Eurovision 2021 – Η Αλέξια ξεσπά για τη συμμετοχή της Κύπρου: «Ντροπή στο ΡΙΚ… Aποκλείει με εγκληματικό τρόπο τα παιδιά μας»

Nα τοποθετηθεί πάνω στο θέμα της Eurovision 2021 θέλησε η Αλέξια μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook. Η τραγουδίστρια ξέσπασε με μία ανάρτηση της για την επιλογή του «El diablo» και της Έλενας Τσαγκρινού. Η επιλογή του κρατικού τηλεοπτικού φορέα ΡΙΚ δεν βρίσκει σύμφωνη την Αλέξια η οποία υποστηρίζει πως το αποτέλεσμα την προσβάλει και πως η επιλογή δεν έγινε από αυτούς που έπρεπε. Αξίζει να σημειωθεί πως η Αλέξια έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Κύπρο στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού.

Advertisement

Διαβάστε παρακάτω το κείμενο της:
«Ντροπή στους ιθύνοντες στο ΡΙΚ, που αποκλείει και που στερεί από τα πάμπολλα Ταλέντα της Κύπρου μας, την ευκαιρία να εκφράσουν και να μοιραστούν μαζί με ολόκληρο τον κόσμο, την Μουσική και τα Ταλέντα τους, εκπροσωπώντας την χώρα τους, την πατρίδα τους αξιοπρεπώς, επάξια, σε αυτή την Παγκόσμια πλατφόρμα της Eurovision Song Contest κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει τον τελειότερο πρεσβευτή μας στο Εξωτερικό. ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ και ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ, το Κρατικό μας κανάλι όχι μόνο να μην έχει το επίπεδο που έχουν θέσει οι προγενέστεροι ποιοτικότατοι άνθρωποι του ΡΙΚ, που θυμούμαι και που αγαπώ, ΟΥΤΕ και να επιλέγει κεκλεισμένων των θυρών ποιός θα μας εκπροσωπήσει και να αποκλείει με εγκληματικό τρόπο τα παιδιά μας» σημειώνει.

«Ποιός σας είπε κυρίες και κύριοι που αυτοχριστήκατε επιτροπή, ως άλλη επιτροπή «Πολιτισμού», ότι με βρίσκετε σύμφωνη να με αντιπροσωπεύει ένα τέτοιο δείγμα, το οποίο με θλίβει, με προσβάλλει ως καλλιτέχνιδα και ως πολίτη αυτού του τόπου. Που είναι η επιτροπή Πολιτισμού; Που ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ; Κάθε χρόνο, χρόνια τώρα, παρατηρώ αδιαμαρτύρητα να αποκλείονται οι Μουσικοί της Κύπρου, ο Πολιτισμός εν γένει και η Ταυτότητα μας. Ποιοί είμαστε; Και πως να εκφράσουμε αυτό που είμαστε αλλά και ΠΟΥ να εκφράσουμε αυτό που είμαστε; Φτάνει! Ως εδώ. Απαιτώ να δοθεί η ευκαιρία στις ταλαντούχες/ους μας μουσικούς αμέσως και γιά ΠΑΝΤΑ. Είμαι και πάλι θυμωμένη. Θέλω να δω στην EUROVISION αλλά και στα ωραιότερα θέατρα της γης, αλλά και της Κύπρου (ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΚΤΙΣΕΙ ΕΑΝ ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ;), ΟΛΑ τα ταλαντούχα μας παιδιά που δεν φτάνει που δεν τα ακούει κανείς, Δεν τα λαμβάνει και υπόψη κανένας».

Advertisement

Ένας παραλληλισμός γι’ αυτούς που ακόμα να το καταλάβουν, αυτό ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ, είναι σαν να κρατάτε δηλαδή, εσείς τα κλειδιά του γραφείου μας και να μην μας τα δίνετε, αλλά να τα δίνετε σε άλλους οι οποίοι έχουν ήδη το γραφείο τους ίσως και δύο γραφεία. Αλλά όχι, επειδή έτσι αποφασίσατε εσείς, τα κλειδιά θα τα πάρουν οι άλλοι.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement