H χώρα μου – Η Νέα εποχή: Ένα επικό δράμα – διαμάντι από την Κορέα!

Είδαμε την επική σειρά «My country: The New Age» στην πλατφόρμα του Netfilx και νιώσαμε το επικό της κινηματογραφίας στην μικρή μας οθόνη!

Advertisement

Διανύοντας τον πρώτο μήνα του 2021 με μία μεσοβέζικη καραντίνα που τείνει να θυμίσει τις ερωτικές ψυχρολουσίες, μία ζέστη, μία κρύο…, συνεχίζουμε να παρακολουθούμε ακάθεκτοι σειρές και ταινίες που μας προκαλούν το ενδιαφέρον!

Αυτήν την εβδομάδα θα αφήσουμε τις Ευρώπες και τις Αμερικές και θα πεταχτούμε ως την όμορφη χώρα της Κορέας για να δούμε μία από τις ομορφότερες σειρές που έχουν θαυμάσει τα μάτια μας μέχρι και σήμερα!

Advertisement

Έντονο, συγκλονιστικό, μία κινηματογραφική κραυγή τελειότητας που βρίσκεται στο Netflix και αξίζει πολύ παραπάνω από την απλή τοποθέτηση της ανάμεσα σε άλλα δράματα!

Η υπόθεση της σειράς βασίζεται σε μία αληθινή ιστορία δύο αδερφικών φίλων που κατέληξαν παθιασμένοι εχθροί, και το πρόσημο «αλήθεια» που συνοδεύει την ιστορία τους, δίνει μία ακόμη πιο δραματική χροιά!

Advertisement

Βρισκόμαστε στην Κορέα ,τον 14ο αιώνα, εκεί που δύει η δυναστεία των Γκόριο και ανατέλλει η δυναστεία του Τζόσεον!

ΤΟ STORY

Η ραχοκοκαλιά του έργου βασίζεται στην ιστορία των δύο φίλων, του Χούι και του Σουν Χο. Ο πρώτος είναι γιος ενός θρυλικού ξιφομάχου , ο οποίος προδόθηκε και σκοτώθηκε μπρος στα μάτια των παιδιών του με έναν συγκλονιστικό τρόπο και ο δεύτερος παράνομος γιος ενός αρκετά φιλόδοξου αξιωματούχου.

Ο Χούι λοιπόν, μένει μόνος να φροντίζει την επιληπτική αδερφή του (μια γλυκιά επινόηση) έπειτα από τον τραγικό θάνατο του πατέρα του, κι έχοντας ως απάγκιο τον αδερφικό του φίλο Σουν Χο. Ο Σουν Χο από την άλλη γιος σκλάβας που υιοθετήθηκε από τον Ναμ Τζέον, που αν και «πατέρας» του δεν τον αποδέχτηκε ποτέ, κάτι που πληγώνει βαθιά τον Σουν Χο και τον προκαλεί στο να προσπαθεί περισσότερο να κερδίσει λίγη από την αγάπη και συμπάθεια του.

Ο υπερφιλόδοξος πατέρας του Σουν Χο καταφέρνει να σπείρει τη διχόνοια μεταξύ των φίλων , να καλλιεργήσει διαφορετικές φιλοδοξίες στον «γιο» του, να ενισχύσει τις πολιτικές διαφορές και να αποδιώξει ό,τι συναισθηματικό μπορεί να στεγαζόταν στην καρδιά του Σουν Χο. Ένα καλοστημένο και καλοπληρωμένο σκηνικό για την απομάκρυνση του άξιου Χούι από την πόλη τους και την αποστολή του σε έναν προδιαγεγραμμένο θάνατο, μιας και κατορθώνει λόγω του τεράστιου ταλέντου του στις πολεμικές τέχνες να εισαχθεί στην κρατική στρατιωτική σχολή παρέα με τον Σουν Χο και να συγκριθεί μαζί του. Από την άλλη πλευρά , ο έρωτας  που γεννάται και στων δύο φίλων την καρδιά για την ίδια γυναίκα, θα δώσει όλα τα εχέγγυα στον πατέρα του Σουν Χο, που του έλειπαν,  ώστε να πετύχει η δολοπλοκία του.

Παράλληλα μας συστήνεται και ο βασιλιάς Σέονγκι που βρίσκεται στον θρόνο. Εκεί προκύπτει μία έντονη σύγκρουση μεταξύ των οκτώ γιων του σχετικά με το ποιος θα πρέπει να κηρυχθεί διάδοχος του στέμματος!

Απρόθυμος να παραιτηθεί από το στέμμα τόσο σύντομα μετά την απόκτησή του, ο Σέονγκι επιλέγει τον μικρότερο γιο του ως τον διάδοχο. Αυτό προκαλεί τον θυμό του πέμπτου του γιου του Μπανγκόν , ο οποίος προθυμοποιείται να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να πάρει το θρόνο από τον πατέρα του και να χτίσει τη χώρα που πάντα ονειρευόταν.

Οι βασιλείς αυτής της χρονικής περιόδου έχουν τις δικές τους αντιπαραθέσεις και τα δικά τους μικροσκοπικά επιχειρήματά για τη βασιλική γενεαλογία που πρέπει να προστατευθεί , οι οποίες θα έχουν μακροχρόνιες συνέπειες στην αριστοκρατία, στον στρατό, στους φτωχούς και στους σκλάβους.

Έτσι, ο βασιλιάς βρίσκει την ίντριγκα και την υπέρμετρη φιλαυτία που χρειάζεται για να απομακρύνει τον Μπανγκόν στον φιλόδοξο πατέρα του Σουν Χο…που προσβλέπει σε πολλά περισσότερα από μία απλή θέση αξιωματούχου στο βασίλειο του Τζόσεον! Απόλυτο υποχείριο του ‘ φυσικά γίνεται ο γιος του!

Αυτό το δράμα στην ουσία γίνεται ένα ιστορικό δράμα εκδίκησης, καθώς οι δύο φίλοι εναλλάσσονται μεταξύ αγάπης και μίσους ο ένας για τον άλλο, έπειτα φροντίζει ο ένας τον άλλο και στη συνέχεια θέλει να καταστρέψει ο ένας τον άλλον. Στοιχείο που κρατάει σε εγρήγορση το συναίσθημα του θεατή καθ’ όλη τη διάρκεια των 16 επεισοδίων!

Το έργο εστιάζει έντονα στην κοινωνική δυσαρέσκεια των ανθρώπων που ζουν στην εποχή και συνδυάζει με μία απόλυτη ισορροπία το ρομαντικό, την αγάπη , το πολεμικό στοιχείο με την πολιτική σύγκρουση και τις αλλεπάλληλες μάχες. Χρησιμοποιεί πολύ αναχρονισμούς ώστε να μας βοηθήσει να αναγνωρίσουμε και να συγχρωτιστούμε με την τραγωδία της πτώσης των σχέσεων και των μαχών και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον!

Μέσω των δύο φίλων είμαστε επίσης σε θέση να δούμε ποιος πραγματικά υποφέρει και από τί. Αναγκαζόμαστε να ταυτιστούμε και με τον προδότη και με το θύμα της υπόθεσης, διότι κατορθώνει το έργο να σε βάλει βαθιά στην ψυχοσύνθεση των ηρώων του και να τους αφουγκραστείς τόσο όσο χρειάζεται για να μην μπορείς να πάρεις θέση! Ο υπέροχος Χούι καταλήγει να προδοθεί με τόσους πολλούς τρόπους και αναγκάζεται να ζήσει μια τρομερή ζωή και να υπομείνει απαίσιες καταστάσεις, ενώ ο Σουν Χο  «φαίνεται» να μην βασανίζεται το ίδιο! Αλλά κι η δική του ζωή είναι λυπηρή, τοποθετημένη εξαναγκαστικά σε ένα σκοτεινό μονοπάτι μέχρι το τέλος!

Σε ό,τι αφορά τώρα την κινηματογραφία της σειράς μπορώ να πω πως πρόκειται για μια «οπτική εμπειρία» που δεν θα σας απογοητεύσει καθόλου. Ένα έργο πολέμου που σε κάνει να αισθάνεσαι πως παρακολουθείς χορογραφίες ζωγραφισμένες σε καμβά από ένα μαγικό χέρι! Αληθοφανείς μάχες, επικές, άγριες και συναρπαστικές, από μακριές και εναέριες λήψεις που συνοδεύονται από εντυπωσιακές μαζικές αιματηρές σκηνές χτισμένες με τελειότητα προσδίδουν στην εμπειρία αλλά και στην κατανόηση της συλλογιστικής πίσω από τις  πολεμικές αποφάσεις. (Προσωπικά δεν αγαπώ ιδιαίτερα τις μάχες και το «My country» με ώθησε να τις ερωτευτώ!) Ταυτοχρόνως, τα τοπία όπου γυρίστηκαν τμήματα του δράματος ήταν εκπληκτικά. Κάθε λεπτομέρεια στο τοπίο, τα κοστούμια , το μακιγιάζ και στο πιο μικρό πετραδάκι που θα βρισκόταν στο φόντο της εικόνας είχε λάβει την πρέπουσα προσοχή! Όπως επίσης, υπέροχες ήταν και όλες οι μουσικές της σειράς!

Τέλος, θα ήθελα να αναφερθώ στους εξαίρετους ηθοποιούς που με καθήλωσαν στον καναπέ μου και δεν ήθελα να τελειώσει ούτε το έργο, αλλά ούτε και το δάκρυ που γέμιζε το πρόσωπό μου! Ειδική αναφορά στους 3 που ξεχώρισαν ανάμεσα σε εξαιρετικούς ηθοποιούς!

Ο Yang Se Jong ενσαρκώνει τον Χούι. Είναι ένας πολύ γλυκός και στοργικός άνθρωπος που αγκαλιάζει όλα τα πρόσωπα της προδοσίας και σε τραβάει μαζί του βήμα-βήμα μέσα από την αλήθεια του και την κορυφαία ερμηνεία του.

Ο Woo Do Hwan υποδύεται τον Σουν Χο κάνοντας εξαιρετικά έναν προδότη που μπορεί να κερδίσει τη συμπάθεια του κοινού!

Και ο τρίτος ο Jang Hyuk ως Μπανγκόν σαγηνεύει με την υποκριτική του μαεστρία. Γιος του βασιλιά, έξυπνος, τολμηρός και τρομερά φιλόδοξος.

Ένα πολιτικό, πολεμικό broRomance, άλλου επιπέδου που γράφτηκε με ζηλευτό τρόπο από τον Chae Seung-dae και σκηνοθετήθηκε από τον Kim Jin-won. Μία συγκλονιστική, όμορφη δραματική σειρά που αριστοτεχνικά σε συνεπαίρνει! Σου προσφέρει την ευκαιρία να αποκρυπτογραφήσεις τις πραγματικές αιτίες και προθέσεις των χαρακτήρων, να αποκωδικοποιήσεις καταστάσεις, λέξεις, να δικαιολογήσεις το κυριολεκτικό μαχαίρωμα κάποιου με προορισμό να σώσει μέσα από αυτήν την πράξη το θύμα και να νιώσεις πολλά συναισθήματα

Τρέξτε γρήγορα στον δέκτη του Νetflix και επιλέξτε..

«Μy country: The New Age»

Μοναδική K-Drama Εμπειρία κινηματογραφικού πλούτου για την φιλία, την ανθρωπιά και όχι μόνο! Από εμένα 10/10

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement