Κώστας Χατζηχρήστος: Μία από τις τελευταίες σπάνιες συνεντεύξεις του στη Δάφνη Μπόκοτα το 1995! [Βίντεο]

Ήταν 3 Οκτωβρίου του 2001 όταν ο αεικίνητος και αυτοκαταστροφικός Κώστας Χατζηχρήστος ταξίδεψε για τη γειτονιά των αγγέλων. Πέρασαν 19 χρόνια από τότε όμως δεν θα ξεχαστεί ποτέ μέσα από το εντυπωσιακό έργο που μας άφησε.
Γεννήθηκε το 1921 και ήταν ο 11ος γόνος πολύτεκνης οικογένειας που ήρθε στην Καβάλα και μετέπειτα στη Θεσσαλονίκη από την Κωνσταντινούπολη, στη συνέχεια μετακόμισε στο Παγκράτι.

Advertisement

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη το 1952 στην ταινία “Ο Πύργος των ιπποτών”των Γ. Ασημακόπουλου – Ν. Τσιφόρου και από τότε διέγραψε μία μεγάλη πορεία. Εμφανίστηκε σε 59 κινηματογραφικές ταινίες και πρωταγωνίστησε σε με τεράστια επιτυχία και στο θέατρο.

Μερικά χρόνια πριν η τελευταία του σύζυγος Βούλα Χατζηχρήστου, μίλησε για τον αείμνηστο ηθοποιός στο Spirto και την Κατερίνα Ασπιώτη.

Advertisement

Μεταξύ άλλων είπε:

Έφυγε ευχαριστημένος, γεμάτος ή είχε μέσα του πίκρα; Τι θυμάστε από εκείνον τις τελευταίες του στιγμές;

Advertisement

Έφυγε πικραμένος. Τότε που έχασε το θέατρο του στοίχισε πολύ. Αυτή ήταν η μεγάλη του στεναχώρια. Πέρασε πολλά. Πώς μπορώ να ξεχάσω που δεν είχαμε να πληρώσουμε τα ενοίκια, τους ηθοποιούς, τους φωτιστές. Ο Κώστας έκλαιγε κι εγώ του έδινα κουράγιο. Τα έδωσα όλα για τον άνθρωπό μου, για να είναι καλά εκείνος. Και όταν του πήραν το θέατρο τα “κοράκια”, μαζί αντιμετωπίσαμε τον καρκίνο. Γιατί ο Κώστας δεν θα πέθαινε, αν δεν του έπαιρναν το θέατρο. Μόλις του το πήραν, πήρε την κάτω βόλτα και έσβησε σαν το πουλάκι.

Ήταν η περίοδος που είχε μπλεχτεί στα δίχτυα του αλκοόλ;

Ναι. Οι γιατροί του έλεγαν πως είχε δύο μήνες ζωής. Εγώ δεν το πίστεψα. Πήγαμε να κάνει αποτοξίνωση και τελικά έζησε δέκα χρόνια. Όταν τον πρωτογνώρισα εγώ ήταν πρησμένος από το ποτό. Έπινε ουίσκι με ταβόρ και υπνοστεντόν μαζί. Είχε πρηστεί το συκώτι του, ήταν πρησμένος παντού.

O Κώστας Χατζηχρήστος παραχώρησε μία από τις τελευταίες σπάνιες συνεντεύξεις του το 1995 στη Δάφνη Μπόκοτα που παρουσίαζε την εκπομπή «Εκτός».

Δείτε στο βίντεο όλα όσα είπε:

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement