Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Θεόφιλος Βανδώρος

Αργά τη νύχτα έγινε γνωστή η δυσάρεστη είδηση του θανάτου του ηθοποιού Θεόφιλου Βανδώρου.

Advertisement

Ο Θεόφιλος Βανδώρος είχε γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό από την συμμετοχή του στην δεκαετία του ‘90 στο σήριαλ «Τμήμα Ηθών» αλλά και στη «Λάμψη».

Ο ηθοποιός έφυγε σε ηλικία μόλις 61 ετών και τη θλιβερή είδηση δημοσιοποίησε στο Facebook, ο φίλος του Βασίλης Σπυρόπουλος, μουσικός και συνιδρυτής του θρυλικού συγκροτήματος «Σπυριδούλα».

Advertisement

Ο Θεόφιλος Βανδώρος ήταν γιος του επίσης γνωστού ηθοποιού Νίκου Βανδώρου.

Ο Θεόφιλος Βανδώρος είχε γεννηθεί στην Αθήνα, σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και παράλληλα στο DEREE College Ψυχολογία και Κοινωνιολογία.

Advertisement

Μετακόμισε για μία δεκαετία στο Παρίσι όπου συνέχισε τις υποκριτικές σπουδές, και όταν επέστρεψε στην Ελλάδα πήρε μέρος σε πολλές τηλεοπτικές σειρές όπως οι «Τμήμα Ηθών», «Λάμψη», «Φιλοδοξίες».

Συγχρόνως συμμετείχε και σε θεατρικές παραστάσεις όπως «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, «Ιφιγένεια εν Ταύροις» του Ευριπίδη, «Αντιγόνη» του Ανούιγ, «Ματωμένος Γάμος« του Λόρκα κ.α.

Ο ηθοποιός όμως εκτός από την υποκριτική λάτρευε και τη ροκ μουσική. Έπαιζε μπάσο και κιθάρα και είχε δημιουργήσει το δικό του μουσικό συγκρότημα με το οποίο έκαναν live εμφανίσεις σε διάφορα γνωστά στέκια της Αθήνας.

Πνεύμα ανήσυχο και τολμηρό, το 2010 αποφάσισε να ξαναδραπετεύσει από την Ελλάδα και μετακόμισε στην Αυστραλία για αρκετά χρόνια. Μέχρι που επέστρεψε πάλι στην πατρίδα του. Για πάντα.

Δείτε την συνέντευξη που είχε δώσει το 2015 στην Ναταλία Γερμανού.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement