«My Greece»: H Δέσποινα Βανδή μας ταξιδεύει στον πιο ιδανικό προορισμό για χειμερινές αποδράσεις!

Η Δέσποινα Βανδή μας προσκαλεί να την ακολουθήσουμε σε ένα συναρπαστικό ταξίδι. Ένα πολιτιστικό και γαστρονομικό οδοιπορικό σε κάθε γωνιά της χώρας μας, από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο.

Advertisement

Στο «My Greece» η Δέσποινα μας συστήνει κάθε φορά διαφορετικά μέρη, αναδεικνύοντας την ιστορία και το πολιτιστικό τους αποτύπωμα. Εξερευνά τις παραδόσεις, δοκιμάζει τα τοπικά προϊόντα και γνωρίζει τους ανθρώπους του τόπου.

Συνοδοιπόρος της, ο chef & culinary expert Βαγγέλης Δρίσκας που μοιράζεται τις γνώσεις και την πολύχρονη εμπειρία του στην ελληνική κουζίνα, προσθέτοντας τα απαραίτητα «μυρωδικά» στις γευστικές αναζητήσεις της Δέσποινας.

Advertisement

Το κάθε ταξίδι τους, μια εμπειρία με συναίσθημα, «μαγικές» εικόνες και εκπλήξεις που καταγράφει ο τηλεοπτικός φακός.

Σήμερα, το «My Greece» ταξιδεύει στο γραφικό Πήλιο εκεί όπου θα απολαύσουμε ένα μαγικό ταξίδι, μια φθινοπωρινή περιήγηση στο βουνό των θεών που αποκαλύπτει όλη την ομορφιά του, μια ομορφιά που παραμένει αναλλοίωτη στο χρόνο. Η Δέσποινα ταξιδεύει με τον θρυλικό μουτζούρη και χάνεται στα δάση του ορεινού Νότιου Πηλίου. Εκεί συναντά τους καταπληκτικούς αυτούς ανθρώπους που κρατούν ζωντανά τα πανέμορφα ορεινά χωριά όλο το χρόνο, χειμώνα- καλοκαίρι.

Advertisement

Φυσικά και σε αυτό το ταξίδι η Δέσποινα θα γνωρίσει όλες τις τοπικές παραδόσεις. Μαθαίνει από πρώτο χέρι πώς γίνεται ο τραχανάς και τι είναι τα «τσιτσίραβλα». Στη σκιά ενός αιωνόβιου πλάτανου δοκιμάζει αυθεντικές πηλιορείτικες γεύσεις και μας ξεναγεί στην ιστορική εκκλησία των Ταξιαρχών στις Μηλιές με τις περίτεχνες και ιδιόμορφες αγιογραφίες.

Η Δέσποινα μαγειρεύει μαζί με τον Βαγγέλη Δρίσκα χοιρινό με κάστανα και ξερά φρούτα στο πανέμορφο χωριό, τις Πινακάτες.

Ένα ακόμα ταξίδι γεμάτο χρώματα και υπέροχα τοπία, αυτή την Κυριακή 1 Νοεμβρίου στις 20.00 στο OPEN.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement