Συγκλονίζει η Ξένια Καλογεροπούλου: «Όταν έχασα το φως μου έλεγα δεν θέλω να ζήσω, δεν αντέχω να είμαι έτσι»

Μία σπάνια συνέντευξη στην τηλεοπτική εκπομπή του EΡΤNEWS με τίτλο «Στο Κέντρο» παραχώρησε Ξένια Καλογεροπούλου. Η ηθοποιός μίλησε για την επιστροφή της στη θεατρική σκηνή. για άγνωστες πτυχές της ζωής της και για το πρόβλημα της υγείας της.

Advertisement

Αρχικά για τη συμμετοχή της στο θέατρο και για τους συνεργάτες της είπε: «Ό,τι έχω μάθει, το έχω μάθει από τους νεότερους. Είναι ένας θίασος εκπληκτικός και είμαι πολύ χαρούμενη που δουλεύω μαζί τους».

Αναφερόμενη στο πρόβλημα της όρασής της, το οποίο αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια σημείωσε: «Πρόσφατα έκλεισα τα 86 μου χρόνια και μου κάνανε πάρτι εδώ με κεράκια. Έλεγα δεν θέλω άλλα γενέθλια, δεν θέλω να ζήσω γενικά, δεν αντέχω να είμαι έτσι, αλλά σιγά -σιγά κάτι άλλαξε, γιατί άρχισα να δουλεύω, να κάνω πολλά πράγματα. Από εκεί που ήμουνα στο σπίτι κι έκλαιγα την μοίρα μου τώρα κάνω πολλά.

Advertisement

Πέρασα πολύ μεγάλη μοναξιά από τότε που έχασα το φως μου γιατί ήταν και φυσικό έχουν όλοι οι άνθρωποι δουλειές, έχουν παιδιά, έχουν προβλήματα, πού να έρχονται να βλέπουν μια γριά τυφλή και να της κάνουν παρεούλα. Ήμουνα πάρα πολύ μόνη. Τώρα όμως έχει συμβεί το αντίθετο, δεν προλαβαίνω» συμπλήρωσε μεταξύ άλλων η ηθοποιός και θεατρική συγγραφέας.

Όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο μαθαίνει τον ρόλο της, αφού δεν βλέπει πια: «Είχα αρχίσει να δουλεύω με κομπιούτερ για τυφλούς αρχικά. Τώρα όμως δεν μπορώ, αφού έχω χειροτερέψει. Πατάω όμως ένα κουμπί και ακούω τον ρόλο μου. Τα τελευταία χρόνια τα πέρεασα ακούγοντας».

Advertisement

Δείτε το βίντεο:

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement