Πηνελόπη Σεργουνιώτη: Άννα και Αποστόλης έχουν να διαχειριστούν αρκετές προκλήσεις

«Η Άννα είναι ένα πλάσμα καθαρό και φωτεινό, με ενέργεια και νεύρο. Θαυμάζω το ευθύ του χαρακτήρα της και την αμεσότητά της».

Advertisement

Διαθέτει παιδεία, ποιότητα κι ένα χαμόγελο που σε κατακτά. Η Πηνελόπη Σεργουνιώτη είναι ένα χαρισματικό κορίτσι που έχει συνείδηση του καλλιτεχνικού χρέους που συνοδεύει το ταλέντο της, καθώς αφοσιώνεται σε ό,τι καταπιάνεται. Κι επειδή κάποια πράγματα δεν συμβαίνουν έτσι απλά, εκείνη κυνήγησε την τύχη της και βρέθηκε στην «Αγγελική» του ALPHA να υποδύεται την Άννα, ένα φωτεινό κορίτσι με αυθορμητισμό και αυθεντικότητα, όπως είναι και η ίδια.

Από τα οικονομικά στην υποκριτική. Δυο κόσμοι εκ διαμέτρου αντίθετοι. Πώς μεταπηδήσατε από τον ένα στον άλλο;

Advertisement

«Δεν χρειάστηκε να συμβεί κάτι τέτοιο καθώς η φύση μου ήταν ξεκάθαρα καλλιτεχνική και ξεδιπλωνόταν από τα πρώτα χρόνια της ζωής μου. Χρησιμοποίησα την εισαγωγή μου σε μια τεχνοκρατική σχολή ως εισιτήριο για την εξασφάλιση της μετοίκισής μου στην Αθήνα όπου θα μου επέτρεπε να δοκιμαστώ και να αποδείξω, στον εαυτό μου εν πρώτοις, ότι ήμουν ικανή να εμπλακώ με την τέχνη σε επίπεδο πέραν του ερασιτεχνικού».

Η υποκριτική για εσάς είναι ανάγκη για έκφραση και επικοινωνία;

Advertisement

«Είναι ένα φορτίο μοναχικό και ιδιάζον για τον κάθε εμπλεκόμενο. Η προσωπική πρόκληση σε πρώτο επίπεδο έγκειται στην επαφή με τα κείμενα και τους ρόλους που καλούμαι να αποκωδικοποιήσω, η τριβή και η αγωνία της αναμέτρησης μαζί τους. Εν συνεχεία το αποτέλεσμα αυτής της μοναχικής και εσωστρεφούς πορείας επικοινωνείται με συνοδοιπόρους. Στη διαδικασία αυτή σμιλεύεται, αναδιαμορφώνεται και επαναπροσδιορίζεται για να καταλήξει να κατατεθεί στα μάτια των θεατών. Αυτή η ροή είναι ιδιαιτέρως συναρπαστική». 

Μετράτε ήδη σημαντικές συνεργασίες ως ηθοποιός, αλλά και ως τραγουδίστρια. Τελικά τα αγαθά κόποις κτώνται ή ήταν και θέμα τύχης;

«Κατά περιόδους έχω την αίσθηση ότι οι εξελίξεις  κινούνται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και σε άλλες φάσεις ότι λιμνάζω σε βαλτώδη ύδατα. Ναι μια διαδρομή με διάρκεια είναι αποτέλεσμα συνέπειας, αφοσίωσης και κόπου και παίζει ρόλο και ο παράγοντας της ευμενούς συγκυρίας, της τύχης, του να βρεθείς τη κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο μέρος με τους κατάλληλους». 

Εχετε αρκετές τηλεοπτικές συμμετοχές. Ποιες ξεχωρίζετε;

«Η κάθε συνεργασία έχει ειδικό βάρος. Ξεχωρίζω το «Μάλιστα σεφ» και το «Η ζωή εν τάφω» του Τάσου Ψαρρά για διαφορετικούς λόγους το καθένα. Τώρα είμαι εξαιρετικά ευγνώμων για την «Αγγελική». 

Στην «Αγγελική» πώς προέκυψε η συνεργασία;

«Κυνήγησα» τον σκηνοθέτη μας Στέφανο Μπλάτσο όπου ξεχώριζα αρκετές από τα τηλεοπτικές του δουλειές, με κάλεσε για κάστινγκ και να’ μαι» !

Η Άννα μπήκε σαν σίφουρας στα σπίτια των τηλεθεατών. Φαίνεται να είναι η χαρά της ζωής.

«Η Άννα είναι ένα πλάσμα καθαρό και φωτεινό, με ενέργεια και νεύρο, αυθορμητισμό και αυθεντικότητα. Θαυμάζω το ευθύ του χαρακτήρα της και την αμεσότητά της».

Φέρατε μια ανάσα ανακούφισης γιατί το κλίμα στους Αργυρούς αλλά και στους Ζάχους είναι πολύ βαρύ. Το εισπράττετε από το κοινό;

«Ναι είναι γεγονός! Τα περισσότερα μηνύματα που λαμβάνω εστιάζουν σε αυτό το σημείο. Η συγγραφική ομάδα και η σκηνοθετική κατ’ επέκταση, είχαν τα αντανακλαστικά να εφεύρουν μια βαλβίδα αποσυμπίεσης της γενικής περιρρέουσας ατμοσφαίρας, οπότε ο ρόλος της Άννας δρα εξισορροπώντας τη γενική τάση… μέχρι στιγμής!».

Υπάρχει κάτι που η ηρωίδα σας κρύβει από το παρελθόν; Έχει αφήσει να πλανάται ένα μυστήριο…

«Το μέλλον θα δείξει. (χαχαχχα)»

Την είδαμε να δίνει ένα φυλαχτό στη Λένα που την έχει βοηθήσει κι εκείνη. Πότε και γιατί χρειάστηκε βοήθεια;

«Οπως αναφέρει και η ίδια έχει περάσει δύσκολες καταστάσεις. Θα δούμε αν θα ανοίξει τα χαρτιά της και πότε».

Είναι ερωτευμένη με τον Αποστόλη;

«Θεωρώ ότι νιώθει κάτι έντονο και βαθύ για εκείνον και φαίνεται να εμπλέκεται σε αυτή τη σχέση ούσα συνειδητοποιημένη ως προς τη κατάσταση και τη θέση της. Χρειάζεται την επιβεβαίωση από τον Αποστόλη ότι θα είναι και αυτός εξίσου υπεύθυνος απέναντί της. Τη δικαιολογώ που κρατά επιφυλάξεις. Είναι εύλογες».

Και η αντίζηλός της η Ιωάννα θα το πάρει οριστικά απόφαση ότι η Αννα είναι το κορίτσι του Αποστόλη;

«Αυτό καταθέτει από πλευράς της. Από τις πράξεις της θα αποδειχτεί αν είναι προϊόν ωριμότητας και αποδοχής ή όχι».

Ο Θωμάς και η Λένα φαίνεται να συμπαθούν την Αννα.

«Ναι όντως κι εκείνη αναγνωρίζει σε αυτούς ότι είναι άνθρωποι απλοί και τίμιοι. Είναι αμοιβαίο».

Θα βοηθήσει η Αννα τον Αποστόλη μετά την αποκάλυψη ότι ο Μιχάλης δεν είναι παιδί του Θωμά; Θα σταθεί γενικότερα στην οικογένεια; 

«Περισσότερο με τη σκέψη της θα είναι κοντά του. Θα προκύψουν έκτακτες προσωπικές της υποχρεώσεις που αφορούν στην οικογένειά της».

Αποστόλης και Αννα θα πορευτούν μαζί;

«Οπως και στην πραγματική μας ζωή έτσι και στην μυθοπλασία τα πράγματα εξελίσσονται απρόβλεπτα, οπότε θα δούμε αν θα επιβιώσουν ως ζευγάρι. Θα έχουν να διαχειριστούν αρκετές προκλήσεις. Η συνέχεια επί της οθόνης»!

… όσον αφορά τη μικρή οθόνη. Το σινεμά είναι ευσεβής πόθος;

«Η γοητεία της μεγάλης οθόνης είναι αναμφισβήτητη. Εγκειται ιδιαίτερα στο γεγονός ότι υπάρχει η δυνατότητα να συνθέσεις με κάθε άνθρωπο άλλης εθνικότητας και κουλτούρας σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη. Ολους μας αγγίζουν τα ίδια απλά βασικά θέματα. Οι πρωταρχικές ανάγκες σε πανανθρώπινο επίπεδο είναι αυτές που διέπουν τις σπουδαίες ιστορίες όπου με την σειρά τους μεταφέρονται στον κινηματογράφο και μπορούν να φτάσουν παντού ή έστω η ελπίδα ότι μπορεί να συμβεί. Αυτό απο μόνο του είναι συγκλονιστικό».

Ασχολείστε και με άλλες μορφές Τέχνης;

«Ο χορός ανέκαθεν υπήρχε και υπάρχει ως έρωτας και μεγάλη αγάπη. Παράλληλα επαγγελματικά ασχολούμαι με τη μουσική και το τραγούδι. Έχω κάνει τα χιλιόμετρα μου σε διάφορες μουσικές σκηνές και είδη. Τώρα ετοιμάζομαι για μια σειρά κομματιών με πρωτότυπη μουσική σύνθεση και ελληνικό στίχο. Είναι δυο πολύ σημαντικές για έμενα συνεργασίες όσον αφορά συνθέτη και στιχουργούς και σύντομα θα είναι ανακοινώσιμες».

Στο TiVi Σίριαλ που κυκλοφορεί από την Κωνσταντίνα Γαρνέλη.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement