Παύλος Ευαγγελόπουλος: «Όταν ξεκινούσαμε το Ρετιρέ, δε μπορούσαμε να σκεφθούμε ότι θα παίζεται με επιτυχία 30 χρόνια μετά»

«Όταν ξεκινούσαμε το «Ρετιρέ», δε μπορούσαμε να σκεφθούμε ότι θα παίζεται με επιτυχία τριάντα χρόνια μετά, ούτε όταν άρχισε το «Έλα στη θέση μου», ότι τελικά θα ήταν στον αέρα επί πέντε χρόνια…»

Advertisement

Ο χαρακτήρας του Λεωνίδα που αγάπησε, ο αγώνας του ήρωα να αποφυλακιστεί η Ρενάτα, η σχέση του με το Βλάσση, αλλά και οι διαφορές του με τον Αχιλλέα.

Ο Παύλος Ευαγγελόπουλος αποκαλύπτει όσα θα γίνουν στα τελευταία επεισόδια του «Έλα στη θέση μου» στο 7ΜΕΡΕΣTV και τον Γιάννη Βίτσα.

Advertisement

Ο Λεωνίδας υπήρξε ηθικό στοιχείο και στυλοβάτης της αυλής. Προσπάθησε να βοηθήσει όλους τους ήρωες της σειράς. Τι κρατάτε εσείς από αυτόν τον χαρακτήρα;

Κρατάω ότι ο Λεωνίδας ήταν ένας πολύ θετικός ήρωας. Νομίζω ότι πέρασε μηνύματα στον κοινό περί της δικαιοσύνης και ηθικής. Έχω μία πολύ γλυκεία ανάμνηση από αυτόν τον ρόλο. Τον αγάπησα.

Advertisement

Και μ’ αυτόν τον γλυκό ήρωα συμμετείχατε για δεύτερη φορά στην διαδρομή σας σε καθημερινό σήριαλ.

Ακριβώς. Η πρώτη φορά ήταν ακριβώς πριν από είκοσι χρόνια στην σειρά «Κάτω από την Ακρόπολη» στον ALPHA.

Είναι διαφορετικά πια τα δεδομένα για τις καθημερινές σειρές εν συγκρίσει με το παρελθόν;

Οι καθημερινές σειρές έχουν εξελιχθεί και σεναριακά και σε επίπεδο παραγωγής. Δεν υπάρχουν πια στούντιο. Είναι όλα σε φυσικούς χώρους. Αυτό είναι πάρα πολύ θετικό. Από την άλλη πια για εμάς τους ηθοποιούς δε νομίζω ότι έχει αλλάξει κάτι. Οι χρόνοι εξακολουθούν να είναι πιεστικοί. Κυνηγάς το χρόνο ουσιαστικά γιατί βγάζεις πάρα πολύ δουλειά μέσα σε μία ημέρα. Οπότε από αυτή την άποψη νομίζω ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα. Ίσως θα έπρεπε να δίνεται λίγο περισσότερος χρόνος όπου αυτό συνεπάγεται. Θα ήταν καλό για την ίδια τη δουλειά.

Ο γιος του Βλάσση ψάχνει τα χρήματα που του έχει κλέψει η Φαίη.

Και στο τέλος θα αποκαλυφθεί ότι θα τα βρει τελικά!

Ο Αχιλλέας επίσης έχει πλαστογραφήσει κάποιες υπογραφές προκειμένου να σωθεί η εταιρεία τους.

Ο Λεωνίδας είναι σε πλήρη αντίθεση με τον Αχιλλέα. Έχουν μία πολύ μεγάλη κόντρα για όλα αυτά τα ζητήματα και για τον τρόπο που γενικότερα διαχειρίζεται ο Αχιλλέας τα πράγματα. Βέβαια αν δικαιωθεί στο τέλος θα συγχωρεθεί από το Λεωνίδα ο οποίος οφείλω να πω πώς δεν είναι της άποψης ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Η σύζυγός του Κέντρα τον εκβιάζει κλείνοντας στη φυλακή τη Ρενάτα. Τον πληγώνει, τον ενοχλεί, τον θυμώνει αυτό;

Ε βέβαια. Κάνει τα πάντα για να μπορέσει να αποδείξει ότι είναι λάθος απόφαση και να αποφυλακιστεί. Η σειρά θα κλείσει με γλυκό τρόπο. Όλα θα εξελιχθούν θετικά στο τέλος.

Έχετε μία πολύ μεγάλη θεατρική, κινηματογραφική, τηλεοπτική πορεία. Συμπληρώνετε σχεδόν σαράντα χρόνια στη δουλειά. Ποιες είναι οι πιο κομβικές, σημαντικές στιγμές στη διαδρομή σας;

Θα μιλήσω για την αρχική συνεργασία μου με το Γιάννη Δαλλιανίδη ο οποίος με έβγαλε στη δουλειά. Του οφείλω πολλά πράγματα. Από την άλλη. Θεωρώ πώς όλες οι δουλειές ήταν κομβικές. Πάντοτε βέβαια έχω στο μυαλό μου την πιο πρόσφατη δουλειά μου. Το «Έλα στη θέση» μου ήταν μία πολύ σημαντική σειρά. Την αγάπησε ο κόσμος γι’ αυτό άλλωστε και επί πέντε χρόνια παρουσιάζονταν στη μικρή οθόνη.

Φανταζόσασταν στις αρχές της δεκαετίας του’ 90 όταν κάνατε με το Γιάννη Δαλιανίδη το Ρετιρέ ότι υπήρχε πιθανότητα έπειτα από τριάντα χρόνια να έχει υψηλή τηλεθέαση και να αγγίζει ακόμη το κοινό;

Όχι. Σε καμία περίπτωση! Παραμένει ένα περίεργο φαινόμενο αυτό. Και εμένα μου κάνει εντύπωση ότι ο κόσμος εξακολουθεί να βλέπει την σειρά ενώ την έχει παρακολουθήσει τόσες φορές. Όταν ξεκινούσαμε το «Ρετιρέ», δε μπορούσαμε να σκεφθούμε ότι θα παίζεται με επιτυχία τριάντα χρόνια μετά, ούτε όταν άρχισε το «Έλα στη θέση μου», ότι τελικά θα ήταν στον αέρα επί πέντε χρόνια.

Ξεκινήσατε τη δεκαετία του 80 όπου οι ηθοποιοί κυρίως έκαναν βιντεοταινίες. Πολλοί εξ αυτών μάλιστα από τα μέσα του ΄90 και έπειτα δέχθηκαν αυστηρή κριτική και αν θέλετε με ένα τρόπο χτυπήθηκαν για τις επιλογές της προηγούμενης δεκαετίας. Το βιώσατε εσείς αντιστοίχως αυτό;

Το βίωσα, αλλά δε θέλω να ασχοληθώ ξανά μ’ αυτά τα πράγματα. Τα έχω απαντήσει! Δε μ΄ ενδιαφέρει πώς χαρακτηρίζουν κάποιοι εκείνη την εποχή. Τότε υπήρχαν οι βιντεοταινίες. Είμαστε επαγγελματίες. Δουλέψαμε. Είναι σαν κάποιος τριάντα χρόνια μετά να ‘ πει γιατί έκανα το «Έλα στη θέση μου».

Έρχομαι στο σήμερα. Παραμένετε ένας γοητευτικός άνδρας. Φροντίζετε να φανταστώ τον εαυτό σας.

Που και που πάω γυμναστήριο αλλά δεν κάνω ιδιαίτερα πράγματα. Τρώω ότι βρω μπροστά μου. Δεν προσέχω τη διατροφή μου. Μην φανταστείς ότι κάνω πρωταθλητισμό. Επισκέπτομαι το γυμναστήριο όταν έχω χρόνο και διάθεση. Δεν ασχολούμαι παραπάνω με τη δουλειά.

Βιώσαμε σχεδόν ένα χρόνο εγκλεισμού. Πώς ήταν το διάστημα αυτό για εσάς;

Ήταν δύσκολο και για μένα και για όλους μας. Εμείς είχαμε την τύχη να δουλεύουμε και δεν είμασταν τελείως κλεισμένοι και εγκλωβισμένοι τουλάχιστον στη δεύτερη καραντίνα. Πέρα από το πόσο σε προσωπικό επίπεδο αυτό το τόσο δύσκολο γεγονός μας επηρέασε επλήγη παράλληλα φοβερά ο πολιτισμός. Ελπίζω να μην έχουμε του χρόνου επανάληψη αυτής της κατάστασης.

Τα επόμενα σχέδια σας;

Συζητώ για μία καινούργια σειρά. Θα μπορώ να μιλήσω με λεπτομέρειες δημόσια όταν υλοποιηθεί η συνεργασία.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement