Έλενα Παπαρίζου: Τι να κάνουμε… δεν είμαι πλέον 20 χρονών

Η αγαπημένη ποπ σταρ τραγουδίστρια Έλενα Παπαρίζου, έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «Real» και την Κορύνα Μαντάγαρη.

Advertisement

Η ίδια μιλάει στην «R» για το πώς βίωσε την περίοδο της πανδημίας, για τη σχέση της με τον σύζυγό της Ανδρέα Καψάλη, για τις αναμνήσεις της από τη θρυλική συμμετοχή της στη Eurovision, αλλά και για τον ρόλο της ως πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNICEF.

Το χαμόγελό της σε αιχμαλωτίζει και από το πρώτο κιόλας λεπτό διαπιστώνεις ότι η Ελενα Παπαρίζου δικαίως είναι μια σταρ. Παρά τη διεθνή επιτυχία της, πατάει γερά στη γη. Μετά την πρωτιά στη Eurovision που χάρισε στη χώρα μας, δεν σταμάτησε να δουλεύει σκληρά και να εξελίσσεται. Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει τις καλοκαιρινές εμφανίσεις της σε Ελλάδα και Σουηδία η δημοφιλής τραγουδίστρια παραχώρησε στη Realnews μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, όπου μίλησε για όλα.

Advertisement

Πώς διαχειρίστηκες την επαγγελματική παύση των δύο ετών εξαιτίας του κορωνοϊου;

Υπήρξε κόσμος που πέρασε πολύ δύσκολα τα τελευταία δύο χρόνια και από θέμα υγείας, αλλά και από θέμα εργασίας. Δόξα τω Θεώ για μένα η παύση αυτή δεν ήταν δύο χρόνια, γιατί ήμουν στο «The Voice» και μάλιστα για τον λόγο αυτό μπορούσα να διαθέσω ακόμα περισσότερο χρόνο στα παιδιά του σόου, κάτι που μου έδωσε ιδιαίτερη χαρά. Με γεμίζει πολύ το γεγονός ότι μπορώ να βοηθήσω τα νέα παιδιά. Επίσης είχα χρόνο για το δικό μου δημιουργικό κομμάτι, αλλά και για την ίδια την Έλενα. Βέβαια με τον COVID-19 είχαμε θέματα, δεν μπορούσαμε να κάνουμε πρόβες ή να πάμε στο στούντιο για αρκετό καιρό. Δεν είμαι η πρώτη ούτε η τελευταία που αντιμετώπισε αυτά τα προβλήματα, ειδικά στον χώρο της μουσικής υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που φάγανε αρκετά χαστούκια και αναγκάστηκαν ακόμα και να αλλάξουν επάγγελμα.

Advertisement

Συνέβη αυτό σε συνεργάτες σου;

Οι δικοί μου οι μουσικοί από τη στιγμή που ήταν κλειστά τα νυχτερινά κέντρα ξεκίνησαν να διδάσκουν μουσική σε κέντρα διδασκαλίας. Ένας ηχολήπτης, με τον οποίο συνεργαζόμουν χρόνια, ασχολήθηκε με τη σκηνοθεσία. Δεν είχε συναυλίες, ξεκίνησε να παρακολουθεί κάποια μαθήματα πάνω στη σκηνοθεσία και μάλιστα έχει κάνει ήδη τρεις ταινίες μικρού μήκους. Μπράβο του!

Η περίοδος αυτή λειτούργησε θετικά στη σχέση σου με τον σύζυγό σου Ανδρέα Καψάλη;

Ναι, γιατί βρήκαμε περισσότερο χρόνο να κάνουμε παρέα. Ας πούμε, βγαίναμε νωρίς το πρωί κατά τις 7.30- 8.00 για περπάτημα, κάτι που μας άρεσε πολύ.

Θα σε δούμε και την επόμενη σεζόν στο «The Voice»;

Αναμένουμε… Έξι χρόνια τώρα μου αρέσει πολύ η συναναστροφή με τα παιδιά και μπορώ να αφιερώσω ώρες ολόκληρες. Είναι μια ενασχόληση την οποία παίρνω πολύ σοβαρά.

Μίλησέ μας για τον ρόλο σου ως πρέσβειρας Καλής Θελήσεως της UNICEF.

Η πρόταση αυτή μου έγινε πέρυσι τον Νοέμβριο. Ο κύριος Λουτσιάνο Καλεστίνι δεν πρόλαβε να μου μιλήσει ούτε δύο λεπτά κι αμέσως είπα «ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ». ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ UNICEF από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα, καταλαβαίνουμε πλέον πόσο σοβαρά είναι τα προβλήματα από την εκπαίδευση, την παιδική θνησιμότητα, παιδική παχυσαρκία, η υιοθεσία των ανάδοχων γονέων. Αγωνιζόμαστε για το καλύτερο και δεν παίρνονται αποφάσεις από τη μια ημέρα στην άλλη, γιατί όλα είναι σε συνάρτηση με την ελληνική νομοθεσία σε σχέση με τα δικαιώματα των παιδιών και χρειάζεται αγώνας και υπομονή.

Είσαι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο θέμα των παιδιών. Σε σοκάρει η έκρηξη περιστατικών βίας κατά παιδιών και η πρόσφατη υπόθεση της Πάτρας;

Είναι τρομακτικά, είναι πάρα πολύ σοκαριστικό. Δεν είναι εύκολο να ανοίγουμε αυτή την κουβέντα, γιατί αυτό δεν έχει τέλος. Δεν χρειάζεται καν να είσαι πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNICEF για να νιώσεις τον πόνο. Κι ένας άνδρας μπορεί να νιώσει αυτό τον πόνο και μια γυναίκα που δεν έχει παιδιά, αλλά και μια γυναίκα που έχει κάνει επτά παιδιά. Πώς είναι δυνατόν να κάνεις αυτό το πράγμα στο ίδιο σου το παιδί; Σαν συναίσθημα θέλω να βγω στους δρόμους και να φωνάζω «γιατί;».

Έχεις όμως αντιμετωπίσει κι ένα περιστατικό στον κύκλο σου, όταν ήσουν στο σχολείο και βίασαν μια από τις καλύτερες φίλες σου.

Ήμουν τότε στην έκτη δημοτικού, 12 χρόνων και σε μια συμμαθήτριά μου υιοθετημένη από τον μεγάλο της αδελφό με καταγωγή από Γκάμπια, συνέβη αυτό το κακό. Ως φίλη της σε αυτή τη μικρή ηλικία δεν μπορούσα να καταλάβω πώς πήραν με τη βία την αθωότητα από ένα μικρό παιδί και την τραυμάτισαν για όλη της τη ζωή. Έχουμε πολλά χρόνια να μιλήσουμε, από το 1994, γιατί η ίδια και ο αδερφός της αποφάσισαν να αλλάξουν πόλη, δεν ήθελαν να κρατήσουν επαφή με όλα αυτά που είχαν συμβεί. Άλλαξε η δική της ζωή και η συμπεριφορά της κι εγώ ήμουν μικρή και δεν ήξερα πώς να το διαχειριστώ και να βοηθήσω τη φίλη μου. Όταν είχα πάει στη Σουηδία, είχα ψάξει όλους τους παιδικούς μου φίλους και τη βρήκα μέσω Facebook (κάτι καλό έχει κάνει κι αυτό) μιλήσαμε και είπαμε να βρεθούμε. Δεν έχει τύχει μέχρι τώρα, αλλά μακάρι όταν ανέβω για τις συναυλίες στη Σουηδία να καταφέρουμε να συναντηθούμε.

Είμαστε στον απόηχο της φετινής Eurovision. Πηγαίνοντας πίσω στην ημέρα που διαγωνίστηκες εσύ, θυμάσαι τι ένιωθες;

Πολύ άγχος, πάρα πολλή πίεση, αλλά από την άλλη και μεγάλη χαρά. Ήμουν συνέχεια άυπνη, είχα κάνει και τα εισιτήρια για να έρθει ο δάσκαλος της φωνητικής μου Χρήστος Λυριτζής και του είχα βγάλει ένα πάσο να είναι μονίμως δίπλα μου. Ξεκινούσα τις συνεντεύξεις από το πρωί στις 8 και έφτανα στο δωμάτιο στις 11 το βράδυ. Όταν μιλάμε πολύ, φθείρονται οι φωνητικές χορδές, γι’ αυτό και ο κύριος Χρήστος ήταν πάντα δίπλα μου για να κάνω τοποθέτηση φωνής. Είναι ένας άγγελος, πραγματικά τον αγαπώ πολύ, είναι ο μέντοράς μου. Θυμάμαι είχα γαντζωθεί πάνω του και όταν κάναμε μάθημα φωνητικής ήταν σαν να κάνουμε διαλογισμό, επειδή κάνουμε επαναληπτικές ασκήσεις φωνής έρχεσαι σε κατάσταση ζεν και ήταν ωραίο. Γενικότερα είχα πάρα πολύ άγχος, μεγάλη πίεση χρόνου… Για παράδειγμα, έδιναν μισή ώρα για μακιγιάζ. Είναι καλύτερο που πλέον έχουν γίνει δύο ημιτελικοί και ένας μεγάλος τελικός και προλαβαίνουν όλοι. Είχα μεγάλη χαρά, το άγχος υπήρχε, όχι όμως ότι και σήμερα δεν έχω άγχος, απλά ίσως να μπορώ να το αποβάλω λίγο πιο γρήγορα πλέον, να μπορώ να το ελέγξω πιο εύκολα σήμερα που είμαι 40 και δεν είμαι 23,5 όπως ήμουν τότε. Περνούν τα χρόνια γρήγορα, αλλά όλα καλά. Είχα μεγάλη υποστήριξη από τη δισκογραφική μου, ήταν η Ναταλία Γερμανού και ο Χρήστος Δάντης και ο τότε σύντροφός μου.

Πώς σου φάνηκε o φετινός διαγωνισμός τραγουδιού;

Φέτος δεν κατάφερα να δω σχεδόν καθόλου Eurovision και έχω στεναχωρηθεί πολύ γι’ αυτό, γιατί δεν είναι δυνατόν εγώ να μην δω Eurovision! Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων την Τρίτη που γινόταν ο πρώτος ημιτελικός που εμφανιζόταν η Ελλάδα, εργαζόμουν όλη την ημέρα και έφτασα στο σπίτι μετά τα μεσάνυχτα. Το ίδιο έγινε και την Πέμπτη και το Σάββατο, ήμουν στα Τρίκαλα στη συναυλία, έφτασα στο σπίτι την ώρα της ψηφοφορίας. Η Αμάντα ήταν εξαιρετική, πολύ δημιουργική, ένα νέο ταλέντο. Μου άρεσε πολύ που έκανε αυτή την εκπομπή στην ΕΡΤ, γιατί μου θύμισε πολύ αυτά που κάναμε κι εμείς. Αυτό το πλάσμα έχει μια γαλήνη κι αυτό δημιουργεί αυτομάτως μια δύναμη και μια σπιρτάδα, γιατί δεν ξέρεις πότε θα γίνει αυτό το τσαφ μέσα από αυτό το κορίτσι. Και η όγδοη θέση δεν είναι καθόλου κακή μέσα σε 46 χώρες, πήγε πάρα πολύ καλά! Είχα κάνει εκπομπή μαζί της και είχαμε μιλήσει. Στα Τρίκαλα άρχισε να βρέχει το μεσημέρι, ξαναβγήκε ο ήλιος με υγρασία, ξεκίνησα να ετοιμάζομαι και αρχίζει να βρέχει καρέκλες και στο τέλος είπα ότι δεν ξανά αναβάλω αυτή τη συναυλία ό,τι και να γίνει… Μπήκα σε ένα αμάξι με ένα παρεό και συνέχιζα το μακιγιάζ μέσα εκεί. Ήμουν αποφασισμένη να γίνει αυτή η συναυλία.

Κάνεις πράγματα που δεν κάνουν άλλοι σταρ. Είσαι λίγο αντισταρ;

Είμαι και λίγο σταρούμπα, θέλω τον χώρο μου, τον καθρέπτη μου, τα φωτάκια μου, τα κεράκια μου, τα δικά μου…

Αλλά αν προκύψει κάποιο πρόβλημα, σταματάς;

Οχι, ποτέ, είμαι μάχιμη. Είμαι …σταρούμπα κομάντο (σ.σ. Γελάει)!

Φροντίζεις τον εαυτό σου;

Όσο μπορώ. Δεν είμαι της υπερβολής, στην καθημερινότητά μου είμαι άβαφη με τις φορμούλες μου. Μου αρέσει να ζω όσο πιο απλά γίνεται. Άλλωστε το έχω πει ότι έχω κάνει baby botox, τώρα πήγα κι έκανα κι ένα δεύτερο baby botox. Τα λένε έτσι γιατί είναι μικρή η ποσότητα και δεν κοκαλώνει το πρόσωπο. Τα υαλουρονικά δεν μου αρέσουν. Λέω «μέτρον άριστον». Αυτό που λέω είναι ότι το σώμα αλλάζει, τι να κάνουμε δεν είμαι πλέον 20 χρονών. Να χαιρόμαστε τα 20χρονα και τις γυναίκες που μπορούν να συντηρήσουν αυτό το σώμα. Εγώ δεν έχω τέτοιο σώμα. Από μικρό παιδί έβαζα και έχανα κιλά. Οι χορδές μου είναι πάρα πολύ καλά. Μου αρέσει να περιποιούμαι την επιδερμίδα μου, να βάζω τις κρέμες μου, απλά εμείς στα νότια προάστια είμαστε λίγο πιο χαλαρές, είμαστε με σαγιονάρα από το πρωί.

Έχεις μιλήσει και για το body shaming…

Δεν πρόλαβα, κάποιος εκφράστηκε πολύ άσχημα και με υπερασπίστηκε αρκετός κόσμος – επιτέλους! Ευχαριστώ, γιατί δεν είμαι κι η μοναδική γυναίκα που είμαι έτσι. Είμαι μια φυσιολογική γυναίκα με τα πιασιματάκια μου.

Γιατί δεν έμεινες στο εξωτερικό να κάνεις διεθνή καριέρα;

Ο θεσμός της Eurovision από μόνος τους δημιουργεί τις προϋποθέσεις να κάνεις στη συνέχεια και δεύτερο και τρίτο τραγούδι. Αυτό είχε συμβεί και με την Loreen, αλλά και με την Ελένη Φουρέϊρα παρόλο που η Ελένη είχε έρθει δεύτερη. Τα τελευταία χρόνια είναι διαφορετική η έννοια της καριέρας, γιατί έχουμε άλλες πλατφόρμες, τα live streaming το Youtube, που δεν υπήρχαν τότε. Θυμάμαι με τους Antique το 2000 έπρεπε να κάτσω δύο μήνες στη Γερμανία και με ένα βανάκι να πηγαίνω από εκπομπή σε εκπομπή. Φαντάσου πως ήταν την εποχή που διαγωνίζονταν η Σελίν Ντιον, η Βίκυ Λέανδρος, η Νάνα Μούσχουρη, οι ABBA. Η Μούσχουρη όλα αυτά τα χρόνια έμενε και στο εξωτερικό, εγώ έμεινα ένα τρίμηνο τότε στη Σουηδία και έπρεπε να επιστρέψω στην Ελλάδα, γιατί είχα και μια σύμβαση στην οποία έπρεπε να εμφανίζομαι. Από το 2013 δεν ήμουν στην Ελλάδα, κάτι που ερμηνεύεται ως αποχή από τα μουσικά δρώμενα, αλλά εγώ ήμουν στη Σουηδία κι έκανα πράγματα εκεί που στην Ελλάδα ο κόσμος δεν τα γνωρίζει. Συγκεκριμένα το 2016 έκανα μια περιοδεία εκεί, 24 κομμάτια μέσα σε δύο μήνες μαζί με 12 άλλους καλλιτέχνες.

Πότε θα πας στη Σουηδία;

Θα πάω τον Ιούλιο με τους Antique. Έγινε η επανένωση και η πρώτη μας συναυλία το 2019 στα πλαίσια του φεστιβάλ «We Who Love the 90’s», στο οποίο συμμετέχουν καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Ο Νίκος είναι πολύ πετυχημένος επαγγελματικά ως στέλεχος σε μια εταιρεία, πολύ ευτυχισμένος με τρία παιδάκια. Σύντομα θα τον δείτε και στην Ελλάδα, απλά πρέπει να το οργανώσουμε γιατί ακόμα εργάζεται. Δεν είναι εύκολο να ξηλώνουμε ημερομηνίες, όταν έχεις οικογένεια και παιδιά.

Πριν όμως πας στη Σουηδία, θα κάνεις περιοδεία στην Ελλάδα.

Πάμε στις 4 Ιουνίου στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 8 Ιουνίου στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, στις 15 Ιουνίου ανεβαίνουμε Θεσσαλονίκη και στις 16 στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ στη Λάρισα. Στη συνέχεια ακολουθεί προετοιμασία για τα VMA και μετά φτιάχνω βαλίτσες για Σουηδία. Και βέβαια Αύγουστο και Σεπτέμβριο θα συνεχίσουμε στην Ελλάδα.

Πρόβλεψη για διακοπές δεν υπάρχει φέτος;

Δύο χρόνια καθόμασταν (σ.σ. Γελάει)! Κανένα διήμερο θα ξεκλέψουμε. Μπορεί να πάμε σε κανένα κοντινό μέρος από την επόμενη συναυλία. Το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη μου εποχή και μου αρέσουν πολύ οι περιοδείες, γιατί μου αρέσει να επισκέπτομαι τον κάθε τόπο. Ωραία η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη και τα μαγαζιά τους, αλλά αλλιώς είναι να πηγαίνουμε στην επαρχία και να τιμάμε τον κόσμο.

Ο σύζυγός σου δεν παραπονιέται που δουλεύεις τόσο πολύ;

Κι αυτός δουλεύει πολύ, εγώ γιατί δεν παραπονιέμαι; Είμαστε 10 χρόνια μαζί, επτά παντρεμένοι, επτά χρόνια φαγούρας και μετά πάνε τα έντεκα (γελάει). Και οι δύο έχουμε στόχους και οι δύο δουλεύουμε πολλές ώρες σίγουρα πάντα σαν γυναίκα και οι ίδιες βάζουμε τον εαυτό μας σε μια διαδικασία που θέλουμε να φροντίζουμε και το σπίτι μας – ο άντρας μου δεν έχει αυτή την απαίτηση, αλλά εμείς οι ίδιες θέλουμε να τα κάνουμε κι έτσι τους καλομαθαίνουμε κιόλας! Προσπαθούμε πάντα να βρίσκουμε χρόνο να είμαστε μαζί και να κάνουμε παρέα και το αμέσως επόμενο είναι να φροντίσω το σπίτι μου.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement