Προσοχή! Νέα απάτη με SMS: «Άρπαξαν» από κάρτα 18.530 ευρώ!

Έναν ακόμη απίστευτο τρόπο σκέφτηκαν επιτήδειοι προκειμένου να κλέβουν λεφτά ανυποψίαστων πολιτών με sms.

Οι δράστες έστειλαν σε πολίτη ένα μήνυμα sms το οποίο υποτίθεται ότι του το έστελνε η τράπεζά του και δήθεν τον ενημέρωνε πως η χρεωστική του κάρτα έχει απενεργοποιηθεί και θα έπρεπε να ενεργοποιηθεί εκ νέου.

Advertisement

Όπως τον συμβούλευε το κείμενο για να γίνει η ενεργοποίηση θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει τον υπερσύνδεσμο (link) που εμφανιζόταν στο μήνυμα και τον οδηγούσε σε ιστοσελίδα που προσομοίαζε την ιστοσελίδα της τράπεζας, ζητώντας να εισάγει το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό χρήστη (password) του τραπεζικού του λογαριασμού (e-banking).

Βέβαια μετά από αυτό ο πολίτης είδε τον τραπεζικό του λογαριασμό να αδειάζει! Οι δράστες κατάφεραν να αποκτήσουν πλήρη πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό, κι έκαναν σε λίγα λεπτά 4 εμβάσματα σε δικό τους τραπεζικό λογαριασμό, συνολικού χρηματικού ποσού 18.530 ευρώ.

Advertisement

Τι να κάνετε αν λάβετε παρόμοιο μήνυμα;

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, η Αστυνομία προτρέπει τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση που λάβουν παρόμοια ειδοποίηση είτε μέσω μηνύματος (sms) είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), να διαγράφουν το μήνυμα και σε καμία περίπτωση να μην «πατάνε» πάνω στον υπερσύνδεσμο (link).

Επισημαίνεται ότι οι τράπεζες ποτέ δεν στέλνουν μηνύματα (sms) στο κινητό τηλέφωνο ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (emails) των πελατών τους, ζητώντας να εισάγουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό χρήστη (password) του τραπεζικού τους λογαριασμού.

Ενημερώστε φίλους και συγγενείς ώστε να μην πέσουν θύματα των απατεώνων.

Advertisement
Advertisement
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ