Σπάνιο υλικό: Η Αλίκη Βουγιουκλάκη στους δρόμους του Λονδίνου

Μία ακόμη σπάνια φωτογραφία από το μακρινό 1975 φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο Άρης Λουπάσης. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη φωτογραφίζεται στους δρόμους του Λονδίνου για την εφημερίδα “London News”.

Advertisement

Ο ίδιος γράφει:

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη στους δρόμους του Λονδίνου το καλοκαίρι του ’75 όπου φωτογραφίζεται για την εφημερίδα “London News” στα πλαίσια της εμφάνισης με τον θίασό της στο “Victoria Theatre” με το έργο “Η Θεατρίνα” των Σόμερσετ Μομ και Γκάυ Μπόλτον. Η εφημερίδα κάνει εκτενή ρεπορτάζ για το έργο της μεγάλης Ελληνίδας ηθοποιού δίνοντας τον χαρακτηρισμό “Ένας ζωντανός θρύλος του ελληνικού θεάτρου και κιν/φου”. Μετά από μια επιτυχημένη σαιζόν στο θέατρο “Αλίκη” με την “Μαντώ Μαυρογένους” του Γιώργου Ρούσσου, πραγματοποιεί μια μεγάλη περιοδεία με την “Θεατρίνα” σε Δυτική Γερμανία, Βρυξέλλες, Ζυρίχη και Λονδίνο. Κάθε εμφάνιση δημιουργεί κυριολεκτικά χαλασμό με αποκορύφωμα το Λονδίνο όπου η κατάμεστη αίθουσα χειροκροτεί ασταμάτητα τους Έλληνες καλλιτέχνες. Κατά την σύντομη παραμονή της στην Αγγλική πρωτεύουσα που υπήρξε και ο αγαπημένος της ευρωπαϊκός προορισμός, ενημερώνεται για όλες τις παραστάσεις που ανεβαίνουν εκεί, απολαμβάνει τα αξιοθέατα της πόλης, ψωνίζει από τα Harrods και παίρνει ιδέες για το μιούζικαλ “Καμπίρια” που επιθυμεί να ανεβάσει την επόμενη σαιζόν στο θέατρο της. Το καλοκαίρι του ’75 μετά από δέκα χρόνια κοινής πορείας με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ εκδίδεται και επίσημα το διαζύγιο με την ίδια σε μια προσπάθεια ριζικής ανανέωσης, αποφασίζει το ανέβασμα μιας σειράς θρυλικών μιούζικαλ του εξωτερικού για τα επόμενα χρόνια όπως “Καμπίρια”, “Καμπαρέ”, “Εύθυμη χήρα”, “Εβίτα”, “Βίκτωρ Βικτώρια”, “Ωραία μου κυρία”, “Η μελωδία της ευτυχίας”. Πρωτοπόρα για άλλη μια φορά μαγεύει τους θεατές με παραστάσεις εφάμιλλες με εκείνες του εξωτερικού, με πολυμελείς θιάσους, εκπληκτικά σκηνικά, εντυπωσιακά μπαλέτα, περιστρεφόμενες σκηνές και ζωντανές ορχήστρες.

Advertisement

Μια ολόκληρη ζωή αφιερωμένη στην σκηνή και την τέχνη που αγάπησε με πάθος από τα μαθητικά της χρόνια, καταθέτοντας την ψυχή και τα νιάτα της για να προσφέρει απλόχερα στο κοινό που την λάτρεψε και το λάτρεψε ατέλειωτες συγκινητικές στιγμές μέχρι τους τελευταίους μήνες της ζωής

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement