Eurovision 2023: Σε αυτή τη χώρα θα φιλοξενηθεί ο διαγωνισμός τραγουδιού

Η Ουκρανία ήταν εκείνη που κέρδισε τον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision αλλά για λόγους ασφαλείας ο 67ο διαγωνισμός δεν μπορεί να διοργανωθεί στην πληγείσα χώρα.

Advertisement

Η EBU μετά από διερεύνηση και αλλεπάλληλες συζητήσεις κατέληξε σε συμφωνία με το BBC και ως εκ τούτου ο επόμενος διαγωνισμός τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί στην Μεγάλη Βρετανία. Το Ηνωμένο Βασίλειο εξάλλου ήταν εκείνο που έφτασε στην δεύτερη θέση πέρυσι και για αυτό το λόγο είχε την προτεραιότητα.

Ο εκτελεστικός επόπτης του διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, Martin Österdahl τόνισε:

Advertisement

«Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες που το BBC δέχθηκε να διοργανώσει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2023.

Το BBC έχει αναλάβει καθήκοντα φιλοξενίας για άλλες νικήτριες χώρες σε τέσσερις προηγούμενες περιπτώσεις. Συνεχίζοντας σε αυτή την παράδοση αλληλεγγύης, γνωρίζουμε ότι ο Διαγωνισμός του επόμενου έτους θα επιδείξει τη δημιουργικότητα και τις δεξιότητες ενός από τους πιο έμπειρους δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς της Ευρώπης, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι φετινοί νικητές, η Ουκρανία, θα γιορτάζονται και θα εκπροσωπούνται σε όλη την εκδήλωση»

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement