Καιρός: Αλλαγή σκηνικού με έντονα φαινόμενα ως τη νύχτα

Αλλάζει ο καιρός από σήμερα, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά, στην Εύβοια, στο Βόρειο Αιγαίο, στις Σποράδες και στην Κρήτη, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Advertisement

Τα σημαντικότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στο Ιόνιο, σε περιοχές της δυτικής ηπειρωτικής χώρας, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά και ενδεχομένως στην Εύβοια και στη Δυτική Κρήτη, όπου κατά τόπους θα συνοδεύονται και από καταιγίδες.

Παράλληλα, άνεμοι βορείων διευθύνσεων με εντάσεις έως 7 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο, ενώ το ανατολικό ρεύμα στο Ιόνιο θα παρουσιάσει σταδιακά σημαντική ενίσχυση, φτάνοντας στα επίπεδα των 6-7 μποφόρ.

Advertisement

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη υετού (βροχές/καταιγίδες) έως τις βραδινές ώρες της Κυριακής.

Παράλληλα, άνεμοι βορείων διευθύνσεων με εντάσεις έως 7 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο, ενώ το ανατολικό ρεύμα στο Ιόνιο θα παρουσιάσει σταδιακά σημαντική ενίσχυση, φτάνοντας στα επίπεδα των 6-7 μποφόρ. Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι επικρατούσες διευθύνσεις και οι εκτιμώμενες μέγιστες εντάσεις των ανέμων κατά τη διάρκεια της Κυριακής.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement