Είναι αλήθεια η μύθος ότι τα νύχια πρέπει να μένουν και άβαφα για να αναπνέουν;

Όχι τα νύχια μας δεν χρειάζονται να μένουν κάποιο χρονικό διάστημα άβαφα για να αναπνέουν επειδή το νύχι ως έκκριμα (και όχι όργανο) σαφώς έχει ανάγκη για την ανάπτυξή του από οξυγόνο αλλά αυτό προέρχεται απ’ την κυκλοφορία του αίματος κάτω από την επιφάνειά του(υπονύχιο)

Advertisement

Αυτό που πραγματικά χρειάζονται είναι η προηγμένη ποιότητα χρωμάτων και ενισχυτικών υλικών που πρέπει να εφαρμόζονται σωστά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή από εξειδικευμένους επαγγελματίες.

Ούτε βεβαίως ισχύει ότι με το απλό βερνίκι τα νύχια αναπνέουν ευκολότερα. Αντιθέτως αν το βερνίκι νυχιών παραμείνει πάνω από μια εβδομάδα απορροφάται η χρωστική ουσία του η οποία διαπερνά τη βάση/θεραπεία που έχουμε εφαρμόσει ,καθώς επίσης και την πρώτη στιβάδα του νυχιού, με αποτέλεσμα να κιτρινίζει ελαφρώς και να αποκτά λευκά μικρά στίγματα.

Advertisement

Προσωπικά ανάμεσα στο ημιμόνιμο και το Gel προτιμώ το δεύτερο επειδή η προηγμένη τεχνολογία της κερατίνης που περιέχει καθώς και η ενίσχυσή του με παράγωγα βιταμινών μπορεί με τη σωστή εφαρμογή, συντήρηση και αφαίρεση όχι μόνο να μην επιβαρύνει τα νύχια αλλά να τα δυναμώνει χαρίζοντας τους ενυδάτωση ενώ ταυτόχρονα τους δίνετε το σχήμα και το μέγεθος που επιλέγετε.

Άρα μη φοβάστε…τα νύχια δεν αναπνέουν ούτε από βράγχια ούτε από πνεύμονες για να χρειάζεται να τα αφήνετε κάθε τόσο άβαφα ώστε να εισπνέουν οξυγόνο…μπορούν να είναι όμορφα συνεχώς!

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement