Παναγιώτης Ιωσηφέλης: Θα πεθάνει η Αγγελική στο μεγάλο φινάλε;

«Μέσω της Αγγελικής αποκαλύπτονται όλοι οι ήρωες. Είναι σα να τραβά το ύφασμα με το όποιο έχουν κουκουλώσει όλα τους τα μυστικά. Τους ξεσκεπάζει…»

Advertisement

Ο καταξιωμένος σεναριογράφος Παναγιώτης Ιωσηφέλης αποκαλύπτει αποκλειστικά στο 7ΜΕΡΕΣTV και τον Γιάννη Βίτσα το τέλος της συγκλονιστικής σειράς του ALPHA!

Έχουν περάσει τα εκατό πρώτα επεισόδια της Αγγελικής. Τι αίσθηση σου αφήνει εσένα η σειρά γράφοντάς την;

Advertisement

Νομίζω της αποκατάστασης της τάξης. Όσοι χαρακτήρες και έχουν κακοποιηθεί και πληγωθεί δικαιώνονται. ‘Όλα μπαίνουν σε στη θέση τους. Οι ήρωες καλύπτονται από τους νόμους της ηθικής δικαιοσύνη.

Έχεις δημιουργήσει με λεπτομέρεια και προσοχή τους χαρακτήρες των ηρώων δίνοντας στον καθένα ειδικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα.

Advertisement

Ποιος ήταν ο πιο απαιτητικός ήρωας που έπλασες;

Γενικά είναι εξίσου δύσκολο το να δώσεις υπόσταση είτε σε έναν καλό, είτε σε έναν κακό χαρακτήρα. Αυτή που είχε τη μεγαλύτερη αντιφατικότητα ως χαρακτήρας ήταν η Αθηνά. Ήταν την ίδια στιγμή μία σκληρή γυναίκα που κάνει την πάντα για τα παιδιά της και ένας άνθρωπος που διαχειρίζεται μία ασθένεια. Ουσιαστικά επρόκειτο για έναν ένας σκληραγωγημένο, δυνατός, αδιάλλακτο ήρωα σε μία στιγμή αδυναμίας. Ο χαρακτήρας της Αγγελικής είναι πιο επίσης πολύπλοκος. Είναι μία πολύ πληγωμένη γυναίκα. Έχει ως στόχο να δουλέψει στο κτήμα γιατί επιθυμεί να τους πονέσουν οι θύτες της. Δεν σκοπεύε εξαρχής να τους σκοτώσει. Ούτως ή άλλως το έγκλημα που έχει συμβεί έχει παραγραφεί. Θέλει όμως με κάποιον τρόπο να ησυχάσει. Θεωρεί ότι αυτός είναι ο τρόπος. Όλοι οι χαρακτήρες δονούνται σε αντιφάσεις. Απλώς θεωρώ ότι η Αθηνά και η Αγγελική είναι πολύ δύσκολοι. Ο Παύλος έχει χαμηλή εκτίμηση για τον εαυτό του. Δε μπορεί να διαχειριστεί αυτή την συνθήκη οπότε προκαλεί προβλήματα. Ο Νικόλας που δεν κατάφερε να διαχειριστεί τις ενοχές του ξεσπά στα ναρκωτικά και πλέον καλείται να ενηλικιωθεί. Στο Δημήτρη υπήρχε μία γενετική παρακαταθήκη προς το έγκλημα. Ο Στέφανος μεγάλωσε ως αφεντικό. Είναι ένας σοβαρός καθαρός τύπος ο οποίος είναι εγκλωβισμένος στην εικόνα του. Δε μπορεί να λειτουργήσει παρορμητικά. Νιώθει ότι σχεδόν δεν του επιτρέπεται.

Ο Στέφανος κάνει πρόταση γάμου στην Αγγελική. Εκείνη δέχεται. Στην οικογένεια αυτό δεν θα αρέσει αυτό ως γεγονός όμως δε θα αποκαλύψουν στο Στέφανο όσα γνωρίζουν για την Αγγελική. Στο τέλος οι δύο ήρωες θα παντρευτούν.

Περίπου. Γίνονται πολλά μέχρι αυτή την εξέλιξη. Η οικογένεια έχει μάθει την πραγματική της ταυτότητα. Ο Στέφανος της κάνει πράγματι πρόταση γάμου και εκείνη δέχεται γιατί τον έχει ερωτευθεί ουσιαστικά. Δεν περίμενε να της συμβεί αλλά το έφερε η τύχη. Για την οικογένεια των Αργυρών ο Στέφανος παρά το ότι δε μοιάζει ουσιαστικά καθόλου με τον πατέρα του είναι υψηλού status παίκτης. Δε θέλουν να τον δυσαρεστήσουν. Τον σέβονται και τον αγαπούν κιόλας. Ακόμη και ο Παύλος του έκλεψε την γυναίκα από το κόμπλεξ του για εκείνον. Αισθάνονταν συνεχώς κατώτερος. Έτσι και παρά το ότι θα επιδίωκαν να απομακρύνουν την Αγγελική από την οικογένεια και να απαλλαχθούν οριστικά από εκείνη καταλαβαίνουν ότι πρέπει να αλλάξουν στάση. Ανησυχούν για τι θα γίνει αν καταρρεύσει ο Στέφανος και βέβαια υπάρχει και η Δανάη η οποία είναι επίσης κομμάτι τους.

Θα μάθει φαντάζομαι η οικογένεια Αργυρών ότι η Δανάη είναι παιδί της Αγγελικής.

Ναι.

Στη Χιλιανή σειρά η κεντρική ηρωίδα πεθαίνει στο τέλος. Εδώ να θεωρήσω ότι θα έχουμε χαρούμενο τέλος;

Η δική μας σειρά είναι πιο κοντά στα δεδομένα της χώρας μας. Η κάθαρσης εκδηλώνεται με δύναμη, ένταση, οξύτητα και σθένος.

Που σημαίνει λοιπόν ότι θα δικαιωθεί η Αγγελική στην σειρά στο τέλος;

Και στο Χιλιανό δικαιώνεται μετά θάνατον. Εκεί υπάρχει άλλου είδους κάθαρση.

Άρα η Αγγελική θα ζήσει.

Ναι. Δε θα πεθάνει. ‘Έχει γραφεί το σενάριο του τέλους.

Ο Δημήτρης θα τιμωρηθεί για όλα τα εγκλήματα που έχει κάνει;

Ναι. Θα τιμωρηθεί. Μέσω της Αγγελικής αποκαλύπτονται όλοι οι ήρωες. Είναι σα να τραβά το ύφασμα με το όποιο έχουν κουκουλώσει όλα τους τα μυστικά. Η Αγγελική τους ξεσκεπάζει. Αποκαλύπτεται ότι έχει γίνει χωρίς όλοι να πληρώνουν το τίμημα. Για την ακρίβεια κανείς δεν τιμωρείται για το γεγονός εις βάρος της, αλλά σε όλους με κάποιον τρόπο θα τους επιβληθεί ηθικά μία αυστηρή και δίκαιη ποινή.

Η Αθηνά ζητά συγνώμη από την Αγγελική για ότι έκαναν τα παιδιά της ;

Δε ζητά ακριβώς συγνώμη. Θεωρεί πώς ότι έγινε έγινε και πώς οφείλουν να πάνε παρακάτω.

Άρα δεν παίρνει την ευθύνη του λάθος τρόπου που τους μεγάλωσε.

Θεωρεί πώς ότι έκανε το έπραξε για να τους προστατεύσει, πώς ο πατέρας τους τους έδωσε λάθος δεδομένα και αυτοί έτρεχε μία ζωή πίσω τους για να καλύψει τα λάθη τους. Βέβαια ότι αυτό τους οδήγησε να χάσουν το μέτρο. Εκείνη αρνείται να δεχθεί το δικό της μερίδιο ευθύνης. Σε στιγμές αναφέρει ότι είναι υπόλογη αλλά ποτέ δεν το αποδέχεται ανοιχτά.

Η Τζένη ;

Η τιμωρία της θα είναι αντίστοιχη των πράξεων και συμπεριφορών της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ 7ΜΕΡΕΣTV ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement