Άκης Πετρετζίκης: Το ξεκίνημα, η κορυφή και το «Θα καταρρεύσω» της Ευγενίας Μανωλίδου – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Άκης Πετρετζίκης είναι ο πρώτος Έλληνας Master chef και εκτός από μία αξιοθαύμαστη πορεία στον χώρο έχει και τεράστιο ταλέντο. Γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου 1984 στην Θεσσαλονίκη. Από νωρίς ένιωσε την έλξη της δημιουργίας στην κουζίνα και η αναγνώριση ήρθε το 2010 όταν έλαβε μέρος και κέρδισε το πρώτο Master Chef που προβλήθηκε επί ελληνικού εδάφους μέσα από τη συχνότητα του Mega.

Advertisement

Τα επόμενα χρόνια, θα γίνει ακόμα πιο δημοφιλής, μέσω των πολλών τηλεοπτικών του εκπομπών, και εμφανίσεων. Δυνατή και η διαδικτυακή του παρουσία. Πλέον ξεχωριστή είναι και η συγγραφική του πορεία με αρκετά βιβλία μαγειρικής που φέρουν την υπογραφή του. Ο Άκης έχει και τα δικά του εστιατόρια. Σε λίγους μήνες από τώρα ο κορυφαίος σεφ θα γίνει για πρώτη φορά Πατέρας και εκτός από την επαγγελματική καταξίωση θα αγγίξει την κορυφή και επί προσωπικού.

Σύμφωνα με το wikipedia.org:

Advertisement

Το καλοκαίρι του 2004 εργάστηκε ως σεφ στο Myconian Ambassador Relais & Chateux στη Μύκονο και από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2005 ως Chef de Partie στο εστιατόριο 8 the Plate στην Αθήνα.

Τον Φεβρουάριο του 2005 εργάστηκε ως Head Chef στο Saint Nicolas Bay στην Κρήτη, ενώ τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς ως Head Chef στην παμπ James Joyce, στην Αθήνα.

Advertisement

Το 2006, μετακόμισε στην Μεγάλη Βρετανία και συγκεκριμένα στο Λονδίνο. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε να εργάζεται ως Chef de Partie στο εστιατόριο Havana στο Μπράιτον, ενώ από το 2008 έως το 2010, εργάστηκε ως Chef de Partie στο ξενοδοχείο The Goring.

Το 2010, ο Πετρετζίκης επέστρεψε στην Ελλάδα προκειμένου να συμμετάσχει στο τηλεπαιχνίδι MasterChef και έξι μήνες μετά αναδείχτηκε ως ο πρώτος Έλληνας Master Chef. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε η πρώτη τηλεοπτική του εμφάνιση στην καθημερινή στήλη μαγειρικής στην εκπομπή Πρωινό mou, η οποία προβαλλόταν μέχρι το 2014.

Δείτε βίντεο από τον μεγάλο τελικό:

Δείτε και την ατάκα της Ευγενίας Μανωλίδου, «Θα καταρρεύσω» που έμεινε στην τηλεοπτική ιστορία.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement