Το άστρο της Βηθλεέμ φώτισε ξανά τον ουρανό – Το σπάνιο φαινόμενο που έγινε viral! ΒΙΝΤΕΟ

Το άστρο της Γέννησης του Χριστού απασχόλησε έντονα θεολόγους και αστρονόμους και έχει βρεθεί στο επίκεντρο των ερευνών.

Advertisement

Η μία και μοναδική ολοκληρωμένη αναφορά για τους μάγους που ακολούθησαν τον αστέρα, γίνεται στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο. «Του δε Ιησού γεννηθέντος εν Βηθλεέμ της Ιουδαίας εν ημέραις Ηρώδου του βασιλέως, ιδού μάγοι από ανατολών παρεγένοντο εις Ιεροσύλημα λέγοντες Πού δε έστιν ο τεχθείς βασιλεύς των Ιουδαίων; Είδομεν γαρ αυτού τον αστέρα εν τη ανατολή και ήλθομεν προσκυνήσαι αυτώ […] ιδόντες δε τον αστέρα εχάρησαν χαράν μεγάλην σφόδρα και ελθόντες εις την οικίαν είδαν το παιδίον μετά Μαρίας της μητρός αυτού και πεσόντες προσεκύνησαν αυτώ και ανοίξοντες τους θησαυρούς αυτών προσήνεγκαν αυτώ δώρα, χρυσόν και λίβανον και σμύρναν».

Χτες Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου είχαμε τη μικρότερη σε διάρκεια μέρα του χρόνου και για δυόμισι ώρες οι δύο μεγαλύτεροι πλανήτες στο ηλιακό μας σύστημα, ο Δίας και ο Κρόνος, ήρθαν εξαιρετικά κοντά, σε απόσταση που μοιάζει με το πάχος ενός… νυχιού.

Advertisement

Το ουράνιο φαινόμενο που παρατηρήθηκε ονομάζεται «Σύνοδος», και οι δύο πλανήτες έμοιαζαν με ένα τεράστιο αστέρι, σαν εκείνο που παρουσιάστηκε στη Βηθλεέμ τη νύχτα της γέννησης του Θεανθρώπου.

Ήταν η ίδια Σύνοδος το αστέρι των Χριστουγέννων, που οδήγησε τους μάγους να βρουν τον Χριστό;

Advertisement

Δείτε το βίντεο:

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement