Η ανακοίνωση της οικογένειας του Αλέξανδρου Νικολαΐδη: «Η τελευταία επιθυμία του γίνεται πραγματικότητα»

Πραγματικότητα έγινε η τελευταία επιθυμία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη που έφυγε από τη ζωή πριν από μερικούς μήνες. Σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένεια τους ολοκληρώθηκε η διαδικασία με την οποία δημοπρατήθηκαν τα δύο Ολυμπιακά του μετάλλια και τρεις δάδες.

Advertisement

«Αν ερχόμαστε σε αυτή τη ζωή για κάποιο σκοπό, εγώ έχω αποφασίσει ποιος θα είναι αυτός. Να προσφέρω ελπίδα μέσα από όσα κατάφερα στην ζωή μου, από τα όμορφα μέχρι τα άσχημα. Για αυτόν τον λόγο, τα δύο μου αργυρά Ολυμπιακά μετάλλια, της Αθήνας και του Πεκίνο, που για χρόνια κρύβω καλά, ήρθε η ώρα να βγουν και να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν, στις πανανθρώπινες αξίες. Τελευταία επιθυμία μου είναι, τα δύο αυτά μετάλλια, να βγουν σε δημοπρασία και το ποσό που θα συγκεντρωθεί να δοθεί σε δομές για τα παιδιά που θα επιλέξει η οικογένειά μου. Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου. Αυτό είναι το αποτύπωμα που θέλω να αφήσω στην κοινωνία, αυτή είναι η κληρονομιά που θέλω να μείνει στα παιδιά μου», ήταν τα τελευταία λόγια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από τον καρκίνο.

Η ανάρτηση της οικογένειας
«Τα Silent Auctions ολοκληρώθηκαν και η επιθυμία του Αλέξανδρου γίνεται πραγματικότητα. Η συμμετοχή του κόσμου από διάφορες χώρες ήταν συγκινητική. Πολλοί συμμετέχοντες εξέφρασαν την επιθυμία να προσφέρουν στις οργανώσεις το ποσό που διέθεσαν στη δημοπρασία, παρόλο που δεν ήταν οι πλειοδότες και αυτό είναι που κάνει την παρακαταθήκη του Αλέξανδρου ακόμα πιο σημαντική.

Advertisement

Τα χρήματα των δημοπρασιών θα δοθούν απευθείας και ισόποσα στους ακόλουθους επτά μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και στις 2 οικογένειες πληγέντων των φαινομένων της 15ης Οκτωβρίου στην Κρήτη.

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Το συγκλονιστικό γκράφιτι έξω από το κολυμβητήριο του Βύρωνα
-ΛΑΜΨΗ- Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Β. Ελλάδος.
-ΦΛΟΓΑ- ΣύλλογοςΓονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες.
-Παιδικό Χωριό SOS στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης.
-Σύλλογος ΣεισμόπληκτωνΔήμου Μινώα Πεδιάδας «Η Ελπίδα» και στις οικογένειες των δύο θυμάτων των φυσικών φαινομένων της 15ης Οκτωβρίου 2022 στην Κρήτη.
-ΆΡΣΙΣ- Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.
-Γιατροί Χωρίς Σύνορα.
-Κοινωνική Κουζίνα ο Άλλος Άνθρωπος.

Advertisement

Σας ευχαριστούμε όλους μέσα από την καρδιά μας.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement