Καιρός: Χειμωνιάζει για τα καλά την επόμενη εβδομάδα

Έρχεται ο χειμώνας και επίσημα από την επόμενη εβδομάδα!

Advertisement

Ο καιρός θ’ αλλάξει απότομα κι ο υδράργυρος θα πέσει αισθητά! Από την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020, το κρύο θα είναι τσουχτερό σε πολλές περιοχές της ελληνικής επικράτειας, αλλά και στην Αττική.

Το νέο μέτωπο κακοκαιρίας που θα εισβάλλει από την Τρίτη στη χώρα, θα φέρει και πολλές βροχές, και έντονες καταιγίδες.

Advertisement

Δείτε παρακάτω τις προβλέψεις της ΕΜΥ:

ΣΑΒΒΑΤΟ 14-11-2020

Advertisement

Στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με μικρής διάρκειας βροχές στα νησιά του Ιονίου. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοανατολικά θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά από το μεσημέρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 15-11-2020

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στη Μακεδονία και τη Θράκη αρχικά λίγες νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα, από το μεσημέρι αραιή συννεφιά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες, πρόσκαιρες τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

ΔΕΥΤΕΡΑ 16-11-2020

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα νησιά του Ιονίου και την Πελοπόννησο. Στη βόρεια Ελλάδα παροδικές νεφώσεις και τις πρωινές ώρες τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΡΙΤΗ 17-11-2020

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες που από το μεσημέρι στα δυτικά θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα από διάφορες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές.

ΤΕΤΑΡΤΗ 18-11-2020

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που πιθανώς στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά να είναι κατά διαστήματα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

Advertisement
  • Περισσότερα άρθρα για:
  • ΕΜΥ

Διαβάστε επίσης

Advertisement