Οι ομάδες του «Street Work» δίπλα στους αστέγους όλο το 24ωρο!

Σάρωσαν την Αθήνα, κατά τη διάρκεια της νύχτας και ενώ έπεφτε πυκνό χιόνι, τα κλιμάκια του «Street Work» του δήμου Αθηναίων για να φροντίσουν τους αστέγους της πόλης, που δεν φιλοξενούνται στις δομές και τις θερμαινόμενες αίθουσες του δήμου Αθηναίων.

Advertisement

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, οκτώ κοινωνικοί λειτουργοί, τέσσερις νοσηλευτές και τέσσερις οδηγοί, πραγματοποίησαν 80 επιτόπιες παρεμβάσεις, για να παραδώσουν φαγητό, ζεστά ροφήματα, μπουφάν και κουβέρτες, ισοθερμικά ρούχα, γάντια, σκούφους, ενημερώνοντας παράλληλα για τη λειτουργία των θερμαινόμενων αιθουσών.

«Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι τα μέλη των ομάδων αυτών, κέρδισαν την εμπιστοσύνη 46 άστεγων και τους οδήγησαν στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους» , τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Advertisement

Από το περασμένο Σάββατο έως σήμερα, έχουν γίνει 254 τέτοιες παρεμβάσεις από τις ομάδες του «Street Work» του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης που βρίσκονται σε επιφυλακή 24 ώρες και δρουν σε τρεις βάρδιες: Μια πρωινή, από τις 7 π.μ. έως τις 3μ.μ , δύο απογευματινές , από τις 3μ.μ. έως τις 11μ.μ. και μία νυχτερινή, από τις 11μ.μ. έως τις 7 το επόμενο πρωί.

Ο δήμος υπογραμμίζει τη συμβολή και των πολιτών στην προσπάθεια αυτή, υποδεικνύοντας σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι συνάνθρωποί μας. Έτσι, η τηλεφωνική γραμμή του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης που λειτουργεί σε 24ωρη βάση (210-5246515), δέχθηκε 140 τηλεφωνήματα για περιπτώσεις ανθρώπων. Σήμερα, ο δήμος της Αθήνας διαθέτει ένα από τα πλέον σύγχρονα-πρότυπα Κέντρα Φιλοξενίας Αστέγων με δυνατότητα φιλοξενίας 400 ατόμων. Για την αντιμετώπιση των καιρικών συνθηκών, άνοιξαν και τρεις θεμαινόμενες αίθουσες (Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς-Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας -Υπνωτήριο Πολυδύναμου Κέντρου).

Advertisement

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement