Βασιλική Τρουφάκου: Η Κάτια νιώθει υπόλογη απέναντι στην Έλενα

Η Βασιλική Τρουφάκου, πρωταγωνιστεί στην σειρά του ALPHA «Ψέματα» και παραχώρησε συνέντευξη στο TV24 και την Κωνσταντίνα Γαρνέλη.

Advertisement

«Η αποκάλυψη της σχέσης της Κάτιας με τον Αντώνη είναι μια δραματική στιγμή στη ζωή ενός ζευγαριού που έχει και παιδιά. Θα υπάρξουν αναταράξεις, όπως επίσης και στις σχέσεις των δύο αδελφών»

«Η πραγματικότητα είναι για την Κάτια κάπως ασφυκτική. Υπάρχουν πολλοί παράλληλοι ρόλοι στους οποίους πρέπει να είναι καλή. Είναι μια σύγχρονη γυναίκα, μοντέρνα, που καλείται για να τα καταφέρει σε όλα να γίνει λίγο… ταχυδακτυλουργός»

Advertisement

Με το καθαρό της βλέμμα και τις δυνατές της ερμηνείες καταφέρνει να στρέφει τα βλέμματα του κοινού πάνω της. Τη φετινή σεζόν η Βασιλική Τρουφάκου επέστρεψε στη μικρή οθόνη με την κοινωνική σειρά μυστηρίου «Ψέματα» του ALPHA και με έναν δυνατό ρόλο, αυτόν τον Κάτιας που έχει μυστικά και αδυναμίες. Και καθώς ουδέν κρυπτόν, οι αποκαλύψεις δεν θα αργήσουν και οι αναταράξεις στη ζωή της ηρωίδας της θα είναι κάτι παραπάνω από αισθητές.

Με τον Γιώργο Γκικαπέππα έχετε ξανασυνεργαστεί στη «Γενιά του ’30» στην Cosmote TV, οπότε νιώσατε εξαρχής ασφάλεια στη νέα αυτή δουλειά;

Advertisement

«Βέβαια. Ήταν πολύ βασικός λόγος σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή μου στα “Ψέματα”».

Συστήστε μας λοιπόν τη νέα σας ηρωίδα, την Κάτια Γιαννάτου.

«Η Κάτια νιώθω πως είναι ένα πρόσωπο που κάπου έχουμε ξανασυναντήσει. Είναι αυτή η γυναίκα που προσπαθεί να κάνει το καλύτερο που μπορεί στη δουλειά της και στην οικογένειά της. Αγαπάει τα παιδιά της και τον άντρα της. Παρ’ όλα αυτά, η πραγματικότητα είναι για εκείνη κάπως ασφυκτική. Υπάρχουν πολλοί παράλληλοι ρόλοι στους οποίους πρέπει να είναι καλή. Είναι μια σύγχρονη γυναίκα, μοντέρνα, που καλείται για να τα καταφέρει σε όλα να γίνει λίγο… ταχυδακτυλουργός».

Η Κάτια είναι συνάδελφος με τον Αντρέα. Νιώθει τύψεις γι’ αυτό που συνέβη στην αδελφή της αφού με δική της προτροπή πήγε στο ραντεβού;

«Δεν ξέρω αν έχει τύψεις γιατί δεν εξέθεσε εν γνώσει της την αδελφή της σε κίνδυνο. Αυτό που έγινε είναι τόσο ακραίο που δεν θα μπορούσε να το φανταστεί καν. Νιώθει άσχημα, όπως νιώθουμε όλοι όταν κάποιος δικός μας άνθρωπος πάθει κάτι κακό. Επιπλέον είναι μπερδεμένη γιατί δεν ξέρει πώς να βοηθήσει με όλο αυτό το μπλέξιμο. Είναι από τα γεγονότα που σου κάνουν τη ζωή άνω-κάτω. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει εγχειρίδιο διαχείρισης των πραγμάτων και είναι μια εξαιρετικά δύσκολη συνθήκη. Θεωρώ ότι η παρουσία της σειράς στην ελληνική τηλεόραση, που βάζει στο επίκεντρο έναν βιασμό και το τι συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι πολύ σημαντική».

Όμως τα στοιχεία είναι αντικρουόμενα και δεν υπάρχει αποτύπωμα, ίχνος ή εκδορά πάνω στην Έλενα για να αποδείξει τη σεξουαλική κακοποίηση. Αυτό θα κάνει την Κάτια να αμφιταλαντευτεί;

«Η Κάτια είναι ήδη χρεωμένη απέναντι στην αδελφή της αφού είχε συνάψει σχέση με τον πρώην άντρα της πριν χωρίσουν και τυπικά. Νομίζω ότι έχει έναν λόγο παραπάνω, επειδή τα έχει κάνει μαντάρα, να σταθεί όπως μπορεί δίπλα στην Έλενα και το πράττει. Έχω την εντύπωση ότι για την Κάτια αυτή η σχέση δεν ήταν τόσο ουσιαστική όσο για τον Αντώνη, αλλά μια διαφυγή. Τώρα νιώθει υπόλογη απέναντι στην Έλενα».

Πώς θα εξελιχθεί η ιστορία της Κάτιας και του Αντώνη; Θα αργήσει να αποκαλυφθεί η αλήθεια;

«Αυτή η ιστορία θα λειτουργήσει καταλυτικά καθώς τίποτα δεν μένει κρυφό. Θα υπάρξουν αποκαλύψεις και είναι από τα πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά και επηρεάζουν τις σχέσεις των ανθρώπων».

Και ο σύζυγός της ο Δήμος πώς θα αντιδράσει;

«Αυτή είναι μια δραματική στιγμή στη ζωή ενός ζευγαριού που έχει και παιδιά. Θα υπάρξουν αναταράξεις όπως επίσης και στις σχέσεις των δύο αδελφών».

Ο Αντώνης πάντως την πιέζει να συνεχίσουν. Θα υποκύψει;

«Θα το δούμε».

Οπότε τα ψέματα λέγονται από πολλούς και σε πολλά επίπεδα.

«Ναι, η σειρά υποστηρίζει περίτρανα τον τίτλο της».

Η παραγωγή ακολουθεί πιστά το ξένο σενάριο;

«Η πλοκή είναι συγκεκριμένη. Υπάρχει συνεχώς αμφισβήτηση και ανατροπές. Η αλήθεια δεν είναι εύκολο να τεκμηριωθεί».

Φαίνεται πάντως να αλλάζει η τάση στην τηλεόραση στην οποία έχουν πλέον θέση και οι μίνι σειρές.

«Το ελπίζω. Το ενδιαφέρον του κοινού για τη μυθοπλασία είναι έντονο. Είναι ωραία τα σίριαλ με τα πολλά επεισόδια και φαίνεται το κοινό να τα παρακολουθεί, αλλά στις μικρότερης διάρκειας παραγωγές υπάρχει άλλη λειτουργία, πλεονέκτημα χρόνου και μεγαλύτερο περιθώριο στη δουλειά που φαίνεται στην ποιότητα. Στα “Ψέματα” το βλέπουμε έντονα αυτό. Είναι μια παραγωγή προσεγμένη και είναι φανερή η διαφορά. Όλα τα είδη είναι καλό να υπάρχουν στην τηλεόραση. Δεν υπολειπόμαστε σε κάτι από το εξωτερικό».

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό TV24 που κυκλοφορεί.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement