόμαστε, είναι τόσο εύκολη και  δύσκολη όσο το επιτρέπουμε εμείς. Το ήμερα εξ αρχής ότι δυο με τρεις μήνες από τα γυρίσματα η Βίκυ θα είναι σε κόμμα. Υπήρξαν στιγμές που δυσκολεύτηκα γιατί έπρεπε να είμαι απόλυτα συγκεντρωμένη με κλειστά μάτια και να μην που αποσπάται η προσοχή μου. Προσαρμόστηκα στα δεδομένα». 

Advertisement

Τώρα που έχετε… γνωριστεί καλύτερα με τη Βίκυ πείτε μας για εκείνη. Δεν έχουμε καταλάβει τον χαρακτήρα της. Είναι θετική ή αρνητική ηρωίδα;

«Ο χαρακτήρας της ξετυλίγεται σιγά σιγά. Είναι δυναμική και έχει πείσμα Παρόλα αυτά είναι υπό την προστασία της αδελφή της Μαρίνας που έχουν μεγάλο δέσιμο και η οποία της κρατάει τα ηνία γιατί είναι παρορμητική. Είναι ένας καλός χαρακτήρας κι αυτό βγαίνει από την τρυφερή σχέση που έχει με τον Τζώρτζη Αξιώτη που είναι ο πατέρας της. Από τη στιγμή που ανακαλύπτει ότι είναι κόρη του, αποζητάει την αγάπη του, όπως θα αποζητήσει προσεχώς και την αγάπη της μητέρας της που λείπει. Εχει ανάγκη από φροντίδα. Της αρέσει να έχει ανθρώπους δίπλα της. Δεν είναι τόσο ανεξάρτητη».

Γιατί είναι μακριά η μητέρα της;

«Κάνει πολλά ταξίδια με οργανώσεις καθώς είναι ακτιβίστρια και προσπαθεί να σώσει τον κόσμο. Δεν μπορούσε να είναι δέσμια μιας οικογένειας με παιδιά. Με τη Μαρίνα έχουμε χάσει τα ίχνη της. Η Βίκυ θα αρχίσει να την ψάχνει και θα την βοηθήσει και ο Τζώρτζης σε αυτό».

Ο πατέρας της Μαρίνας γνώριζε ότι η Βίκυ δεν είναι κόρη του;

«Το ήξερε από την αρχή και μεγάλωσε και τα δύο κορίτσια σαν δικά του».

Ο Τζώρτζης φαίνεται να είναι δοτικός με τις κόρες του.

«Γενικότερα έχει μια ευαισθησία αλλά λόγω του πολιτικού του στάτους προσπαθεί να δείχνει πιο σκληρός. Όμως έχει αδυναμία στις κόρες του και στα άτομα που αγαπάει. Είναι προστατευτικός».

Γιατί δεν είπε εξ αρχής ότι είναι πατέρας της Βίκυς ώστε να αποφύγει την φυλακή;  

«Γιατί δεν ήθελε να διαταράξει την υγεία της. Ήθελε να την προστατεύσει προκειμένου να επανέλθει ομαλά και να μην της επαναφέρει με βίαιο τρόπο μνήμες από το παρελθόν. Ουσιαστικά θυσιάστηκε για τη Βίκυ. Εκείνη με τη σειρά της έκανε συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσει δημόσια ότι είναι κόρη του προκειμένου να τον υπερασπιστεί και να ενισχύσει την αθωότητα του που όντως αποφυλακίστηκε».

Η απόκρυψη όμως αυτής της αλήθειας φέρνει σε ρήξη τις δυο αδελφές.

«Ήταν λάθος που η Βίκυ δεν της το είχε αποκαλύψει αλλά ο λόγος που το έκανε ήταν για να μην κλονιστεί η σχέση τους. Η ρήξη έρχεται όχι γιατί η Βίκυ είναι κόρη του Αξιώτη αλλά γιατί δεν της το είπε. Η αλήθεια είναι πως δεν ήξερε πως να χειριστεί την κατάσταση. Προσπάθησε βέβαια αλλά δεν βρήκε ποτέ το θάρρος να της το αναφέρει». 

Με την αδελφή της την Εβίτα θα έρθουν κοντά;

«Θα έρθουν κάποια στιγμή σε επαφή αλλά δεν θα γίνει πολύ ομαλά. Γενικότερα η οικογένεια Αξιώτη δεν το παίρνει καλά όλο αυτό. Θέλει το χρόνο της για να αποδεχτεί τη Βίκυ».  

Τι ρόλο παίζει ο Πέτρος στη ζωή της;

«Είναι ο ψυχίατρος που έβαλε ο Τζώρτζης να την προσέχει και κάνει σχέση μαζί της».

Ποιος θέλει να της κάνει κακό;

«Όλοι αυτό αναρωτιόμαστε. Θα αργήσει να φανεί».

Ο Θάνος είναι ερωτευμένος μαζί της.

«Από την πλευρά της Βίκυς είναι σίγουρα μια απλή συμπάθεια, από τη δική του δεν ξέρω. Θα κάνει κι άλλες απόπειρες να την προσεγγίσει. Είναι δίπλα της από την πρώτη στιγμή». 

Θα αργήσει να θυμηθεί τι της συμβαίνει;

«Ναι και θα γίνεται πολύ σταδιακά. Η μνήμη της επανέρχεται σιγά σιγά. Οι εικόνες στο σύνολό τους θα συνθέσουν το παζλ. Θα βοηθήσει και η Μαρίνα σε αυτό αφού οι σχέσεις τους θα εξομαλυνθούν».

Ποιο είναι το στοιχείο της σειράς σας ιντριγκάρει περισσότερο;

«Μου αρέσει η συνεχής ανατροπή είτε στο ερωτικό κομμάτι της ιστορίας είτε στο αστυνομικό. Η Τίνα Καμπίτση έχει πλέξει αυτά τα δύο στοιχεία με πολύ μαεστρία και από την θέση του ενόχου περνούν όλοι. Υποψιάζεσαι τους πάντες και τα πάντα κι αυτό δημιουργεί ένα μυστήριο που ψάχνει τη λύση του».

Πηγή: TiVi ΣΙΡΙΑΛ από την Κωνσταντίνα Γαρνέλη

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement