Καιρός – Λαγουβάρδος: Έρχονται χιόνια στην Αττική – Δείτε ποιες μέρες & πού θα το στρώσει

Μετά την καλοκαιρία των προηγούμενων ημερών σήμερα ο καιρός αγρίεψε για τα καλά!

Advertisement

Κακοκαιρία σαρώνει μεγάλο μέρος της χώρας, έχοντας προκαλέσει ζημιές από το πρωί σε Έβρο και Καρδίτσα.

Ο Κώστας Λαγουβάρδος, διευθυντής ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, μιλώντας για τα έντονα καιρικά φαινόμενα δήλωσε ότι θα έχουμε νέα ψυχρή εισβολή από τη νύχτα της Πέμπτης προς τα ξημερώματα της Παρασκευής, κυρίως στα βόρεια τμήματα της χώρας. Τόνισε ότι πρόκειται για ένα «γρήγορο» φαινόμενο, κατά τη διάρκεια του οποίου προβλέπεται να καταγραφούν ισχυρές καταιγίδες και χιόνια.

Advertisement

Σημείωσε μάλιστα πως θα έχουμε χιονόπτωση «express» και στα βόρεια προάστια των Αθηνών, όπως στο Χαλάνδρι και στην Κηφισιά.

«Την Πέμπτη προς την Παρασκευή αναμένουμε χιονοπτώσεις και στα ορεινά και ημιορεινά του λεκανοπεδίου της Αττικής, ίσως και στα πιο βόρεια προάστια. Το πέρασμα, όμως θα είναι σχετικά σύντομο. Το Σαββατοκύριακο τα φαινόμενα θα συνεχιστούν, με βροχές και χιόνια – την Κυριακή ίσως και σε πιο πεδινές περιοχές, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα για να είμαστε βέβαιοι για τις προβλέψεις μας» είπε Κώστας Λαγουβάρδος.

Advertisement

Επεσήμανε ακόμη ότι στη βόρεια Ελλάδα τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα και δεν αποκλείεται να χιονίσει ακόμη και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement