Στέφανος Τσιτσιπάς: Ιστορική πρόκριση στο Roland Garros!

Για ακόμη μία φορά ο Στέφανος Τσιτσιπάς εντυπωσίασε με τις ικανότητές του και κέρδισε άξια μία θέση στα προημιτελικά του Roland Garros. 

Advertisement

Ο 22χρονος τενίστας έπαιξε σήμερα με τον Βούλγαρο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ τον οποίον και κέρδισε μετά από δύομιση δύσκολες ώρες με 3-0.

Ο Ντιμιτρόφ, Νο 20 στον κόσμο, δεν ήταν εύκολος αντίπαλος αλλά κόντραρε τον Στέφανο μόνο στο 2ο σετ.

Advertisement

Πλέον ο Στέφανος έχει στην τσέπη του το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Roland Garros, ενώ θα βρεθεί για δεύτερη φορά στους «8» ενός Grand Slam, μετά το Australian Open του 2019.

Εκεί θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ ο οποίος απέκλεισε με ανατροπή με 6-7 (4), 7-5, 6-4, 7-6 (3) τον Μάρτον Φούτσοβιτς.

Advertisement

Στο ξεκίνημα της σεζόν, ο 23χρονος Ρούμπλεφ κατέκτησε δύο τίτλους (σε Αδελαϊδα και Ντόχα), πριν διακοπούν οι αγώνες λόγω της πανδημίας, ενώ πέρυσι είχε αποκλείσει τον Στέφανο στον 1ο γύρο του US Open.

Ο Στέφανος όμως τον είχε κερδίσει στον ημιτελικό του Next Gen ATP Finals το 2018, στο δρόμο για την κατάκτηση του τίτλου.

Όπως και να έχει ο Στέφανος έγινε σήμερα ο πρώτος Έλληνας τενίστας ο οποίος θα αγωνιστεί σε προημιτελικό του Roland Garros. Και όλοι ξέρουμε καλά ότι τίποτα δεν τον σταματά!

Καλή του επιτυχία!

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement