Contouring: Tips και βήματα για σωστά κοψίματα στο πρόσωπο

Το contouring είναι στην ουσία η σκίαση του προσώπου, δηλαδή τα σημεία όπου το φως απορροφάται. Χρησιμοποιώντας ένα προϊόν ελαφρώς πιο σκούρο από το χρώμα της επιδερμίδας, μπορούμε να κρύψουμε τις ατέλειες και να καμουφλάρουμε κάποια χαρακτηριστικά, αφαιρώντας παράλληλα όγκο από τα σημεία που χρειάζεται.

Advertisement

Τα κοψίματα στο μακιγιάζ, όπως αλλιώς αποκαλούνται οι φωτοσκιάσεις, δεν είναι εμφανείς. Δημιουργούν απαλές σκιάσεις που φαίνονται πολύ φυσικές. Αρκεί βέβαια να γνωρίζουμε τον τρόπο για να τις κάνουμε και να χρησιμοποιήσουμε τα κατάλληλα προϊόντα και χρώματα αυτών.

Step 1: Εφαρμόζουμε το foundation που χρησιμοποιούμε στην επιδερμίδα μας, φροντίζοντας να είναι πολύ κοντά στο φυσικό τόνο μας και ίσως μισό τόνο πιο σκούρο.

Advertisement

Step 2: Για να φωτίσουμε χρησιμοποιούμε ανοικτόχρωμη απόχρωση (2-3 τόνους πιο ανοικτή από το foundation που φοράμε). Φωτίζουμε λοιπόν την περιοχή κάτω από τα μάτια, σχηματίζοντας ένα ανεστραμμένο τρίγωνο. Η συγκεκριμένη περιοχή μπορεί να φωτιστεί πολύ καλά με ένα concealer, που θα κάνει τα μάτια μας να φαίνονται ξεκούραστα. Επίσης, φωτίζουμε την επιφάνεια της μύτης.

Step 3: Τώρα χαράζουμε το περίγραμμα του προσώπου και υπογραμμίζουμε τα ζυγωματικά από την περιοχή των αυτιών μέχρι το ύψος της μύτης και τις πλαΐνές πλευρές της μύτης. Έτσι, θα σχηματίσουμε έντονα ζυγωματικά, καλοσχηματισμένα μήλα και λεπτότερο πρόσωπο.

Step 4: Ανάμειξη. Χρησιμοποιώντας ένα υγρό blending σφουγγαράκι, πετυχαίνουμε ομοιόμορφο αποτέλεσμα!

Advertisement

Step 5: Πολύ βασικό βήμα για την ολοκλήρωση του μακιγιάζ είναι να ΚΛΕΙΔΩΣΟΥΜΕ το αποτέλεσμα. Χρησιμοποιώντας μία διάφανη πούδρα ή ένα fixer spray ξέρουμε ότι το αποτέλεσμα θα παραμείνει σταθερό, αψεγάδιαστο και θα διαρκέσει πολλές ώρες!

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement