28η Οκτωβρίου στην TV: Oι πολεμικές ταινίες της ημέρας

Πλούσιο θα είναι και φέτος το τηλεοπτικό πρόγραμμα της 28ης Οκτωβρίου. Τα κανάλια στην πλειοψηφία τους επιλέγουν κορυφαίες παραγωγές του ελληνικού κινηματογράφου για να προβάλλουν. ALPHA, OPEN, MEGA και ΕΡΤ1 κρατούν την τηλεοπτική σημαία της επανάστασης και φέτος ενώ ΣΚΑΙ, STAR και ΑΝΤ1 επιμένουν με Άγριες Μέλισσες, 8 Λέξεις και Big Brother.

Advertisement

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τι περιλαμβάνει το τηλεοπτικό μενού της ημέρας:


ΟPEN TV – 16:45 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ : ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ της ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ

Advertisement

Πολεμική| 1970| Έγχ/μη| Διάρκεια: 92′

Παραγωγή: Φίνος Φιλμ| Σκηνοθεσία: Γιάννης Δαλιανίδης| Πρωταγωνιστούν: Ζωή Λάσκαρη, Γιάννης Φέρτης, Χρόνης Εξαρχάκος, Νικηφόρος Νανέρης, Βαγγέλης Σειληνός, Άννα Παϊτατζή, Ελένη Ζαφειρίου, Παντελής Ζερβός, Μάνος Κατράκης

Advertisement

Η Μάρθα, ο Κώστας, ο Γιάννης, ο Νέστορας και ο Πάνος είναι μια παρέα συμφοιτητών. Το πάρτυ που δίνει στο σπίτι της η Μάρθα, το διαδέχεται το επόμενο πρωινό η κήρυξη του ελληνοϊταλικού πολέμου. Τα αγόρια θα φύγουν για το μέτωπο, ενώ η Μάρθα θα γίνει εθελόντρια νοσοκόμα και θα μετατεθεί στη Θεσσαλονίκη, όπου θα βρεθεί και ο Κώστας τραυματισμένος. Λίγους μήνες αργότερα θα βρεθούν όλοι στην Αθήνα συνεχίζοντας τις σπουδές τους, αλλά και οργανώνοντας μια αντιστασιακή ομάδα, στην οποία ο Κώστας δεν δέχεται να μπει γιατί ο πατέρας του ποτέ δεν έκρυψε τα φιλογερμανικά αισθήματά του. Όταν η οικογένειά του αρχίζει να αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης, ο Κώστας πιάνει δουλειά σαν μεταφραστής στη γκεστάπο.

OPEN TV – 22:30: ΟΥΖΕΡΙ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ

Κατάλληλο για άνω των 12 ετών

Δράμα| 2015|Έγχ/μη| Διάρκεια: 109′

Στη γερμανοκρατούμενη Θεσσαλονίκη του 1942 ο Γιώργος δουλεύει μαζί με το γαμπρό του Βασίλη Τσιτσάνη σε ένα δικό τους ουζερί. Θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί την Εστρέα, ο έρωτας μεταξύ ενός χριστιανού και μιας Εβραίας, όμως, είναι απαγορευμένος με κάθε τρόπο. Κι ενώ οι ναζί κλιμακώνουν τις διώξεις τους, οι δυο νέοι θα ζητήσουν τη βοήθεια του διάσημου συνθέτη για να μπορέσουν να ξεφύγουν.

ALPHA TV – 22:00: ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ ΝΑΤΑΣΣΑ

Σκηνοθεσία – Σενάριο: Νίκος Φώσκολος
Ηθοποιοί: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Κώστας Καρράς, Σπύρος Καλογήρου, Ελένη Ζαφειρίου, Κάκια Παναγιώτου, Ανδρεάς Φιλιππίδης, Θάνος Γραμμένος, Νίκος Δενδρινός, Μαλαίνα Ανουσάκη, Αγγέλα Καζακίδου
Διάρκεια: 119 λεπτά

Τις παραμονές του πολέμου του ’40 η Νατάσσα γνωρίζει τον Ορέστη και ζουν έναν μεγάλο έρωτα. Όμως ο πόλεμος και η κατοχή φέρνουν τρομερή αναταραχή και οι δύο βρίσκονται μέσα σε μια δίνη περιπετειών. Ακριβώς τη στιγμή της νίκης, Έλληνες σκοτώνουν τον Ορέστη επειδή τον βλέπουν ντυμένο με γερμανική στολή. Χρόνια μετά η Νατάσσα, που έχει χάσει τα λογικά και τη λαλιά της, επιστρέφει στην Ελλάδα, όπου της απονέμεται ο βαθμός της υπολοχαγού και συανντά για πρώτη φορά το γιο της από τον Ορέστη.

MEGA – 22:00: 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 5:30 – A’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Χρήστος Πολίτης, Βέρα Κρούσκα, Λάκης Κομνηνός, Φερνάντο Σάντσο, Γιάννης Κατράνης, Δημήτρης Μπισλάνης και Νικήτας Πλατής

Η κήρυξη του πολέμου βρίσκει τους κατοίκους ενός μικρού μακεδονικού χωριού, της Μικρής Λεύκας, σε γλέντι, αλλά τα παλικάρια σταματούν αμέσως το χορό και ξεκινούν για τον πόλεμο. Με την κατάρρευση του μετώπου, οι Γερμανοί μπαίνουν στο χωριό και ο διοικητής τους μετατρέπει το κρατικό εργοστάσιο ξυλείας σε εργοστάσιο κατασκευής πολεμοφοδίων. Υποχρεώνει τους κατοίκους να δουλεύουν σ’ αυτό. Μέσα σε κλίμα βίας και τρομοκρατίας, το πνεύμα της αντίστασης φουντώνει, μέχρι που έρχεται η μέρα της απελευθέρωσης και μια νέα ζωή αρχίζει. Στυλοβάτες της αντίστασης υπήρξαν ο Τρύφωνας Πλατανιάς, που στην πραγματικότητα ήταν ένας συνετός και ένθερμος πατριώτης, και ο γιος του Κυριάκος που είχε χάσει τα δύο πόδια του στο αλβανικό μέτωπο.

ΕΡΤ1 – 22:00: ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΤΑΙΝΙΑ)

Παίζουν: Κώστας Καζάκος, Αιμιλία Υψηλάντη, Γιάννης Φέρτης, Σταυρός Ξενιδης, Άννα Βαγενά, Αρτεμης Μάτσας, Βασίλης Μαλουχος, Κίμων Περλεγκας, Δημήτρης Χρυσομάλλης, Ηλίας Καπετανιδης, Πανος Σαργεντης Σενάριο: Δημήτρης ΖαννίδηςΣκηνοθεσία: Γιώργος Ζερβουλάκος

Η ιστορία του υποβρυχίου «Παπανικολής» και η δράση του κατά τον ελληνοιταλικό πόλεμο. Ο κυβερνήτης Μίλτος Ιατρίδης και ο υποπλοίαρχος Βασίλης Ασλάνογλου οδηγούν το σκάφος σε περιπολία στα στενά του Οτράντο. Εντοπίζουν μια ιταλική νηοπομπή και της επιτίθενται, βυθίζοντας τρία πλοία. Ο ιταλικός στόλος της Αδριατικής καταδιώκει το υποβρύχιο, αλλά ο «Παπανικολής» επιστρέφει τελικά στη βάση του.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement