Καιρός: Έρχεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας

Σημαντική πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, και της ΕΜΥ, την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου θα έχουμε πτώση έως και 9 βαθμούς κάτω από τις κανονικές για την εποχή τιμές.

Advertisement

Διαβάστε αναλυτικά:

ΠΕΜΠΤΗ 23-09-2021

Advertisement

Στα ανατολικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία θα περιοριστούν στη νοτιοανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη. Στα δυτικά θα υπάρχουν λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες από τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και πιθανώς να σημειωθούν όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στη δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, θα γίνει αισθητή και στις νότιες περιοχές και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια θα φθάσει τους 18 με 22 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24-09-2021

Advertisement

Βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο τις πρωινές ώρες στα νότια θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στην Κρήτη και τη δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από τις μεσημβρινές ώρες σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25-09-2021

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα βορειοανατολικά μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα.

Advertisement
  • Περισσότερα άρθρα για:
  • ΕΜΥ

Διαβάστε επίσης

Advertisement