«Αληθινές γυναίκες» – Αρετή Χαρτοφύλακα: Φωτογραφικό υλικό από τη συγκινητική παρουσίαση

Ήταν μια βραδιά γεμάτη συναισθήματα αγάπης και αλήθειας. Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και διάχυτης συγκίνησης στο Παλαιό φρούριο της Κέρκυρας παρουσιάστηκε το πρώτο βιβλίο της επιτυχημένης επιχειρηματία, interior designer, chef και συγγραφέα Αρετής Χαρτοφύλακα “Αληθινές γυναίκες“.

Advertisement

Έχοντας εμπνευστεί από δεκαπέντε πραγματικές ιστορίες γυναικών, που έχουν βιώσει την έμφυλη βία σε όλες της τις μορφές, η πεζογράφος με μια βαθιά, ζωηρή, ισχυρή, συγκινητική πένα, δημιούργησε το παραπάνω πόνημα έχοντας ως στόχο να αφυπνίσει τις γυναίκες, ώστε όποτε διακρίνουν βίαιες συμπεριφορές να απομακρυνθούν από αυτές, αλλά και να δείξει πως η βία ουδεμία σχέση έχει με την αγάπη. Για το ξεχωριστό, διαλεχτό βιβλίο, αλλά και τη μοναδική επαγγελματική και προσωπική διαδρομή της συγγραφέως, μίλησαν η δήμαρχος της Κερκύρας Μερόπη Υδραίου, η διαπρεπής σεφ τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη Γαλλία Ντίνα Νικολάου, ο καταξιωμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης Αντώνης Λουδάρος, ενώ αποσπάσματα των ιστοριών διάβασαν η διακεκριμένη δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός της ΕΡΑ Μαρίνα Μοσχάτ και η ταλαντούχα ηθοποιός Λίζυ Ξανθόπουλου.

Το συντονισμό της παρουσίασης έκανε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιάννης Βίτσας, ενώ η γεμάτη από μνήμες γυναικών νύχτα έκλεισε με το ποίημα “Τρομαγμένο παιδί” της συγγραφέως που διάβασε ο Αντώνης Λουδάρος. «Η βία είναι σκοτεινή και ο μοναδικός τρόπος να την εξαφανίσουμε είναι να ρίξουμε φως στο σκοτάδι της. Όσο γινόμαστε μάρτυρες της βίας, χωρίς να αντιδρούμε είμαστε συνένοχοι. Δεν νοείται κοινωνία χωρίς ενσυναίσθηση και συμπόνια. Ήρθε ο καιρός οι γυναίκες να σπάσουν την σιωπή τους» τόνισε η συγγραφέας δίνοντας ένα παραδειγματικό μήνυμα ζωής απέναντι στη αυτόδηλη, εξόφθαλμη, διαχρονική βία εναντίον των γυναικών ευχόμενη να αλλάξει η παραπάνω φρικτή πραγματικότητα.

Advertisement

Δείτε φωτογραφίες:

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement