Αλέκος Αλεξανδράκης – Σαν σήμερα: Δείτε την τελευταία τηλεοπτική του συνέντευξη – ΒΙΝΤΕΟ

Για τον Αλέκο Αλεξανδράκη οι συστάσεις είναι περιττές.

Advertisement

Ο απόλυτος ζεν πρεμιέ και καρδιοκατακτητής του ελληνικού κινηματογράφου γεννήθηκε σαν σήμερα στις 27 Νοεμβρίου του 1928. Κατάφερε να αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμα του τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο και συνεργάστηκε με τα μεγαθήρια του χώρου.

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι στις 9 Ιουλίου του 1949 και αμέσως ξεχώρισε για το ταλέντο του. Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο που έγραψε τότε ο Αιμίλιος Χουρμούζιος στην Καθημερινή: “Επιτέλους ένας εραστής στο ελληνικό θέατρο”. Την ίδια χρονιά έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη με παρότρυνση του Φίνου. Έπαιξε στην ταινία Δύο κόσμοι, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Γρηγορίου.

Advertisement

Ακολούθησαν αμέτρητες άλλες και όλοι συμφωνούσαν πως επρόκειτο για έναν μεγάλο ηθοποιό και τον μεγαλύτερο γόη της εποχής. Συνολικά έπαιξε σε 68 ταινίες, 21 τηλεοπτικές σειρές και 19 θεατρικές παραστάσεις.

Ήταν ο απόλυτος καρδιοκατακτητής της εποχής.

Advertisement

Είχε δεσμό για περίπου έξι μήνες με την Έλλη Λαμπέτη αλλά εκείνος προτίμησε να ακολουθήσει την Κατερίνα Ανδρεάδη σε μία περιοδεία. Η Μαρτζ Βάλβη ήταν η πρώτη του σύζυγος και ο γάμος τους κράτησε τρία χρόνια. Ο δεύτερος γάμος με την Γαλλίδα Κλοντ Σαμπαντού κράτησε επίσης τρία χρόνια. Το 1956 παντρεύτηκε την ηθοποιό Αλίκη Γεωργούλη με την οποία χώρισε μετά από 4 χρόνια. Ο τέταρτος γάμος του ήταν το 1964 με την Ελβετή Βερένα Γκάουερ, με την οποία απέκτησε έναν γιο, τον Βάσια και μία κόρη, τη Γιοχάνα. Το 1969 πήραν διαζύγιο, αφού ο Αλέκος Αλεξανδράκης γνώρισε τη Νόνικα Γαληνέα με την οποία χώρισαν το 1990.

Ο Αλέκος Αλεξανδράκης έφυγε από τη ζωή στις 8 Νοεμβρίου του 2005 έπειτα από πολυετή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Εμείς βρήκαμε την τελευταία συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega και τον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement