Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η εφιαλτική εμπειρία που έζησε στο Εδιμβούργο – Το λάθος που την έριξε σε βαθύ λήθαργο

Μία ακόμη σπάνια φωτογραφία της Αλίκης Βουγιουκλάκη συνοδευόμενη από μία άγνωστη ιστορία, μοιράστηκε μαζί μας μέσω instagram o δημοσιογράφος και συλλέκτης Άρης Λούπασης.

Advertisement

Όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος, η εθνική μας Σταρ βρέθηκε στο Εδιμβούργο το 1961 στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κιν/φου. Μάλιστα είχε ένα ατύχημα το οποίο παραλίγο να αποβεί μοιραίο.

Διαβάστε αναλυτικά όσα αναφέρει ο Άρης Λούπασης.

Advertisement

H σπάνια εικόνα:

Η Αλίκη σε επίσκεψή της σε κατάστημα του Εδιμβούργου τέλη Αυγούστου του 1961 όπου δοκιμάζει Σκωτσέζικους μπερέδες κατά την παραμονή της εκεί στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κιν/φου με συμμετοχή δέκα εννέα χωρών ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα. Το Φεστιβάλ κάνει πρεμιέρα στον κιν/φο “New Victoria” με την ελληνική συμμετοχή και την θρυλική ταινία “Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο” η οποία προκαλεί ιδιαίτερο ενθουσιασμό και συνοδεύεται από την θερμή υποδοχή στο πρόσωπο της Αλίκης καθώς και των συμπρωταγωνιστών Δημήτρη Παπαμιχαήλ και Ορέστη Μακρή. Η ίδια με την εμφάνιση της στην αίθουσα εντυπωσιάζει τους παρευρισκόμενους με την φινετσάτη παρουσία, τον αέρα και το τεράστιο χαμόγελο της και με τον τύπο να κάνει την επόμενη μέρα αφιερώματα για την ζωή και την καριέρα της δημοφιλέστερης Ελληνίδας ηθοποιού.

Advertisement

Το ατύχημα:

Κατά την διαμονή της το πρώτο βράδυ στο ξενοδοχείο όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας “Εμπρός”, ένα γεγονός θα της προκαλέσει μεγάλη ανησυχία και αναστάτωση. Λίγο πριν κοιμηθεί και ενώ έχει κάνει τηλεφωνική πρόσκληση στην Αθήνα για να συνομιλήσει με την μητέρα της, ανάβει λόγω έντονου κρύου κατά λάθος τον διακόπτη του φωταερίου αντί του κλιματιστικού με αποτέλεσμα να πέσει σε βαθύ λήθαργο με έντονη δυσφορία από τις αναθυμιάσεις. Το επίμονο κουδούνισμα του τηλεφώνου από την μητέρα της στην Ελλάδα θα είναι η αφορμή να ξυπνήσει και με δυσκολία να σηκωθεί και να ανοίξει τα παράθυρα φωνάζοντας στην συνέχεια για βοήθεια τους υπαλλήλους του ξενοδοχείου. Μετά την εφιαλτική αυτή εμπειρία την επόμενη μέρα θα αλλάξει ξενοδοχείο με τις τοπικές εφημερίδες να κάνουν εκτενή αναφορά για το ατύχημα της Ελληνίδας πρωταγωνίστριας. Παρά το γεγονός αυτό στην επιστροφή της στο αεροδρόμιο του Ελληνικού όπου την περιμένει η μητέρα της, εκφράζει τον μεγάλο ενθουσιασμό για την αγάπη του κόσμου στην Σκωτσέζικη πρωτεύουσα στο πρόσωπό της, αναφέροντας πως η παραμονή της εκεί θα της μείνει πραγματικά αξέχαστη.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement