Η Μαρία Τζομπανάκη μίλησε για το δικό της metoo

Στο κίνημα metoo αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η Μαρία Τζομπανάκη μιλώντας στο περιοδικό In Style. Η τηλεοπτική Καλλιόπη της σειράς «Σασμός» μίλησε για το δικό της metoo.

Advertisement

Με αφορμή το #metoo, διανύουμε τελικά μια εποχή δικαιοσύνης ως γυναίκες;

«Δεν μου αρκεί αυτό. Δεν διαχωρίζω σε φύλα την απόδοση δικαιοσύνης. Ο επαγγελματικός εκφοβισμός, ο πολιτικός, ο κοινωνικός είναι βόθροι που πρέπει να ανασκαφθούν και να ξεβρωμίσουν. Είναι παρηγορητικό και γενναίο που άνοιξαν τα στόματα των γυναικών, αλλά πρέπει να ξεκλειδώσουμε και τις πύλες που όρθωσε ο βόθρος αιώνες τώρα. Ο φόβος μη χάσεις τη δουλειά σου, μη χάσεις τα αγαθά σου, μη χάσεις την εξουσία σου, μη χάσεις τον φίλο σου, πάντα γα να μη χάσεις κάτι.

Advertisement

Με αιτία τον φόβο, όμως, έχασε μαζικά η ανθρωπότητα το πολυτιμότερο αγαθό της. Την ελευθερία. Σκέφτεται υποταγμένη και αποφασίζει φοβούμενη κάτω από τη δαμόκλειο σπάθη των αντιποίνων αν κάνει αλλιώς.

Αυτό είναι το δικό μου metoo. Τάσσομαι υπέρ μιας συλλογικής αφύπνισης ενάντια σε ότι καταστρέφει τις θεμελιώδεις αξίες του ανθρώπου, που είναι να έχει ελευθερία βούλησης και να πράττει δικαία».

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement