Καμίνι η χώρα σήμερα: Που θα σημειωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες; – Η πρόβλεψη της ΕΜΥ ως 6/7

Θερμές αέριες μάζες από την Αφρική ανεβάζουν τη θερμοκρασία πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου και σε αρκετές περιπτώσεις το θερμόμετρο θα ξεπεράσει ακόμη και τους 44 βαθμούς. Οι υψηλότερες τιμές σημειώνονται στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας, ενώ ευνοείται και η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Η θερμότερη ημέρα προβλέπεται να είναι σήμερα ενώ από την Παρασκευή θα ξεκινήσει η υποχώρηση της ζέστης.

Advertisement

Σήμερα οι μέγιστες τιμές θα σημειωθούν στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και προβλέπεται να φτάσουν τους 42 και κατά τόπους τους 43 βαθμούς Κελσίου. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα κυμανθούν μεταξύ 39
και 41 βαθμών, εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης όπου προβλέπεται να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Στα νησιά του Ιονίου και στην Κρήτη θα φτάσουν κατά τόπους τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις υπόλοιπες νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02-07-2021

Advertisement

Στη Θράκη, την ανατολική και την κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα βορειοανατολικά βόρειοι βορειανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και μετά το μεσημέρι στα δυτικά, κεντρικά και νότια 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Μέγιστη θερμοκρασία στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά 35 με 37 βαθμοί Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 38 με 40, στα νησιά του Ιονίου 32, στα νησιά του Αιγαίου 34 βαθμοί Κελσίου αλλά στην Κρήτη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

ΣΑΒΒΑΤΟ 03-07-2021

Advertisement

Στα ανατολικά τμήματα της Μακεδονίας, τη Θράκη, τις Σποράδες, την Εύβοια και τα νησιά του βορείου Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες στις Σποράδες και τη Χαλκιδική και τις μεσημβρινές στα ορεινά ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα αργά το απόγευμα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 04-07-2021

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΥΤΕΡΑ 05-07-2021

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και στα βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΡΙΤΗ 06-07-2021

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά και πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, στα υπόλοιπα θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement