ΕΜΥ: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού – H Πρόβλεψη ως το Σαββατοκύριακο

Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη νότια νησιωτική χώρα από την Πέμπτη (19-11-2020), με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις.

Advertisement

Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης αναμένεται να εξασθενήσουν στις Κυκλάδες και από το μεσημέρι της Παρασκευής (20-11-2020) και στις υπόλοιπες περιοχές.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20-11-2020

Advertisement

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα, από το απόγευμα όμως θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ τις πρωινές ώρες.

Advertisement

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΣΑΒΒΑΤΟ 21-11-2020 ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 22-11-2020

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και από το μεσημέρι του Σαββάτου στο Ιόνιο, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας.

Την Κυριακή τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί, με ένταση 5 έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement