Συγκλονίζει η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη – «Δεν έχω να φάω – Δεν μου μένει τίποτα άλλο παρά να δέσω μια θηλιά στο λαιμό μου»

Μία συνέντευξη που αναμφίβολα θα συζητηθεί, παραχώρησε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη μετά την ανάρτηση που έκανε μέσα από το facebook σχετικά με οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Η κόρη του σπουδαίου Μίκη Θεοδωράκη μίλησε για όλα με αφοπλιστική ειλικρίνεια στην εφημερίδα Espressο και τον Νίκο Νικόλιζα.

Advertisement

Όλα όσα είπε:

«Ο Γολγοθάς μας ξεκίνησε από τον περασμένο Φεβρουάριο. Λόγω της συμπλήρωσης των 95 ετών από τη γέννηση του πατέρα μου, είχαμε κλείσει 45 συναυλίες. Εξαιτίας όμως του κορωνοϊού οι συναυλίες αυτές κατέληξαν από 45 σε… 5, από τις οποίες οι τρεις είναι απλήρωτες. Πώς να ζήσουμε; Πώς να δώσω τα χρήματα για τον ΕΝΦΙΑ, για την περίθαλψη του πατέρα μου; Τα πάντα έχουν πέσει στο κεφάλι μου. Μας έκοψαν λοιπόν το ρεύμα, φαγητό δεν έχουμε ούτε για μας ούτε για τα ζώα που περιθάλπω. Αν μας κόψουν και το νερό, δε μου μένει τίποτα άλλο παρά να δέσω μια θηλιά στο λαιμό μου και να πεθάνω».

Advertisement

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου, σχετικά με το αν έχει επικοινωνήσει με το Υπουργείο Πολιτισμού, η ίδια απαντά: “Συνέχεια στέλνω επιστολές. Έχω στείλει και στην υπουργό και στη λυρική σκηνή αλλά και προσωπικά στον πρωθυπουργό. Μας έχουν γραμμένους στα παλιά τους τα παπούτσια. Το καλοκαίρι το Υπουργείο Πολιτισμού έκανε 270 παραστάσεις. Δε μου έδωσαν ούτε μία συναυλία για να γιορτάσουμε τα 95 χρόνια από τη γέννηση του πατέρα μου. Αντιθέτως, στην Εστουδιαντίνα έδωσαν 14 συναυλίες, γιατί εκεί μεσολάβησαν άλλοι. Εμείς πηγαίνουμε με το σταυρό στο χέρι. Και τα λέω πλέον αλλά έξω απ’ τα δόντια, γιατί σαν κι εμένα είναι και οι άλλοι μουσικοί που πεινάνε. Και όταν λέμε ότι πεινάμε, πεινάμε στην κυριολεξία”.

Σε ερώτηση για το εάν υπήρχαν… προηγούμενα με το υπουργείο Πολιτισμού, η ίδια απάντησε: “Είναι δυνατόν; Ο πατέρας μου υποστηρίζει την κυβέρνηση και τον Μητσοτάκη όσο κανείς άλλος. Μάλιστα η κ. Μενδώνη ήρθε τον Σεπτέμβριο στον πατέρα μου έπειτα από μια σκληρή επιστολή που της είχα στείλει. Διάβασε την επιστολή μου και προφανώς θορυβήθηκε. Και ξέρετε τι είπε στον πατέρα μου; “Μην στενοχωρήσουμε και τη Μαργαρίτα. Θα της κάνουμε κι εκείνης συναυλίες”. Λες κι εγώ ήμουν κανένα κακομαθημένο παιδί».

Advertisement

H Μαργαρίτα Θεοδωράκη μίλησε και για το αν ο πατέρας της έχει γνώση επί του θέματος: «Ο πατέρας μου πονάει για όσα συμβαίνουν πάνω σε αυτό το θέμα. Φυσικά και γνωρίζει τα πάντα. Κάθε φορά που γράφω μια επιστολή στην κυρία Μενδώνη μου δίνει την άδεια και την στέλνω και στον πρωθυπουργό. Έχω στείλει τρεις επιστολές μέχρι σήμερα: Μία τον Μάιο, μία το Σεπτέμβριο και μία τον Οκτώβριο. Και ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Τους πρότεινα να κάνουμε ακόμα και διαδικτυακή συναυλία προκειμένου να ζήσουμε κι εμείς με κάποιο τρόπο. Δε βρήκα καμία ανταπόκριση», τονίζει.

Τέλος στην ερώτηση για το τι σκοπεύει να κάνει από εδώ και πέρα; Η ίδια απαντά: «Να πεθάνω. Δεν έχω άλλη επιλογή…».

Αναλυτικά η ανάρτηση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη:

ΕΙΜΑΙ Η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, ΕΤΩΝ 62.

Η ΔΕΗ χθες μου έκοψε το ρεύμα και δεν έχω ούτε τηλέφωνο, ούτε ιντερνέτ.

Δεν έχω ρεύμα, δεν έχω φως, δεν έχω να μαγειρέψω, μα και τι να μαγειρέψω, χα, χα, χα, δεν έχω πια τίποτα, δεν έχω ψυγείο, μα αυτό έτσι κι αλλιώς είναι τελείως άδειο, δεν έχω ζεστό νερό να πλυθώ. Και πραγματικά κρυώνω!

Ήρθα σε ένα καλό γείτονα για να στείλω το sos!

Επίσης δεν έχω να φάω! Περισσότερο τα 22 σκυλάκια και τα 35 γατάκια!

Δεν έχουμε απολύτως τίποτα! Ούτε ένα σεντ….

Τίποτα απολύτως τίποτα!

Ζητάμε κάποια βοήθεια!

Σας ευχαριστούμε πολύ!

Δεν έχω κινητό. Μιας φίλης, 6943-286265

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΑΝΑΡΤΗΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΑΣ!

ΚΑΠΟΙΟΣ ΙΣΩΣ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ! HELP!!!!!

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement