Ρένια Λουιζίδου: «Ο Τρελαντώνης είναι ο άντρας που δεν πρόδωσε ποτέ τη Χαρά»

Στο «Το Καφέ της Χαράς» μπορεί, με βάση το σενάριο, Περιάνδρος και Χαρά να έζησαν μια νύχτα πάθους, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το ζευγάρι θα μείνει έτσι ενωμένο μέχρι το τέλος της σειράς. Η Ρένια Λουιζίδου αποκαλύπτει στις παρακάτω γραμμές τις κινήσεις της ηρωίδας της και τα επόμενα σχέδιά της.

Advertisement

Από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου

Ζηλεύουμε πολύ το χωριό σας αυτό το διάστημα, ενώ ταυτόχρονα μας έχει πιάσει μια συγκίνηση, επειδή γνωρίζουμε πως τον Ιούνιο θα τελειώσει η σειρά για πάντα.

Advertisement

«Τελειώσανε τα γυρίσματά μας, δυστυχώς. Ήταν ήδη συγκινητικό για εμάς που ξεκίνησε η σειρά από την περασμένη σεζόν, άρα τώρα ήταν διπλά δύσκολο. Προσπαθήσαμε πολύ για να μη γίνουμε μελό, αλλά όπως και αν το δει κανείς, για εμάς το “Καφέ” είναι μια ιστορία ζωής».

Και για εμάς τους τηλεθεατές σίγουρα. Είναι μια από τις σειρές με τις οποίες μεγαλώσαμε και φυσικά έχουμε ταυτιστεί πολλές φορές με τους ήρωές της.

Advertisement

«Το καταλαβαίνω αυτό που λέτε. Έχει κάτι πολύ αγαπησιάρικο αυτή η σειρά. Σίγουρα έχει να κάνει με το εξαιρετικό σενάριο του Χάρη Ρώμα και της Άννας Χατζησοφιά, αλλά νομίζω πως από μόνο του το σίριαλ πήγε αλλού. Γνώρισε μια επιτυχία που ίσως δεν είχε κανείς υπολογίσει. Λειτούργησε με μια τρομερή ευστοχία στην ελληνική οικογένεια, όλοι το αγάπησαν. Όλοι οι ήρωες αγαπήθηκαν με τις καλές και τις κακές τους στιγμές. Έχει μια τρυφερότητα αυτή η σειρά που υπάρχει σχεδόν από μόνη της. Δεν την κατασκευάσαμε, δεν την επιδιώξαμε».

Ίσως οφείλεται και στην αγάπη των δημιουργών προς αυτή τη σειρά.

«Σίγουρα είναι και αυτό, όμως έχει συμβεί στο παρελθόν άλλοι άνθρωποι να αγαπήσουν τη δουλειά τους αλλά τελικά αυτή να μη γνωρίσει τόσο μεγάλη αποδοχή από το τηλεοπτικό κοινό».

Θεωρείτε πως οι δημιουργοί θα μπορούσαν να το «τραβήξουν» λίγο παραπάνω, για μία ακόμη σεζόν τουλάχιστον;

«Τα παιδιά, όπως και την πρώτη φορά, δεν θέλανε να τραβηχτεί πέρα από το όριο που μπορούσε να τραβηχτεί. Τώρα είπαμε… οριστικό φινάλε αλλά εγώ είπα του Χάρη να μην ξανοίγεται γιατί σε 15 χρόνια μπορεί να του έρθει ξανά η όρεξη και να κάνουμε το “Καπή της Χαράς”, πλέον…».

Ωστόσο, ήταν πραγματικά εντυπωσιακό το πόσο εύκολα ταίριαξαν οι νέοι με τους παλιούς ήρωες του Κολοκοτρωνιτσίου.

«Το “Καφέ” είναι παιδί, γέννημα-θρέμμα του Χάρη Ρώμα και της Άννας Χατζησοφιά. Ξέρουν πολύ καλά τι χωράει και ποιος».

Η Χαρά Χάσκα πάντως δεν είναι μόνο μια τηλεοπτική ηρωίδα για εμάς…

«Είναι μια γυναίκα που τη συμπαθώ πολύ ως Ρένια. Θα ήθελα να την είχα φίλη. Έχει μια τρέλα και έναν αυθορμητισμό υπερβολικό, αλλά την ίδια στιγμή είναι ένας άνθρωπος που έχει περάσει πάρα πολλά. Δεν έχουν πάει όλα ρολόι στη ζωή της αλλά πάντα με κέφι, δύναμη και ζωντάνια, σηκώνεται όρθια και συνεχίζει. Είναι εντελώς ανθρώπινος χαρακτήρας που κάνει συνέχεια λάθη αλλά τα αναγνωρίζει».

Θα τη δούμε όμως τελικά ευτυχισμένη; Της αξίζει…

«Έχει πολλούς τρόπους η ευτυχία. Αν δεν είναι ο προφανής, να μείνει δηλαδή με τον Περίανδρο, θα ευτυχήσει αλλιώς! Οι συγγραφείς πάντως την αγαπάνε τη Χαρά και είναι πάντα με το μέρος της».

Ο Περίανδρος πάντως της έκανε ερωτική εξομολόγηση…

«Ναι, γιατί όπως είδαμε ήθελε να της ξεκαθαρίσει πως οι κατηγορίες τής Δοξούλας δεν ευσταθούσαν και όσο ήταν μαζί δεν την απάτησε ποτέ. Άρα η εξομολόγηση αφορά στο παρελθόν. Δεν θα ήταν τόσο εύκολη η επανασύνδεσή τους».

Η τηλεοπτική σας κόρη, πάντως, η Έφη Ρασσιά, σε μια συζήτηση που είχαμε πριν λίγο καιρό μου αποκάλυψε πως και οι δύο, μαμά και κόρη, θα είναι ευτυχισμένες στο τέλος. Θα βρουν τον άνθρωπό τους.

«Γι’ αυτό σας είπα ότι οι συγγραφείς αγαπούν τη Χαρά. Δεν θα την αφήσουν δυστυχισμένη. Αλλά με ποιον τρόπο… δεν μπορώ να σας αποκαλύψω».

Εμείς πάντως θέλουμε να πιστεύουμε πως θα μείνει με τον Περίανδρο. Στο πρώτο φινάλε τον παράτησε…

«Μην ξεχνάτε όμως πως τώρα τα πράγματα είναι δύσκολα. Πλέον τα παιδιά τους είναι ερωτευμένα και το θέμα περιπλέκεται. Για να ευτυχήσουν θα έπρεπε να βρεθούν κάποιες πολύ ειδικές συνθήκες».

Όπως… η Βάλια να μείνει με τον Δημήτριο!

«Ξέρω αλλά δεν μπορώ να σας πω! Θα δείτε… Καλά θα πάνε όλα στο τέλος».

Ο Τρελαντώνης θα εμφανιστεί ξανά;

«Ναι, θα ξαναεμφανιστεί, αλλά δεν μπορώ να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες. Δεν γίνεται να τα κάψουμε όλα! Κρατήστε μόνο ότι όλα τα πρόσωπα θα έχουν ένα φινάλε. Δεν μπορεί να λείπει ο συγκεκριμένος ήρωας. Για μένα, αυτός είναι ο άντρας της ζωής της Χαράς. Ο μόνος που δεν την πρόδωσε ποτέ».

Συζητάτε κάτι ακόμα για την επόμενη σεζόν;

«Η αλήθεια είναι πως αυτή είναι η περίοδος που γίνονται οι συζητήσεις, όμως λόγω κορονοϊού όλα τα βήματα είναι πιο αβέβαια. Συζητάω διάφορα αλλά δεν είναι κάτι ανακοινώσιμο. Το μόνο που είναι σίγουρο είναι πως θα κάνω ένα από τα διηγήματα που ετοιμάζει ο Μανούσος Μανουσάκης για την ΕΡΤ. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον Μάιο».

Υπάρχει περίπτωση να σας δούμε ξανά στο πλευρό του κυρίου Ρώμα;

«Ναι, θα κάνει και ο Χάρης καινούρια σειρά αλλά δεν γίνεται. Εχουμε καθιερωθεί ως Χαρά και Περίανδρος. Θα πρέπει να περάσουν πολλά χρόνια για να περάσουμε στη συνείδηση του κόσμου ως ένα άλλο ζευγάρι. Χωριστά θα κάνουμε πράγματα την επόμενη σεζόν».

Σε ό,τι αφορά στο θεάτρο;

«Εκκρεμούν οι “Μάγισσες του Σάλεμ” του Άρθουρ Μίλερ, που ξεκινήσαμε πέρυσι σε σκηνοθεσία του Νικορέστη Χανιωτάκη, με τον Άκη Σακελλαρίου, τον Νικήτα Τσακίρογλου, την Ιωάννα Παππά και έναν μεγάλο θίασο, που όμως δεν ανέβηκε καθώς μας έκλεισαν πέντε μέρες πριν την πρεμιέρα. Ο στόχος είναι να ανέβει του χρόνου. Αλλά και πάλι δεν έχουμε στοιχεία του πώς θα δουλέψουν τα θέατρα. Ολα θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα. Ας ελπίσουμε για το καλύτερο, πάντως νομίζω πως όταν ανοίξουν ξανά, εκτός από την αμηχανία, θα έχουμε όλοι περισσότερη αγάπη για το θέατρο».

Στο TiVi Σίριαλ που κυκλοφορεί.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement