Lockdown: Τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν σήμερα το απόγευμα

H έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού προκάλεσε έντονη ανησυχία στους ειδικούς οι οποίοι δίνουν αγώνα δρόμου, στοχεύοντας στην μείωση του αριθμού. Χαρακτηριστικό είναι πως την Τρίτη τα κρούσματα έφτασαν τα 2.353 κάτι που οδηγεί σε νέα μέτρα.

Advertisement

Τα νέα μέτρα έχουν κλειδώσει και ένα ακόμη σκληρό lockdown στην Αττική είναι η λύση μονόδρομος.

Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν σήμερα στις 6.00 το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια αφορούν. Αλλαγές στο 13033 και στον κωδικό “6”, ενώ στο τραπέζι έχει τεθεί και το θέμα να κλείσουν τα σχολεία, όλων των βαθμίδων σε ολόκληρη τη χώρα.

Advertisement

Συγκεκριμένα οι ειδικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο η χρήση του κωδικού 6 να επιτρέπεται μόνο για μετακινήσεις με τα πόδια, δηλαδή στην περιοχή που μένει ο καθένας, κοντά στο σπίτι του. Ως εκ τούτου, δεν θα δικαιολογείται να χρησιμοποιεί κάποιος αυτόν τον κωδικό, όταν μετακινείται με το αμάξι. Αλλαγές έρχονται και στη χρήση του κωδικού 4 για την παροχή βοήθειας αφού οι πολίτες θα καλούνται στο εξής να αποδείξουν με κάποιον τρόπο ότι πράγματι η μετακίνησή τους αποσκοπεί στην παροχή βοήθειας σε κάποιον άνθρωπο που έχει ανάγκη.

Advertisement
  • Περισσότερα άρθρα για:
  • Lockdown

Διαβάστε επίσης

Advertisement