Νίκος Ψαρράς: Ο καλός μαθητής από την Θεσσαλονίκη που τον λάτρεψε η τηλεόραση

Φέτος ήταν σίγουρα από τις τυχερές χρονιές του Νίκου Ψαρρά. Εν μέσω πανδημίας, με τα θέατρα κλειστά και τους περισσότερους ηθοποιούς άνεργους, ο Νίκος Ψαρράς συμμετείχε σε τρεις από τις πιο πετυχημένες τηλεοπτικές δουλειές της σεζόν: στις Άγριες Μέλισσες, στο Καφέ της Χαράς και στην Αγγελική.

Advertisement

Ευκαιρία λοιπόν να μάθουμε και κάποια πιο προσωπικά στοιχεία για τον ηθοποιό που γοητεύει το γυναικείο κοινό με την υποκριτική του αλλά και την γοητεία του.

Ο Νίκος Ψαρράς είναι από την Θεσσαλονίκη, είναι 49 ετών, παντρεμένος και πατέρας ενός αγοριού.

Advertisement

Πέρασε αυτό που λέμε «ήρεμη εφηβεία» και μάλιστα ήταν αριστούχος. Την επανάστασή του την έκανε τελειώνοντας το σχολείο, όπου μπήκε στην Δραματική σχολή πηγαίνοντας κόντρα στο όνειρο του πατέρα του να τον δει γιατρό:

«Ήμουν πολύ μελετηρός. Έχω απολυτήριο με 19,7. Πήγαινα για γιατρός, αυτό ήθελαν οι γονείς μου, αλλά εγώ ήμουν πολύ στενοχωρημένος με την ιδέα ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο στη ζωή μου. Όταν μπήκα στη δραματική σχολή, ο πατέρας μου δεν μου μίλαγε για έξι μήνες. Μου έλεγε, «θα φιλιέσαι στην τηλεόραση και θα μας κοροϊδεύει το χωριό»! Από τότε έχω παίξει 11 φορές τον γιατρό, και στο θέατρο και στην τηλεόραση” αποκάλυψε σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Advertisement

Από το 1984 τον έχουμε θαυμάσει σε αμέτρητα τηλεοπτικά σήριαλ: Ταύρος με Τοξότη, Πρόβα νυφικού, Είμαστε στον αέρα, Μάγισσες της Σμύρνης, 10η εντολή….

Όσο για τις θεατρικές του συμμετοχές, αμέτρητες!

Ποιος ήταν ο σύμμαχός του στην επαγγελματική πορεία του; Η σύζυγός του, Ελενα Καρακούλη, που στηρίζει κάθε του βήμα. Παντρεύτηκαν σε κλειστή τελετή στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Μαρούσι το 2013, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Η Έλενα είναι σκηνοθέτης και όπως έχει πει ο ίδιος για τη σχέση τους:

«Η οικογένεια είναι σωτήρια λέμβος για μένα. Μου είναι απαραίτητο να έχω μια κανονική ζωή. Χαίρομαι που η σύζυγος μου είναι στη δουλειά αλλά δεν είναι ηθοποιός. Η Έλενα με καταλαβαίνει.

Το ζευγάρι μοιράζεται κοινούς στόχους, κοινές επαγγελματικές αναζητήσεις και καλλιτεχνικές εκφράσεις.

Μαζί ταξιδεύουν συχνά στο εξωτερικό για να ενημερωθούν για την δουλειά τους και να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις που θα τους εμπνεύσουν.

Η ζωή τους έγινε ακόμη πιο ευτυχισμένη με την έλευση του γιου τους, Πάνου. Όπως έχει εξομολογηθεί με συγκίνηση ο Νίκος Ψαρράς, η Έλενα κι ο Πάνος είναι όλη η ευτυχία του!

«Είμαι ευτυχισμένος! Έχω μία σύντροφο ζωής. Η Έλενα είναι το ανθρωπάκι μου. Είμαστε μαζί από το 2012. Η Έλενα είναι αυτό που θέλει κάθε άνδρας να έχει δίπλα του. Είναι πολύ καλή μάνα, με φροντίζει, με περιποιείται και με προσέχει πολύ».

Και μιλώντας για τον Πάνο και τον ρόλο του ως πατέρα έχει πει:

«Το παιδί ήρθε πολύ φυσιολογικά. Δηλαδή αμέσως μετά το γάμο ήρθε ο Πάνος και άλλαξε πολύ ωραία τη ζωή μας. Καταρχάς εγώ πιστεύω ότι ένα παιδί στη ζωή σου, σου κάνει ένα πολύ μεγάλο δώρο.

Σταματάς να είσαι εγωιστής, σταματάς να ασχολείσαι με την πάρτη σου και ασχολείσαι με αυτή την ψυχή, που έχει απίστευτη ανάγκη να γνωρίσει τον κόσμο. Ο Πάνος είναι ωραίος τυπάκος, έχει πολύ χιούμορ.»

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement