Το ξέσπασμα του Ανδρέα Μικρούτσικου για τον Αμβρόσιο: «Ντροπή σας! Δίνετε λόγο στον παραλογισμό»

Τις νέες δηλώσεις του πρώην μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου θέλησε να σχολιάσει ο Ανδρέας Μικρούτσικος. Ο παρουσιαστής μίλησε με τον Ανδρέα Καραγιάννη, ο οποίος αποκάλυψε ο πρώην μητροπολίτης άφησε αιχμές κατά των τηλεπαρουσιαστών, λέγοντας πως «άνθρωποι που δεν ξέρουν καν το Πάτερ Ημών, είναι δυνατόν να ερμηνεύσουν ένα θεολογικό κείμενο;»

Advertisement

«Γιατί δίνετε λόγο στον παραλογισμό; Γιατί δεν βάζετε ένα φρένο; Γιατί δεν τον διασφαλίζετε και τον κάνετε καυσόξυλα στην πυρά;» σχολίασε ο Ανδρέας Μικρούτσικος και πρόσθεσε: «Ανδρέα, εσύ φταις για όλα. Πας και του λες ότι έχουμε παρερμηνεύσει. Αυτό δεν είναι παρερμηνεία».

«Τον είπα φασιστικό όργανο και θα το προχωράω όσο θα επιμένει σε έναν λόγο εκδικητικό, που καταργεί κάθε έννοια θρησκείας και δη χριστιανισμού. Όλη η χριστιανική διδασκαλία είναι στο «Αγάπα τον πλησίον» σου και στη συμπαράσταση του ανθρώπου. Να χάνεις το παιδί σου και να λες «φταίει ο διάολος, το καρναβάλι και η Πάτρα»; Ντροπή σας!», είπε στη συνέχεια ο παρουσιαστής.

Advertisement

«Δεν είναι ούτε πνευματικό ζήτημα, ούτε τίποτα. Είναι ένα δόγμα σκληρό, απάνθρωπο, μισαλλόδοξο, που κλείνει τα μάτια και λέει: τώρα θα σου δείξω εγώ», σημείωσε κλείνοντας ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

Δείτε το βίντεο:

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement