Δημήτρης Λιγνάδης: Κι άλλος επώνυμος ηθοποιός – συνεργός του; Όσα φρικιαστικά περιλαμβάνει η δικογραφία

Τα πράγματα μπαίνουν σιγά σιγά στη θέση τους. Τα φρικιαστικά γεγονότα που γίνονταν τόσα χρόνια βγαίνουν όπως πρέπει πλέον στο φως και οι θύτες έρχονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες. Ενώ τα θύματα αναμένουν να δικαιωθούν…

Advertisement

Ο Δημήτρης Λιγνάδης συνελήφθη το Σάββατο για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή.

Σήμερα Δευτέρα θα εμφανιστεί στην εισαγγελία Πρωτοδικών ο Σπύρος Μπιμπίλας, πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) για να καταθέσει όσα γνωρίζει για την υπόθεση αυτή και αλλά και τους φακέλους που έχει στο Σωματείο.

Advertisement

Ο κατηγορούμενος Δημήτρης Λιγνάδης με τον δικηγόρο του έχουν ζητήσει διορία για να μελετήσουν την δικογραφία και να καταθέσουν την Τετάρτη. Και τότε ο Ανακριτής θα αποφασίσει αν ο κατηγορούμενος θα προφυλακιστεί ή θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Τι περιλαμβάνει όμως η δικογραφία;

Advertisement

Τα στοιχεία – φωτιά της δικογραφίας ήταν αυτά που ώθησαν τις δικαστικές αρχές να εκδώσουν άμεσα το σχετικό ένταλμα σύλληψης, καθώς υπήρχαν ενδείξεις ότι ο κατηγορούμενος σχεδίαζε να διαπράξει και άλλα παρόμοια εγκλήματα σε ανήλικα θύματα.

Στο ένταλμα αναφέρεται ότι ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου οδηγούσε τα θύματά του σε κατάσταση αναισθησίας ή ανικανότητας, ότι εμφάνιζε εμμονή και εγκληματική ροπή για πολλά έτη και ότι επέλεγε για να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες ορέξεις του κυρίως αλλοδαπούς και ανηλίκους.

Στην δικογραφία περιλαμβάνεται μαρτυρία 40χρονης γυναίκας που ήταν κοντά του επαγγελματικά επί χρόνια και έχει σαφή εικόνα για όσα έκανε ο Λιγνάδης, σε νεαρά αγόρια και κορίτσια στο σπίτι του. Φέρεται ότι έχει πει στην κατάθεσή της: «Το 2016 του είπα: «Θα πάω στην Αστυνομία και θα σε δώσω». Μου απάντησε: «Αν τολμήσεις να μιλήσεις, θα πάρω το όπλο και θα σου τινάξω τα μυαλά στον αέρα»».

Κι ακόμη σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία κατά του ηθοποιού -σκηνοθέτη, περιλαμβάνεται και η κατάθεση ενός ακόμη άντρα – θύματος

Και άλλος ηθοποιός συνεργός του Λιγνάδη;

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του 38χρονου Δημήτρη Άνθη, φερόμενου ως θύματος του Λιγνάδη, υπάρχει και ένας ακόμη ηθοποιός – συνεργός του.

Πρόκειται για 40χρονο επίσης διάσημο ηθοποιό, απόφοιτο της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου, γνωστός από συμμετοχές σε μεγάλες θεατρικές και τηλεοπτικές παραγωγές.

Ενώ όπως ανέφερε σε συνέντευξη του ο Νίκος Σ. στην ιστοσελίδα «2020mag.gr», ο δεύτερος άντρας – ηθοποιός ήταν παρών στο διαμέρισμα του Λιγνάδη και έδειχνε «σαν να εκτελούσε εντολές του» ικανοποιώντας τις αρρωστημένες ορέξεις του.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement