Χαρδαλιάς: Παραμένει το lockdown- Δεν ανοίγει ακόμα λιανεμπόριο – click away

Για ακόμη μία εβδομάδα παρατείνεται το lockdown στην χώρα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Advertisement

Ενώ αρχικά υπήρχε η σκέψη τα καταστήματα να ανοίξουν πάλι από την ερχόμενη Δευτέρα με την μέθοδο του click away, η επιτροπή των Λοιμωξιολόγων έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου κι έτσι, το lockdown παραμένει σε ισχύ μέχρι την άλλη Δευτέρα 18.01.2021.

Όπως ανέφερε ο κος Χαρδαλιάς, τα μέτρα παρατείνονται για μία ακόμη εβδομάδα και στο τέλος της οι ειδικοί θα αποφασίσουν αν θα αρθούν ή όχι. Δηλαδή την άλλη Παρασκευή θα υπάρξει νέα απόφαση για το αν θα ανοίξει η αγορά.

Advertisement

Ο υφυπουργός υπενθύμισε ότι από την Δευτέρα 11.01.2021 έως και την Δευτέρα 18.01.2021 στις 06.00 το πρωί:

-Ανοίγουν νηπιαγωγεία, δημοτικά και παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, με όλα τα μέτρα προστασίας που έχουν ήδη ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας. Θα υπάρχει διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, αλλά και χρήση περισσότερων εισόδων. Οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να κάνουν δωρεάν τεστ μέσω της ειδικής πλατφόρμας, ενώ διατηρούνται σε ισχύ όλα τα μέτρα, όπως η μάσκα, τα αντισηπτικά, οι καθαρισμοί και οι αποστάσεις. Θα ανοίξουν και στις περιοχές που ισχύουν ειδικά μέτρα, αλλά με ιδιαίτερη προσοχή στην εφαρμογή τους.

Advertisement

-Παραμένει η αναστολή λειτουργίας λιανεμπορίου, κομμωτηρίων, καταστημάτων περιποίησης νυχιών, βιβλιοπωλείων.

-Παρατείνονται και τα μέτρα για τις Εκκλησίες, καθώς οι λειτουργίες θα γίνονται χωρίς την παρουσία πιστών. Στις κηδείες με τη συμμετοχή πρώτου βαθμού συγγενών και έως 9 ατόμων.

-Στις εταιρείες εξακολουθεί να ισχύει η τηλεργασία σε όσο μεγαλύτερο βαθμό γίνεται.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement